用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無bb 2 years old 搭校車返學呀?
go

有無bb 2 years old 搭校車返學呀? [複製鏈接]

佢地會唔會驚定係點架?可唔可以分享下
   0    0    0    0

我阿仔1歲10個月開始坐校車返學, 佢都冇驚, 仲坐得好正經添. 校車有安全帶,同埋校車有保母睇住,都好安全既.

原文章由 小黑咪 於 07-10-5 18:39 硐表
我阿仔1歲10個月開始坐校車返學, 佢都冇驚, 仲坐得好正經添. 校車有安全帶,同埋校車有保母睇住,都好安全既.

一歲十個月就坐校車了?你都好放心噃!

原文章由 小黑咪 於 07-10-5 18:39 硐表

wa.........好細wor...不過我果個好痴身,我一行開就喊...我都考慮比唔比佢坐好

my bb 25 months, the first week I accompanied her on the bus, after one week she started going by herself, of course the first 3 days she cried, but the 4th day already ok. The school bus have seat belts (cover from arms to pet pet) and have a lady seating next to the kids.
Before i was worried too, but after experiencing the journey for a week I don't worry now.

原文章由 cathy_kin8 於 07-10-6 15:57 硐表

wa.........好細wor...不過我果個好痴身,我一行開就喊...我都考慮比唔比佢坐好

我囡囡啱啱兩歲就坐校車,我陪坐了兩日,之後佢自己坐,喊左一日.,成車佢是最細,我諗媬姆都會照顧住佢,比佢坐於前些位置.我都好放心,我又要返工,沒有可能同佢返學,但整體而言,我都好放心
‹ 上一主題|下一主題