用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 音統 2nd 面試 考成點?
go

音統 2nd 面試 考成點? [複製鏈接]

醒目開學勳章

9月30日咪2nd int. 既, 你地仔女有幾成pass呢? 傾下...

我估阿仔都係 fail多, 阿sir問有無學其他樂器? 阿仔話有paino約一星期練兩次, 阿sir竟然回贈咁少呀, 你返屋企叫阿媽一星期只煮兩次飯你食咁咪得囉! :cry:

你地問左d咩?
   0    0    0    0
:-o

我仔話我知個考官問佢知唔知自己揀左咩樂器? 佢睇住前面幾個小朋友IN, 重話其他小朋友唔識答同一問題! 又問佢怕唔怕辛苦要練? 每個都IN一分鐘左右就走得! 點知有幾成PASS?!!!!!!!!!

原文章由 FungBBMaMa 於 07-10-2 18:53 硐表
9月30日咪2nd int. 既, 你地仔女有幾成pass呢? 傾下...

我估阿仔都係 fail多, 阿sir問有無學其他樂器? 阿仔話有paino約一星期練兩次, 阿sir竟然回贈咁少呀, 你返屋企叫阿媽一星期只煮兩次飯你食咁咪得囉! :cry:

...

考官問我囡想唔想學? 想學邊樣? 又問點解媽咪將你最想學的樂器填左次選? 我地做了琵琶及小提琴面試, 2項in左共25分鐘先至出黎. 原因係小提琴好多好多人考呀!  考官問有無學緊樂器, 我諗我地無學緊樂器, 應該唔入圍.

原文章由 andyrightma 於 07-10-2 23:33 硐表
我仔話我知個考官問佢知唔知自己揀左咩樂器? 佢睇住前面幾個小朋友IN, 重話其他小朋友唔識答同一問題! 又問佢怕唔怕辛苦要練? 每個都IN一分鐘左右就走得! 點知有幾成PASS?!!!!!!!!!

...

我果個仲簡單.................... 問佢咩名, 讀邊間學校, 知唔知學咩樂器, 邊個簡~ 冇咯~

醒目開學勳章

licca,

係咪報兩個班唔同樂器 (1st & 2nd choice) 是要分開in. 既呢? 我阿仔只要in.左一個播, 弊定火!!

thanks.

[ 本文章最後由 FungBBMaMa 於 07-10-4 10:53 編輯 ]

醒目開學勳章

大家收到result letter 請留言, 好等其他 bk姊妹留心信箱.
::

thanks.

醒目開學勳章

原文章由 FungBBMaMa 於 10/3/07 11:07 硐表
licca,

係咪報兩個班唔同樂器 (1st & 2nd choice) 是要分開in. 既呢? 我阿仔只要in.左一個播, 弊定火!!

thanks.

我諗真係有D混亂,我在等候期間,見到有個家長準備帶小朋友離開,有個職員衝出黎問佢係咪報左二樣樂器,原來仲有一種未in。

我囡考小提琴,考官考佢手指靈敏度,叫阿囡跟佢用手指做出唔同combinations , 好似按結他線一樣,之後跟老師打拍子,再之後問問題,如:有冇學過樂器、宜家有冇學、點解?邊個同你報名、鍾唔鍾意小提琴等。阿囡考完好有信心、話全識做,但係我聽完佢同考官講既答案後,就覺得入選機會好細 、係衰修尾呀。

醒目開學勳章

原文章由 Cleo 於 10/4/07 15:36 硐表
我囡考小提琴,考官考佢手指靈敏度,叫阿囡跟佢用手指做出唔同combinations , 好似按結他線一樣,之後跟老師打拍子,再之後問問題,如:有冇學過樂器、宜家有冇學、點解?邊個同你報名、鍾唔鍾意小提琴等。阿囡考完好有信心、話全 ...

Cleo,個考官講左乜令你覺得衰左呀?

有無小朋友考大提琴(香港區)?我女考時都係睇下佢手指,問下佢有無學其他樂器,點解揀學大提琴咁咋!

你地考成點?唔知多唔多人考cello,有無機會呢?

醒目開學勳章

音統結果?

QUOTE:
原文章由 Cleo 於 10/4/07 15:36 硐表
我囡考小提琴,考官考佢手指靈敏度,叫阿囡跟佢用手指做出唔同combinations , 好似按結他線一樣,之後跟老師打拍子,再之後問問題,如:有冇學過樂器、宜家有冇學、點解?邊個同你報名、鍾唔鍾意小提琴等。阿囡考完好有信心、話全 ...

Cleo  回應下呀!

另下週有結果未呢? 好心急呀!

醒目開學勳章

原文章由 shunshunma 於 10/5/07 00:05 硐表
有無小朋友考大提琴(香港區)?我女考時都係睇下佢手指,問下佢有無學其他樂器,點解揀學大提琴咁咋!

你地考成點?唔知多唔多人考cello,有無機會呢? ...

我個女都係考香港區大提琴,佢話老師叫佢跟住老師的手指"彈下彈下",知唔知報左乜,點解學大提琴,最後問佢以前有冇學過,我諗問既問題個個都差不多。

係呢,唔知幾時有result呢?

我覺得我個女衰左,因老師問佢有冇學其他樂器,我女答piano ,老師問佢鍾唔鍾意,我女答鍾意,但唔鍾意練琴。嘩,死得  。我聽完之後,我心唸,邊有一個老師會揀唔練琴學生架

所以我覺得我女入選機會不大。

醒目開學勳章

我剛收到取錄信,十月二十二日前繳費。

原文章由 ixzp 於 07-10-15 12:53 硐表

congratulations!  I hope my girl have the luck too!

Did you just receive the letter this morning?
Which class is your kid accepted in?
When will the first class start?

Many thanks!

嘩, congratulations!

醒目開學勳章

原文章由 shunshunma 於 10/15/07 14:16 硐表

congratulations!  I hope my girl have the luck too!

Did you just receive the letter this morning?
Which class is your kid accepted in?
When will the first class start?

Many thanks!

Yes, I just received today noon time.
VC-HK-23
The first lesson is on 4 November 2007

原文章由 ixzp 於 07-10-15 14:28 硐表

Yes, I just received today noon time.
VC-HK-23
The first lesson is on 4 November 2007

Thanks!  Is this time your first choice?  VC-HK-23 is my second choice, first choice is VC-HK-12.  I wish I can go home to check the mailbox now!

醒目開學勳章

恭喜晒! 希望我阿仔都有喇!
‹ 上一主題|下一主題