用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 study in Australia or New Zealand
樓主: meiwan
go

study in Australia or New Zealand [複製鏈接]

New Zealand男女中學

原文章由 vic.pretty 於 07-10-31 18:20 硐表
Hello 辣椒雪榚,

我有個親戚去左呢間學校叫 Kaipara College(男女校),係我個agent介紹既, 佢話間學校好好呀, 吾多華人, 而且老師照顧又好, 所以個細路仔讀得好開心呀, 你可以睇睇.
www.kaiparacollege.school.nz

V ...

Hi, Vic,

多謝你的回覆, 請問讀完 College in NZ, 是否最好轉到澳洲讀大學呢, 因為 NZ 大學選擇不多 ? THANKS !

請問一年學費、食住費用是多少?
另一年回港多少次?
還有甚麼雜費?

原文章由 vic.pretty 於 07-11-1 18:24 硐表
Hello Meiwan

你好, 吾好客氣, 我囝囝讀緊wesley College, 是在Melbourne的.
睇下你有冇興趣去呢間, 咁大家就做同學仔了.
你可以同我Agent話係Victoria介紹的, 因為佢地客人介紹係吾收任何手續費架.

Vic

...

study in nz

但你個區係Helenville 好似唔係好好, 其實你可以參考學校的ERO REport.

http://www.ero.govt.nz/ero/publishing.nsf/Content/Home+Page

Hi vic.pretty,

Thank you for your advice.  I have contacted your
agent Ms Law about short term (2-3 weeks)
english course in summer, she is very nice.

原文章由 vic.pretty 於 07-11-14 18:50 硐表
你囝囝現在才F.1 英文吾好咪去到慢慢學囉, 年績咁細, 學校一般要求吾會好高, 就連英國都係啦... 所以佢好有机會入到D好中學, 吾駛擔心喎...有D學校會要小朋友考AEAS test, 但吾係間間都要.
我讚成小朋友越早出國讀 ...

Dear vic.pretty,

I dont know about the school actually but I saw heaps of Islanders in this district.係N.Z.11 歲會上Intermediate2年(year 7 & 8), 13歲會上college(Year 9-13). 其實我諗小朋友會好容易適應, 只要佢覺得爸媽愛錫佢就係最大的支持

原文章由 vic.pretty 於 07-11-14 18:44 硐表
呢個區有咩吾好呀 ??我朋友話好寧靜, D人好友善, 而且D學生好乖喎... 佢囡囡讀得好開心.
點樣睇個區好吾好架 ?? 呢個website好似無講.. 痳煩你話我知,等我朋友可以睇多d.
thank you !!

...

Hi Flyer,

之前我朋友個囡囡係呢間讀 http://www.collegiate.school.nz/
我覺得佢一路有進步(因好在Term Break 會留在我屋企), 而且校風唔錯, 同你其實可以自己apply, 因我唔知學費, 你可以在學校的web-site 問吓, 佢地多數鍾意收International 的學生

希望呢個web可以幫到你http://www.boarding.org.nz/links/northland/index.htm, 同NZ 係分南北島, 而北島的好學校有 Kings School, Diocean School. St. Cutherine, Auckland Grammer School, 多數係Epsom, 但就多一d 中國人.  Wish can help

原文章由 Flyer66 於 07-10-24 13:41 硐表
Hi esse,

我都正計畫比阿仔到nz讀中學Year 9 (寄宿) , 明年中..agent介紹了兩間1."Gisborn Boys High School 或 2. Wanganui City College 請問您知唔知道這兩間學校在那呢? 我都幾擔心因為沒有親人在nz. 您說的AU ...

Hi HEE

多謝您的資料呀! 我會細心看看! 謝謝!

原文章由 HEE 於 07-11-15 09:20 硐表
Hi Flyer,

之前我朋友個囡囡係呢間讀 http://www.collegiate.school.nz/
我覺得佢一路有進步(因好在Term Break 會留在我屋企), 而且校風唔錯, 同你其實可以自己apply, 因我唔知學費, 你可以在學校的web-site 問吓,  ...

http://www.saintkentigern.com/

Study in Australia

Dear All,

How about the school feee now? My daughter has completed HKCEE just now.  Please advise.

請問一年學費、食住費用是多少?
還有甚麼雜費?

Many thanks
TTJTmama
‹ 上一主題|下一主題