用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part 2 [複製鏈接]

爺老太>>想問朗誦樹有冇小朋友係唸唔到呀?? d 評判有冇比多次chance 呀? 是否比聖經朗誦嚴緊, 因為阿女未試過今次係第一次, 佢可以讀完完整o既朗通文章, 我都覺得開心啦.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原文章由 yy13 於 07-11-26 10:47 硐表

放心啦
見到chloe 個名

yy>>咁小張中唔中呀?? 有冇得一齊呀?
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

nr
原文章由 yy13 於 07-11-26 11:09 硐表
jennie

收左喇
共收90人
15人後備
今朝去計埋我都係得2個家長
我都會照去註冊
但都會考慮讀唔讀
你呢

真係中都會註冊, 都係自己揀o既....我連埋tt 都係考3間私小, 仲有間未公佈, e家得tt 在手, 讀tt倒不如讀基福.

yy>>但chloe 最唔想入係基福o羅...你話頭唔頭痕呀!

yy>>我唯一要考慮係自己接送上學6年的生涯, 99 一個屈尾話唔幫, 我真係企響樹.

原文章由 Cheerful12 於 07-11-26 12:13 硐表
YY, Yellow,

“有好多間學校收我個囡” – 係,  當然係, 係我嘅夢境!  真係發夢都無咁早, 現在才中午 12:00

咁另一座山頭o個間都好過e家呢座山呀啦....津小係咪用no.? 希望你中o左咪唔水煩上山.

我覺得e家所謂小班教學都會撞唔撞到好老c 個彩數呀....撞到個唔好, 小唔小班都好似無乜用. e家幼稚園阿女呢班都叫小, 但又唔見得比上年好好多.

原文章由 yy13 於 07-11-26 12:36 硐表
jennie

你自己有車自己送都ok
但接就頭痕d
點解chloe 唔鍾意基福
我仔話鍾意崇小

YY>>你肯定我阿女有名呀化?? 因為到e家網上都未公佈又未收到信... , 佢唔like 係因為個校長係男人 , 阿女自已好想讀o個間就仲未公佈, 不過唔理得佢咁多, 都係註o左冊先算. 自己like 基福都係因為佢普通話授中文, 英文又有combridge 考.  當然我好鍾意間津小又無分, 無奶由e家放棄搏大抽獎呀?? d 人又話基紀文同基愛下午校無上午校好...不過又覺得呢d 新校都想有成績比人睇, 都會谷d.   其實由我家到基福由出門口搭埋巴士到學校都唔駛半粒鐘, 唯一都可以訓晏d.

原文章由 YYJC 於 07-11-26 16:39 硐表
恭喜晒各位中獎嘅媽咪
連晒今日開獎呢間, 小女有三間都係備取生, 都唔知係咪玩我地

JJYC>>基華都有waiting 位呀??

其實有d 唔明玩法, 點解第一輪都有waiting 位?? 若果我放棄唔註冊係咪都有得大抽獎呢??

原文章由 save 於 07-11-26 16:01 硐表
yy ~ ops:" /> 收信時我都打咗個突....因亞囡當日勁失控, 連計分的女老師見到都咁咀妙妙...不過我知同組有2個小朋友都唔ok!

save>>禮小當日可能就見到你個女咁活潑主動一面咪收啦!!!

查實有冇人會讀崇小呀呢......

YY>>THX. 明白了...咁你有冇見到我地k3 仲有個叫賀x 呀...見唔見??

但我覺得聖三一唔太似英小, 因為太少net teacher, 不過聯繫中學係銀禧唯一吸引之處.

wawamami,
唔記得o左添....恭喜晒 , wawa 真係叻女.

咁sfa 你考唔考慮呀?

YY>>我都e家都仲未check 到, 又未收到信, 知唔知註冊要帶d 咩呀??

原文章由 save 於 07-11-27 11:27 硐表
佢話聖三一, 禮賢同聖家都各有特色和同是好學校...以佢排位就禮小 > 禮賢 > 聖三一.

save>>即係聖家排響邊樹....

原文章由 yy13 於 07-11-27 11:37 硐表
jennie

我都未收到信呀
要帶呢3樣
申請表家長副本 / 回郵信封1個 / 相1張

我會聽日湊完返學去註冊

好呀!! 你註完冊話我知, 我應該星期四至去, 仲要睇o下駛唔駛比什費錢喎, 我見有d 學校要比呀.

恭喜cheerful/save 入聖家!!!

save>>你係15定20分呀??

今年15分入到任何學校都好微咁.:(

原文章由 save 於 07-11-27 14:28 硐表
Jennie ~ 15分...唔知是否因縮班, 15分真的好微.

Cheerful ~ 你又係15分?

你係我第一個知15分中呀!!!

搭訕:cheerful有宗教分.

yy>>可否明天註冊時幫我問問幾點lunch hour & close??

原文章由 yy13 於 07-11-27 16:56 硐表
save, cheerful

多謝解釋得咁詳盡

咁即係話去到最後o個幾個就好睇彩數

何解你同我好似入到基福都唔係好想讀基福咁.....

到e家都仲未有信收到, 網上又無公佈, 唔通都係要行一轉.....

owl/may/YYJC>>不要氣餒, 有更好的在前面等你地....

另外, 輕鬆一下, 原來1201 今個星期六晏晝除o左大球場有小朋友佈道會(2:00-3:30pm)外, 響長沙灣遊樂場有深水埔防火嘉年華暨消防局開放日(1:30-5:30pm), 亦有tt 小天使助慶.
‹ 上一主題|下一主題