用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道多吾多功課. 測驗?我正在找學校.請各mami報料. ...
go

宣道多吾多功課. 測驗?我正在找學校.請各mami報料. [複製鏈接]

我吾想係kidergarden階段太谷小朋友.吾知呢間學校係點, 請報d料. thanks.
   0    0    0    0
[

每日一份,但好容易做,囡囡輕鬆面對. k2就多d,星期五有時派一份至兩份,但仍是輕鬆面對,因為k1下學期尾開始才寫字,每天才寫十個字,(之前是連線,工作紙)所以好輕鬆,每星期我們仍有家庭樂,周圍去玩! 平時還有時間溫下書,看圖書,去公園玩...
宣幼不是谷的學校!學校不會將學術放在第一位,宣幼的德育辦得不錯!
k1不需要考試,只是評估
k2開始會有筆試

想請問一份功課有幾頁紙,內容是什麼?

原文章由 JadeCheung 於 07-10-6 17:52 硐表
每日一份,但好容易做,囡囡輕鬆面對. k2就多d,星期五有時派一份至兩份,但仍是輕鬆面對,因為k1下學期尾開始才寫字,每天才寫十個字,(之前是連線,工作紙)所以好輕鬆,每星期我們仍有家庭樂,周圍去玩! 平時還有 ...

我個女K1﹐剛剛讀左一個月多D。每個禮拜有兩至三版工作紙﹐內容都是圍繞上堂教過既野。好容易做﹐頭一次我有同佢講點做﹐但係最近佢吾駛我教都可以自己做晒(可能老師有同佢地解題同講點做)。

原文章由 cheungoli 於 07-10-10 16:16 硐表
想請問一份功課有幾頁紙,內容是什麼?

那麼有冇外籍老師教英文呢? 1星期幾多堂?

原文章由 呀b仔 於 07-10-26 15:53 硐表
那麼有冇外籍老師教英文呢? 1星期幾多堂?

b,
之前答過你了,希望幫到你地.

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1070738&extra=page%3D1

還有參考o下
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1156271&extra=page%3D1
我是藍的
錯錯錯
我是男的
‹ 上一主題|下一主題