用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小學34網定35網好d?
go

小學34網定35網好d? [複製鏈接]

將會搬屋, 小學34網定35網好d?你會點選?
   0    0    0    0

原文章由 smiletigger 於 07-9-28 02:35 硐表
將會搬屋, 小學34網定35網好d?你會點選?

應該34網好D,
有陳瑞祺,馬頭涌官小,農甫道官小,協恩.

應該34網好D,
有陳瑞祺,馬頭涌官小,農甫道官小,協恩. ST. ROSE

得一志願入唔這幾間,排第二都5會入到,之後可能唔知派去邊GA!

35網

大熱天神 同 碼頭涌 第一志願入唔到
第二志願排宣道, 奉基,千禧奉基都可以入到,這幾間OK ga!

[ 本文章最後由 wensi 於 07-9-28 13:22 編輯 ]

我都覺得35平均d, 34就真係有d好差, 如果唔係旨在入傳統band1名校, 是否35較適合? 35升中多數有咩好選擇?請分享!

原文章由 wensi 於 07-9-28 13:11 硐表
應該34網好D,
有陳瑞祺,馬頭涌官小,農甫道官小,協恩. ST. ROSE

得一志願入唔這幾間,排第二都5會入到,之後可能唔知派去邊GA!

35網

大熱天神 同 碼頭涌 第一志願入唔到
第二志願排宣道, 奉基,千禧奉基都可以入到, ...

我本人都覺得是35網好d, 因間間小學都唔差, 而 34就真係好
參差啦﹗35 除了紅磡灣馬頭涌外, 其餘天神, 宣道, 奉基, 奉基千禧都唔差, 因這幾間是宗教學校, 所以唔係人人有分, 因此就多人去選官校或沒有宗教的學校啦﹗

原文章由 smiletigger 於 07-9-28 22:18 硐表
我都覺得35平均d, 34就真係有d好差, 如果唔係旨在入傳統band1名校, 是否35較適合? 35升中多數有咩好選擇?請分享!

原文章由 smiletigger 於 07-9-28 22:18 硐表

升中 34,35and 41區同一個中學網

THX WENSI
原文章由 wensi 於 07-9-29 11:17 硐表

升中 34,35and 41區同一個中學網
‹ 上一主題|下一主題