用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(小西灣) 小西灣迦南幼稚園
go

小西灣迦南幼稚園 [複製鏈接]

我住柴灣漁灣村架   我想問下小西灣迦南幼稚園係邊架   係唔係好遠架  間學校點呀   入學要考d咩架
   0    0    0    0

仲有學費貴唔貴架
原文章由 雪瑩 於 07-10-2 12:26 硐表
我住柴灣漁灣村架   我想問下小西灣迦南幼稚園係邊架   係唔係好遠架  間學校點呀   入學要考d咩架

醒目開學勳章

原文章由 雪瑩 於 07-10-2 12:26 硐表

你好近啦,漁灣.....
係富景花園入面啊
學校...都幾OK架,唔係我都唔會揀啦!
interview....都係問d日常生活既野,唔會太難既
學費...暫時$1800 (Nursery同Kinder都係,不過出年未知,等我細囝星期六in時問問有無變)

出年讀而家要in架喇.........
原文章由 haileymama 於 07-10-2 16:40 硐表

係富景花園入面啊
學費...暫時$1800 (Nursery同Kinder都係,不過出年未知,等我細囝星期六in時問問有無 ...

醒目開學勳章

原文章由 雪瑩 於 07-10-3 02:56 硐表
出年讀而家要in架喇.........

如果你有興趣,都可以報名架喇。
佢地而家都派form架喇。

我都岩岩報左名, 3月1 日去interview, 我個女十月尾出世, 係細女, 唔知到時會唔會昭乜都唔識呢?
另外想問下陳西灣仲有邊間好d呢, 我去過胡好, 真係一d都唔覺得好

我仔仔o岩o岩插班迦南n1, 暫時o黎講我好滿意, 佢d同學仔大部份都好乖呀!

原文章由 coco04 於 08-1-26 22:48 發表
我都岩岩報左名, 3月1 日去interview, 我個女十月尾出世, 係細女, 唔知到時會唔會昭乜都唔識呢?
另外想問下陳西灣仲有邊間好d呢, 我去過胡好, 真係一d都唔覺得好 ...

原帖由 coco04 於 08-1-26 22:48 發表
另外想問下陳西灣仲有邊間好d呢, 我去過胡好, 真係一d都唔覺得好 ...

唔好意思, 我想問下 coco04, 你囡囡係米07年10月bb,
我個囡係07年10月bb, 想問係米要e+interview??

有無人g迦南interview的內容????thanks

http://loveyi-ivy.spaces.live.com

原帖由 angelanala 於 08-2-18 18:15 發表
我仔仔o岩o岩插班迦南n1, 暫時o黎講我好滿意, 佢d同學仔大部份都好乖呀!

我都有諗過等bb2.5yrs先插班讀n1,
想問插班係米must有位同埋插班生要幾時入form???

http://loveyi-ivy.spaces.live.com

原帖由 haileymama 於 07-10-2 16:40 發表

係富景花園入面啊
學費...暫時$1800 (Nursery同Kinder都係,不過出年未知,等我細囝星期六in時問問有無 ...

已經加咗價啦...2字頭lu下年nursery...

簽名被屏蔽

大家好, 我個小朋友今年九月插班迦南讀K3, 因為佢現在的幼稚園程度太淺, 恐怕銜接唔到小學, 所以才轉迦南
我想知道番迦南K2要識得寫同埋認D乜野中文同英文字, 數學教到D乜, 希望呢個暑假同佢操一操, 等佢可以順利過渡
請問你可唔可以借D工作紙或者每週學習進度表俾我影印, 或者幫我影印一份, 我俾番錢你
救下你地幫我

佢地有冇全日班O家?

小西灣迦南係冇全日班.
‹ 上一主題|下一主題