用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

無驚

0    0    0    0

你好!我的兒子也是今年k1檸檬組。我也和馬老師傾過兩次電話,覺得她很nice,很有耐性(因我兒子很頑皮 )。我每次問他今天在校做甚麼,吃甚麽,他也不答我 。所以我完全唔知他在校做過甚麽? 上來這裹從其他媽咪處才知道少許,現在終於有檸檬組同學仔,很開心 !你的囡是A or B 組?

k1檸檬組。生日會/星期二/星期五記得著運動衣.

[ 本文章最後由 oksiu 於 07-10-1 22:24 編輯 ]

個囡先無太大皮氣咋
.

\.唱歌唱快樂笑笑.唱我是快樂的小朋友 .

我想問他們上學要不要用書本?老師曾說過每逢星期一會把書本留在學校,星期五才取回,為何現在每天也要帶,我看他的書包很重!另外手冊空空的,初時我每天也會簽名,但我見老師也沒簽,也不答覆我,我也沒再寫了!:-|

我每天也會簽名.

我係菠羅組媽咪:cry:  :個仔話菠羅組馮老師同陳老師經常扯開佢隻手 .同菠羅組老師講多陣電話都無耐性 ,你哋就好啦.我姪女係提子組讀都係馬老師.黃老師.陳老師教,佢哋話提子組老師都唔駡D小朋友,個姪女話好鍾意D老師.但係吾鍾意食荼點同D嬸嬸因為嬸嬸會駡人.你哋就好啦個囡係檸檬組同提子組讀書.我都想轉組,

我非lemon 亦非 pineapple gp, 是西瓜
我會覺得1間小小的kg 應是團隊精神最重要,
我覺得老師有問題是要反映同佢好face to face 傾計講番您的感受,  唔好擺響心, 結論唔會係一句"我唔好彩, 入錯組"  at least 您真係肯同老師傾下,唔通出年k2 又博好唔好彩
西瓜的老師好ok 我亦試過遇到問題抽時間 face to face 傾, 大家都好融洽open mind 去傾, 嘗試修補缺口, 大家也明白家長永遠將自己小朋友問題放大化,新鮮化 但可能老師心中係公式化同既定化是常見問題, 就有gap
傾下點解決呀, at least 做過野麻, 時代唔同, 教育的巨輪不停在轉, 學校也會得配合家長

Hello Everybody

[ 本文章最後由 jt_ct_mami 於 08-7-17 21:20 編輯 ]

有無檸檬組媽咪呀?一齊傾下計。

原文章由 jt_ct_mami 於 08-1-3 22:31 發表
有無檸檬組媽咪呀?一齊傾下計。

HIHI~~all,
我囝囝都係lemon組架, 我好少上bk..有時間email or msn我傾下啦~

[email protected]
請入黎睇吓啦!!! MO仔的相簿

呢幾日都冇功課做,小朋友返嚟日日玩到顛,真係唔係好掂。

hi all,我個女都係檸檬組架,不過讀埋呢個學期就唔讀喇,k2轉去另外一間讀呀

WHY ?

WHY DID YOU CHOOSE ANOTHER SCHOOL?  

THIS SCHOOL IS DIFFICULT TO ENR
TRY.  PLEASE TE
LL ME, BECAUSE MY LI
TTLE WILL BE APPLY .  THANKS !
原文章由 bobokong 於 08-6-14 00:21 發表
hi all,我個女都係檸檬組架,不過讀埋呢個學期就唔讀喇,k2轉去另外一間讀呀
‹ 上一主題|下一主題