用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 交表要預幾多時間留在學校?(不知所謂!)
go

交表要預幾多時間留在學校?(不知所謂!) [複製鏈接]

有沒有人已經交左表?
大概要等幾耐(以齊文件計)?
謝謝!

[ 本文章最後由 beibie 於 07-9-29 13:54 編輯 ]
   0    0    0    0

今日陪我表姐去交表...
雖然預左要等,
但實在好失望, 離晒譜,
諗住拔萃咁出名的學校會安排得好好,
但我整個感覺是: 效率奇低!
故意製造成家長要等好耐, 製造人龍
明知多人報, 只係設8個人黎收表,
逐項檢查, 個個都要做成5至10分鐘,
前後左右的家長都等到好激氣,
有D人話, 仲衰過做簽證,
申請學校姐, 搞到一D尊嚴都冇晒;
另一個話, 好似輪街症;
有一個話, 如果話佢唔齊野, 佢一定唔會黎第二次, 唔讀就算
一D名校風範都冇....唉!

我喺28/9交表,而且係最後嗰幾個都要等2個鐘,今日我要去補交文件,見到人龍仲長,我唸要2-3個鐘先至排到,祝各位買定食物飲品慢慢等

我只係知有職員收表快手D, 有D好似要樣樣正副本對過先得....可能我早去, D老師有D好NICE,有個就黑口黑面, 比咗份表,CHEQUE, 信封同ID COPIES佢, 都無心機對, 之後就寫RECEIPT比我話走得, 如果唔係再比個PROFILE佢, 佢都唔知我有無比齊成績表, CERTIFICATES, AWARD 的COPIES佢.....

我一路行係都諗唔通我唔夠**貴氣**睇你就知唔慌考得入啦.... 又或者轉個頭都會唔理你份嘢啦, 比物鬼都無用啦.....

ANYWAY, 報就照報, 見完就算數....我就博吓之嗎.....

但對收表的人員係覺得佢地不足.....

原文章由 kpwong 於 07-9-29 14:03 硐表
我喺28/9交表,而且係最後嗰幾個都要等2個鐘,今日我要去補交文件,見到人龍仲長,我唸要2-3個鐘先至排到,祝各位買定食物飲品慢慢等  
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

貢獻勳章

Today is the last day dor the form sumit. I stayed at the school about 2 hours! And it's only 4 teachers to receive the form at the begining, later one of teacher left and only 3 teachers!

請問你的編號係幾多號呢?

OnHo

原文章由 joemyt 於 07-10-2 16:12 硐表
Today is the last day dor the form sumit. I stayed at the school about 2 hours! And it's only 4 teachers to receive the form at the begining, later one of teacher left and only 3 teachers!

貢獻勳章

My number is 15XX. I left DBSPS at about 1:00 pm.
‹ 上一主題|下一主題