用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下
樓主: ivylai530
go

用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下 [複製鏈接]

唉 ... 好多個都係好似唔多跟咁, 我打電話去問佢跟住點用呀, 佢好似無記底BB之前用到邊PART, 好求奇咁答, 都唔知仲有咩辦法喇!!!!!
你地知唔知D 海報如果爛左有無得配返咖, 我張ABC比亞女撕爛左呀!!!!

原文章由 ivylai530 於 07-12-4 14:04 發表
唉 ... 好多個都係好似唔多跟咁, 我打電話去問佢跟住點用呀, 佢好似無記底BB之前用到邊PART, 好求奇咁答, 都唔知仲有咩辦法喇!!!!!
你地知唔知D 海報如果爛左有無得配返咖, 我張ABC比亞女撕爛左呀!!!! ...
應該有不過唔知洗唔洗錢,我見o里度有個媽咪向哩間公司做喎,不如問下佢

原文章由 ivylai530 於 07-12-4 14:04 發表
你地知唔知D 海報如果爛左有無得配返咖, 我張ABC比亞女撕爛左呀!!!! ...

應該可以用成本價買番,你問吓你個顧問吖
如果唔係好嚴重你就用膠紙貼吓先啦,慳番d錢

I have asked my agent before. Baby Pack will not be sold indepently. Only sell with ET.

原文章由 kawai728 於 07-11-27 22:25 發表

i wanna know abt it too!!!cos i havent bought the baby   pack b4!!!now i will have a new born baby soon again!!!!!^0^

I took ET bc i don't like my bb focus on disney's character.
and the content of ET attract me to buy. ET is published by Time Lift, same group of Times magazine, it's well known too.

You can call the agents from different co to see what they say.

I think you need to compare also except the content

- the service - very important too
- the time - who will teach your bb to use it. (Maid or you)
- how long the bb can use the material, if buy full set ET, has a lot of knowledges

Some mons think that they worry BB not use it after buy, my thinking is that I start to use at the very very begining. There's no choice for them to select. I think it's important don't let him to watch different cartoons. it reduces the attractive of the material.

原文章由 VIVIAN26 於 07-10-9 18:12 發表
我想問吓點解你地會選用english time 而唔用DWE 既?? 因為我BB依家22日大, 我想開始幫佢選用英語教材, 但唔知應該選邊個牌子好, 因為依家真係有好多牌子呀, 當然大牌子都係DWE啦 ...

最近大家用成點呀? 分享吓吖!

我呀B次次聽隻DVD songs都好開心,睇呀 Simon 仲眼定定!

係呀, BB聽到D歌真係好開心咖, 成日都FING手FING腳咁, 有時仲爬去電視前面睇到呆左咁, 好攪笑!!!! 成日都要抱返佢坐遠D, 壞眼嘛!!!!
但係而家BB係"破壞王" 呀, 之前撕欄左張ABC POSTER, 好彩有得配返, 點知而家又成日意圖拉卡機果兩隻公仔出嚟, 又成日將BP 本海綿書入面個波波收埋係佢D玩具度, 仲之百厭到暈啦!!! 好彩佢到目前為止, 都唔會撕書咋, 如果唔係都唔知點算呀!!!!

肥仔今個星期進展快左,平時唔覺唔覺,前日突然對住姨媽講『KITTY HOW ARE YOU』氹到姨媽好開心,我都好開心呢

真係好開心呀, 我都好期待第時我亞女既成果呀!!!!!

想問問大家除左et之外, 有無用埋閃卡

原文章由 ivylai530 於 07-12-20 17:10 發表
真係好開心呀, 我都好期待第時我亞女既成果呀!!!!!

想問問大家除左et之外, 有無用埋閃卡

my baby likes flash cards very much, she gets very excited when we show her the cards!  

SANSAN2008
我都想同BB玩FLASH CARD , 想問下你D FLASH CARD 係自己整定用BABY PACK既咭?
因為我睇左 "如何教寶寶閱讀" 同 "如何教寶寶數學" , 佢內容所講既每一種字咭都唔同SIZE, 但如果每日用好短時間同BB玩, 我諗加埋ET都可以, 我之前上教材應用工作坊, 佢地都建議同BB玩閃咭遊戲!!!!

原文章由 ivylai530 於 07-12-27 14:10 發表
SANSAN2008
我都想同BB玩FLASH CARD , 想問下你D FLASH CARD 係自己整定用BABY PACK既咭?
因為我睇左 "如何教寶寶閱讀" 同 "如何教寶寶數學" , 佢內容所講既每一種字咭都唔同SIZE, 但如果每日用好短時間同BB玩, 我 ...

初初用ET BP cards, 後來看了"如何教宝宝讀書" 就買了字咔, 但我BB只對圖畫有興趣沒心机看字咔。  之後又在教協買了一些圖畫咔 for shapes/colour/a-z/numbers , 現每次看圖畫咔也很留心和兴奮。

hi, ivylai530,
好開心睇到呢個 topic 呀, 因為我們都諗緊買 et 比亞囡, 我地又係早前o向d sales 到拎左隻 demo 返屋企, 由亞囡最初睇到好抗拒, 到後來睇到識得笑....覺得 et 好似真係幾得咁...因為我地都約左 sales 過兩日詳細睇下佢d product, 想請問一下妳, 妳果時買, 有d咩 free gift 呢?? 謝謝~~

constant
我PM你吖!!!

原文章由 ivylai530 於 07-12-28 17:23 發表
constant
我PM你吖!!!

thank you 哂妳, ivylai530............

我都已經成為 et 一份子啦, , 希望各位多多指教..:loveliness:
係呢, 唔知各位有冇去佢送果個 playgroup 玩既呢??

原文章由 constant 於 07-12-31 11:15 發表
我都已經成為 et 一份子啦, , 希望各位多多指教..:loveliness:
係呢, 唔知各位有冇去佢送果個 playgroup 玩既呢??

希望你個小朋友用得好, 大家一齊努力啦!  前兩天有朋友來探我, 見到個書櫃又話bb好慘!激死!

原文章由 sansan2008 於 07-12-31 11:52 發表

希望你個小朋友用得好, 大家一齊努力啦!  前兩天有朋友來探我, 見到個書櫃又話bb好慘!激死!

我目標係可以培養到阿囡將睇書 (even 揭書) 成為一個習慣, 如果可以做到咁, 好似我地有時見到d雜誌咁, 隨手都會拎上手揭吓咁啦, 唔駛多, 每日有一兩段野入到腦, 已經好好啦,

揭雜誌睇, 又點會係慘事呢~~

仲有一個煩惱..........就係:如何騰出一個空間放置一個咁大嘅書櫃呀.....

歡迎你呀, 又多一位媽媽朋友喇!! 我都覺得培養bb有閱讀習慣係好好咖, 起碼佢鍾意睇書就唔會覺得係辛苦事嘛!!!同埋佢會不知不覺咁學識好多好多生字!!!!
安置書柜真係一個煩惱, 因為又要大執位喇 !! 我之前原本執好左飯廳一邊牆放書柜咖, 但後來姐姐上嚟我地屋企, 教我地用教材時話我知, 原來要比一個小天地bb, 係地下鋪好地墊, d poster 要盡量貼曬出嚟,  bb可以隨時咁自己攞書睇之後, 我地就掉左張餐枱, 成個飯廳都變左BB既小天地喇!!!而我地食飯就改左用摺枱仔喇

原文章由 constant 於 07-12-31 12:45 發表
仲有一個煩惱..........就係:如何騰出一個空間放置一個咁大嘅書櫃呀.....
‹ 上一主題|下一主題