用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Net 34 - 自行分配學位
go

Net 34 - 自行分配學位 [複製鏈接]

How to choose?
Should I choose non-34 net for this round?

How do you rank these schools?

馬頭涌官立小學
Ma Tau Chung Government Primary School

中華基督教會基華小學(九龍塘)
C.C.C. Kei Wa Primary School (Kowloon Tong)

九龍塘官立小學
Kowloon Tong Government Primary School [WD]
   0    0    0    0

Net 34 - 自行分配學位

原文章由 EthanMama 於 07-9-29 23:49 硐表
How to choose?
Should I choose non-34 net for this round?

How do you rank these schools?

馬頭涌官立小學
Ma Tau Chung Government Primary School
C.C.C. Kei Wa Primary Sch ...

I heard that ccc Kei Wah Primary School is a quite good school.   But chance to enter is very limit.

我可以俾D意見你, 我個女K2, 我地都係34, 我都驚我出年唔知點, 但係我小學就係讀基華小學, 但我就冇考慮過, 我都想知點解你會考慮, 又唔係34? 其實基華小學個校風真係幾好, 以前喺彩虹村, 係屋村學校, 果陣我地D窮等人家就爭住入, 我回頭睇返覺得不過不失, 如果只係想個小朋友中中等等, 都值得諗, 派到BAND 1 中學就唔係太多, 通常都BAND 2啦, 其他學校就唔清楚

原文章由 喧嘩 於 07-9-30 00:22 硐表
我可以俾D意見你, 我個女K2, 我地都係34, 我都驚我出年唔知點, 但係我小學就係讀基華小學, 但我就冇考慮過, 我都想知點解你會考慮, 又唔係34? 其實基華小學個校風真係幾好, 以前喺彩虹村, 係屋村學校, 果陣我地D窮等 ...

我都係基華舊生,但我認為該校好 wor.不喜勿插

我冇不喜, 亦都冇插, 只係講事實, 同埋個人意見, 間學校真係通常入BAND 2中學, 只有小部分入BAND 1中學, 我都有話佢校風好, 但係想個小朋友派BAND 1中學, 基華命中率較低, 而本人於基華六年生活, 非常開心, 佢未搬前係一間屋村學校, 80%係住彩虹村果D乜乜樓, 有D住木屋, 我都話過LEE間果陣係屋村黎講係一間好學校, 我都想知點解跨區選擇LEE間學校, 講真問10個有9個都唔識啦
原文章由 simonkawah 於 07-9-30 18:57 硐表

我都係基華舊生,但我認為該校好 wor.不喜勿插

原文章由 喧嘩 於 07-10-1 17:43 硐表
我冇不喜, 亦都冇插, 只係講事實, 同埋個人意見, 間學校真係通常入BAND 2中學, 只有小部分入BAND 1中學, 我都有話佢校風好, 但係想個小朋友派BAND 1中學, 基華命中率較低, 而本人於基華六年生活, 非常開心, 佢未搬前 ...

借問聲你是上午校定下午校?由我打落七個(include brother and relative)都派第二志願以內.難道這幾年差得咁緊要?

Would you rank like this?

馬頭涌官立小學
九龍塘官立小學

Would anyone try DPS, even after the bribery case?
‹ 上一主題|下一主題