用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下
樓主: ivylai530
go

用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下 [複製鏈接]

FLASH CARD PRICE

英文$2,880
數學$1,880
百科$3,180
http://i185.photobucket.com/albums/x197/chapman_cheung/MuiJan2008.gif

我都想睇下 demo, 上網登記左又無 sales contact 我, 請問點搵到 english time sales ar ?

上完記得要返嚟報告一下現場實況呀, 我亞女仲有半年先有得返!!!!!

原文章由 yuiyui82 於 08-2-25 12:40 發表

我報左3月30日

原文章由 ivylai530 於 08-2-27 15:49 發表
上完記得要返嚟報告一下現場實況呀, 我亞女仲有半年先有得返!!!!!

OK

簽名被屏蔽

原文章由 yuiyui82 於 08-2-25 12:40 發表

我報左3月30日

我地報左 2/3 & 16/3 既英語活動班.

頭先同囡囡睇"學習文庫"既"我們的身體"p.25, 點知發現water機讀既野同書唔同 , 唔知你哋有冇咁既問題?

我聽日會打電話問教育顧問

ceci
我地啱啱開始喇一仍處於試驗階段, 未太熟, 但我地會努力咖, 遇到問題再請教你吖

constant
你地記得上完playgroup要返嚟匯報下呀, 好期待呀, 但亞女仲要等多5個月呀!!!

babyj
吓, 學習文庫"同" water機讀既野同書唔同, 咁問唔問到有無消息呀, 我而家通常同bb睇書書, 都未用過 water機, 上次已經錯過cd喇!!!   如果有新消息, 記得話我地知呀!! thanks !!!

hihi, 各位,

我同阿囡上星期日上左第一次英語活動班, 我地揀左荃灣個 centre (因為都係住附近), 有以下意見/體會:

1) 個 centre (課室) 都幾細, 有差唔多成12-13對, 都幾迫, 活動空間唔多足夠
2) 我報左 1:30 - 2:15, 可能剛剛係 lunch time 之後, 好似成 1:35 - 1:40 至叫做開始, 但係就基本上準時放學, 變成d時間好似好 tight, 教到好急趕咁
3) 教既野, 基本上完全同 english time 既人物冇關, 但係都係教英文既, 有d工具作輔助用途, eg 泥膠, 紙牌
4) 有一位老師 & assistant, 全程都係講英文既, 發音都應該幾準確 & 流利, 亦都幾有耐性, 都會主動撩d小朋友講英文 & 問佢地

總結: 唔駛比錢, 加上時間可以配合到既話, 去o下都無妨, 當係去o下街, 玩o下咁.

原文章由 ivylai530 於 08-3-4 10:35 發表
ceci
我地啱啱開始喇一仍處於試驗階段, 未太熟, 但我地會努力咖, 遇到問題再請教你吖

constant
你地記得上完playgroup要返嚟匯報下呀, 好期待呀, 但亞女仲要等多5個月呀!!!

babyj
吓, 學習文 ...

anyone know how many card for each set.

seems expensive

原文章由 IRISSIX 於 08-2-26 23:22 發表
FLASH CARD PRICE

英文$2,880
數學$1,880
百科$3,180

English Time is published by the Times, that is the same on as Times magaize.

I feel the content is better than DWE.

原文章由 VIVIAN26 於 07-10-9 18:12 發表
我想問吓點解你地會選用english time 而唔用DWE 既?? 因為我BB依家22日大, 我想開始幫佢選用英語教材, 但唔知應該選邊個牌子好, 因為依家真係有好多牌子呀, 當然大牌子都係DWE啦 ...

我想問2手...

sorry, 可能離提, 但我都係未有信心, 想問人有冇2手可以平d開始住先...
如果呢個話題唔講得請x左佢><
請直接回覆本人好嗎??
急!!

好耐冇見, 我都有同梓皓囝玩卡卡呀, 不過我唔係買ET呢套卡, 因為我過陣時買卡, ET都未出......

我同梓皓囝玩左幾個月, 我覺得都ok.

原文章由 呂太 於 08-2-28 00:57 發表
ivylai530,
你開始緊玩點點卡未呀?加油呀!!!
我已經教緊熙熙算式啦!!!!
如果有唔明可以問我~~

my consultant said they have the survey on what bb likes the character or not because BB has different view compared with adults. So far, mybb and the kids of my brother-in-law lovers the character Maybe you get the demo first

原文章由 sin_928 於 07-10-15 12:51 發表
im not sure which set to buy, DWE is good or English time lei???  .... i like the english level of english time, but i dont really like uncle simon cos im scare of his face, does your baby feel the ...

原文章由 constant 於 08-2-28 09:55 發表

我地報左 2/3 & 16/3 既英語活動班.

我都報左今日喎,其實肥仔唔算識好多,不過我想佢試下同成班小朋友玩下
(係喎唔知大家知唔知,遲d將軍o果邊個活動室約滿,所以得另外幾間有play group上

[ 本文章最後由 L.O.B 於 08-3-9 07:17 編輯 ]

請問, 妳問左顧問未呢?? 佢有冇咩解釋呢??

原文章由 babyj 於 08-2-28 23:11 發表
頭先同囡囡睇"學習文庫"既"我們的身體"p.25, 點知發現water機讀既野同書唔同 , 唔知你哋有冇咁既問題?

我聽日會打電話問教育顧問

大家好呀.  我都買左ET full set, 一大堆書送到黎我屋企, 真係覺得好大壓力呀.  屋企人又唔係幾鍾意, 又担心BB唔鍾意用添

慢慢黎啦, 你都係為bb好, 到時你個bb學到野, 你屋企人自然就會明白, 加油呀.

原文章由 CAP 於 08-3-12 10:31 發表
大家好呀.  我都買左ET full set, 一大堆書送到黎我屋企, 真係覺得好大壓力呀.  屋企人又唔係幾鍾意, 又担心BB唔鍾意用添

希望套野真係有用, 同bb學到野啦, 我而家真係好大壓力ga

原文章由 小笨豬 於 08-3-12 10:49 發表
慢慢黎啦, 你都係為bb好, 到時你個bb學到野, 你屋企人自然就會明白, 加油呀.

原文章由 babyj 於 08-2-15 23:20 發表
買咗full set既媽咪, 我想問下你套百科係咪全套揀晒中文呢?
有冇人揀咗英文版既數學天空?
唔該晒!

我都係買了full set的,百科同數學都係中文,我覺得就算我買英文,自己都未必明得晒,因為中文我睇了都已經有好多事情,原來係咁架,如果要英文可能會太深啦,因為佢係無cd聽,其實最緊要係明白內容,如學英文有主教材已很夠
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作
‹ 上一主題|下一主題