用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 大眾書局的杜曼FLASH 卡 和 I-PEN讀書筆
go

大眾書局的杜曼FLASH 卡 和 I-PEN讀書筆 [複製鏈接]

今日去左大眾書局. 見到有杜曼的中文卡,英文卡, 圓點卡賣.
中文卡$333(有210張卡). 英文卡$380, 數點卡無細心看. 應該唔貴. 而家仲有8折(到7 OCT).  感覺比GC 平很多.

至於i-PEN. 大眾賣180元1支. 英文書就$150 5本連光碟一BOX. 書有好多種揀. 如果我呀B 大D . 我都會買來比佢玩. 之前係D書局拿左張單張. 見I PEN 可以用係教育出版社一些幼稚園到小學的英文和中文普通話教材.

我見APPLE TREE 係咁加價. 不如買IPEN 仲好.

[ 本文章最後由 ballonbb 於 07-10-6 19:12 編輯 ]
   1    0    0    0

apple tree 我未試過. 所以唔知好成點. 不過睇下阿b幾大羅. 阿b成3歲都可以買. 但係太細連楂筆都未識就唔好買住. 因為d野出得好快. 過兩年出d教才好過而家好多唔定.

不過你條公式寫到vcd$59隻, cd rom又$59隻. 我覺唔駛駱. magic school bus dvd 公價都先至$59. 有時都有8折.apple tree仲係vcd. 所以唔可話套野平.不過話又分開來說.而家d教才成日食水好深.呢套書$2000 只可以話唔貴但唔可以話好抵.

同意, Apple Tree不停加价, 我都要認真考慮, 囡囡未必鍾意, 如果唔鐘意便浪費了, 都係去大眾睇睇支 i pen好唔好再決定.

原文章由 ballonbb 於 07-10-9 07:31 發表
apple tree 我未試過. 所以唔知好成點. 不過睇下阿b幾大羅. 阿b成3歲都可以買. 但係太細連楂筆都未識就唔好買住. 因為d野出得好快. 過兩年出d教才好過而家好多唔定.

不過你條公式寫到vcd$59隻, cd rom又$59隻. 我覺唔 ...

i-pen~

Popular- i-pen is quiet good~I like the Picture Dictionary$148 member have 5%off.
孩子就像海綿,需要水份般的知識澆灌,才能膨脹,茁壯。~努力~

i-pen

孩子就像海綿,需要水份般的知識澆灌,才能膨脹,茁壯。~努力~

我絕對同意生果Tree唔抵買,
首先個sales會同你講大話話有政府資助的謊言,
第二是個價錢不足一年由$1380 加到$3xxx. 多過一倍, 多個通脹xxxxxxxx倍

回覆 #7 ballonbb 的文章

醒目開學勳章

我都買左i pen 俾囡囡, 因為知道小學好多都要求買i pen, 長遠來計都有用.

原文章由 yingbma 於 08-6-27 21:15 發表
我都買左i pen 俾囡囡, 因為知道小學好多都要求買i pen, 長遠來計都有用.

來緊7月份書展會好平, 你地可以去look 下, d書會幾多 ! 

it seems that 200 english cards are too few. just think 10 cards daily, you'll use them up in 20 days.

回覆 #11 curtislee 的文章

agree!  200 cards will be used up within a short period.. in the long run, you still have to tailor-made your own card for your kids

請問I-PEN讀書筆係咩嚟?

10 cards daily, 3 times a day, but each card should be
shown 15 times, i.e. for 5 days.
therfore, we should add  2 cards per day.
200 cards can be used up in 100days, which is around 3 more months.

-----------------------

原文章由 curtislee 於 08-6-28 19:23 發表
it seems that 200 english cards are too few. just think 10 cards daily, you'll use them up in 20 days.

點解我係書展見唔到d咁平既杜曼FLASH 卡 既..我買左個SET 杜曼FLASH 卡 要成2千8蚊wor

我都買左i-pen.
但係如果講interest, dr.language都係好d...佢d圖个个都會發声,但係杜曼就做唔到law
不過如果論價錢咁杜曼就贏晒

what is i-pen?

回覆 #1 Little_cy 的文章

你去大眾書局睇下, 有樣教材有支i-pen嘅, 用支i-pen點去佢出果d書裹面d字或者圖案會發聲..讀返d字出來, 有英交, 普通話同廣東話

請問在megabox的大眾有得賣嗎?

回覆 #1 choiman 的文章

應該有
我就響新都會果間買嘅
‹ 上一主題|下一主題