用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會油塘基顯小學 08-09年度報油塘基顯的家長, 入黎傾下呀~ ...
go

08-09年度報油塘基顯的家長, 入黎傾下呀~ [複製鏈接]

Hello

唔知有冇家長會幫小朋友報油塘基顯呢?

我今朝9點鐘去到交表, 已經有好多人排隊, 我已經排第36, 競爭相當激烈
   0    0    0    0

各位已交表媽咪,知唔知道宗教分是計小朋友or爸B媽咪,因打去問那裡書記姐姐答覆唔到我

THANKS

上次講座也有家長問過, 校方回答係計小朋友既~

原文章由 肥皂泡 於 07-9-28 14:38 硐表
各位已交表媽咪,知唔知道宗教分是計小朋友or爸B媽咪,因打去問那裡書記姐姐答覆唔到我

THANKS

Hi,

我昨天lunchtime都交咗, 都已經到151啦, 不過似乎好多都有宗教分, 因為我交的時候, 旁邊的幾位家長都有教會信!:cry:

係呀 我個仔只係得15分, 自行收生階段都係陪跑多

原文章由 irenelsy 於 07-9-29 20:56 硐表
Hi,

我昨天lunchtime都交咗, 都已經到151啦, 不過似乎好多都有宗教分, 因為我交的時候, 旁邊的幾位家長都有教會信!:cry:

哇, 原來咁多人爭呢間學校架  我唸住明天交表, 我都係得15分, 同芸迪一樣陪跑.

宗教信係唔係小朋友洗禮後先會有架, 如果未洗禮, 有牧師寫信推薦得唔得???

原文章由 芸迪 於 07-10-1 09:14 硐表
係呀 我個仔只係得15分, 自行收生階段都係陪跑多

印象中好似要小朋友洗左禮先算, 但唔肯定~ 不如你打去學校問清楚啦~

原文章由 2chaima 於 07-10-2 23:55 硐表
哇, 原來咁多人爭呢間學校架  我唸住明天交表, 我都係得15分, 同芸迪一樣陪跑.

宗教信係唔係小朋友洗禮後先會有架, 如果未洗禮, 有牧師寫信推薦得唔得???

...

如果小朋友有一直返主日學, 都可以試吓叫牧師寫一封信証明, 不過我就唔知最終計唔計

我昨日下午3時多去交表, 已經去到346啦

唉!今日可能仲多呀!原來我個女好多同學仔都係選基顯:cry: !可能大家都係住油塘區!

hv god father to write letter is OK ka~
cos last year i also done that ,then it can count more 5points ~!

原文章由 2chaima 於 07-10-2 23:55 硐表

...

All,

我剛上基顯個 website 未見有小一放榜結果, 請問係未要去校內壁報板先睇到 result

貓頭鷹3號

Yes, The 5 points shall be counted.

原文章由 irenelsy 於 07-10-3 22:37 硐表
如果小朋友有一直返主日學, 都可以試吓叫牧師寫一封信証明, 不過我就唔知最終計唔計

各位08年入學的家長,
我個小朋友入咗, 今日仲做埋登記手續.
現想問少少問題.....
校服供應商有兩間, x昌順/x多利亞, 唔知邊間好 d 呢?
請多多指教 !

回覆 #1 babykiss 的文章

X昌順: :

原文章由 bb958 於 07-11-29 18:53 發表
X昌順: :

唔該你呀 ! :D

各位油基的家長, 你們好 !
本人實很少上 bk, 但相信今後會多點入來向各位討教了 !
剛發現原來油基的 bk 媽咪也不少, "油塘基顯家長天地"
topic
, 有很多家長交流, 也提供了不少實用的資料呢.

為方便本人及新學年的家長, 整理如下
**在此更要謝謝各有份提供資料的熱心家長呢 !**

校服資料參考
校呔 / 運動褸 / 校褸 / 正常校服 x 1
體育服 x 2 (因平時課外活動必須穿體育服)
校襪 x 多對 (起碼每日更換)
冷外套 ( / )........ 未知可否背心款

用品參考
(可暫存校內櫃桶)

備餐具 / 顏色筆 / 檯墊 (可一星期取回家清洗一次)

家課袋 / 手巾 / 水壼 / 毛巾 (抺檯墊用)

歡迎各位幫忙 更正 更新 ! 謝謝 !!

[ 本文章最後由 ^^ 於 07-11-30 14:40 編輯 ]

原文章由 ^^ 於 07-11-30 14:34 發表
各位油基的家長, 你們好 !
本人實很少上 bk, 但相信今後會多點入來向各位討教了 !
剛發現原來油基的 bk 媽咪也不少, 於 "油塘基顯家長天地"
topic 內, 有很多家長交流, 也提供了不少實用的資料呢.
為方便本人及新 ...

o~ thank you ! 好方便呢 !!
我女兒也將於明年入讀此校, 請多多指教 !

hi!請問觀塘,藍田,油塘,鯉魚門,加埋小一選校係得46 ,48校網?
有無49,51?
http://www.y28kids.com/search/schoolnet02.htm
下面個網得46 & 48網
http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

原文章由 easonkinki 於 08-2-14 19:59 發表
hi!請問觀塘,藍田,油塘,鯉魚門,加埋小一選校係得46 ,48校網?
有無49,51?
http://www.y28kids.com/search/schoolnet02.htm
下面個網得46 & 48網
http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/ ...

我都唔清楚喎 ~
不如打去教統局問吓吖....... 希望幫到你....

聯絡 : 總務室

Tel : 3698 4376  

e-mail : [email protected]

Fax : 2710 9970

地址 : 九龍塘沙福道19號教育局九龍塘教育服務中心二樓W215室 - 家校合作組

[ 本文章最後由 babykiss 於 08-2-19 09:36 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題