用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 獻主會聖馬善樂小學 獻主會聖馬善樂小學
樓主: 虫虫主人
go

獻主會聖馬善樂小學 [複製鏈接]

原文章由 Manky媽咪 於 07-9-8 16:58 硐表

虫虫主人

係哦唔知識唔識呢? 不過亞女話同學仔的名還唔係好識, 佢話暫時有一個最要好的是姓"蔡"的, 其他的要慢慢來哦.

Manky媽咪,

我囡囡姓"葉",佢孭住個藍色狗仔圖案書包:loveliness:

虫虫主人

原文章由 虫虫主人 於 07-9-9 09:01 硐表

Manky媽咪,

我囡囡姓"葉",佢孭住個藍色狗仔圖案書包:loveliness:

虫虫主人

虫虫主人

早晨呀!  

咁我地叫佢地明天互相認識識下啦 , 到時可以互相照應呀ma.

Pls check PM, Tks!

佢坐校車太耐好唔開心, 尤其是放學. 今晚臨瞓都喊叫我同校車褓姆講返學放學快d !  唉 ! 我控制到就好啦 !

原文章由 Manky媽咪 於 07-9-7 11:21 硐表

亞女星期一返屋企巳講識到幾個同學仔了, 小息還同學仔一齊玩.
你有無問你女女點解咁呀?
如果話掛住你哋,可能是在新的環景唔貫, 你同佢講多一些學校好的野,
應該會好些.
...

我女女今年先升小學(現讀高班), 看見你們入到 "獻主會聖馬善樂小學" 好似好開心 和 住好遠都來讀. 請問這間學校是否好好,

成績?
校風?
操行?
升中方面?

thank you

原文章由 chingmaalice 於 07-9-9 23:56 硐表
佢坐校車太耐好唔開心, 尤其是放學. 今晚臨瞓都喊叫我同校車褓姆講返學放學快d !  唉 ! 我控制到就好啦 !

係呀坐車的時間太長了, 我想問回程的路線係點行呀是否跟佢張紙行程? 如我地返到寶林大約幾點呀?

原文章由 小喬妹妹 於 07-9-10 14:46 硐表
我女女今年先升小學(現讀高班), 看見你們入到 "獻主會聖馬善樂小學" 好似好開心 和 住好遠都來讀. 請問這間學校是否好好,

成績?
校風?
操行?
升中方面?

thank you ...

Pls check pm.
你住邊區?

原文章由 虫虫主人 於 07-9-10 19:55 硐表

Pls check pm.
你住邊區?

我住 Hung Hom, 我想問

農圃道官立小學
馬頭涌官立小學
獻主會聖馬善樂小學 哪間好 or others

農圃道官立小學 & 馬頭涌官立小學 我就時常聽

我想我女女入間男女校, 因為我還有一個細仔 1歲半

原文章由 小喬妹妹 於 07-9-10 21:01 硐表

我住 Hung Hom, 我想問

農圃道官立小學
馬頭涌官立小學
獻主會聖馬善樂小學 哪間好 or others

農圃道官立小學 & 馬頭涌官立小學 我就時常聽

我想我女女入間男女校, 因為我還有一個細仔 1歲半 ...

馬頭涌比較多人會揀 , 其實各有各不同之處 , 睇下喜歡官立or教會學校, 不過馬頭涌好似比較活動教學

原文章由 虫虫主人 於 07-9-10 21:10 硐表

馬頭涌比較多人會揀 , 其實各有各不同之處 , 睇下喜歡官立or教會學校, 不過馬頭涌好似比較活動教學

活動教學 or 傳統教學 好, pls. help me

原文章由 小喬妹妹 於 07-9-10 21:21 硐表

活動教學 or 傳統教學 好, pls. help me

pls check pm

醒目開學勳章

200YAN,

沒有收據喎. 滿意都係一半. 因為我兩個唔同班所以
有得比較下. 個website 好似9月中先有.
係呀, 我個仔都係咁講, 老師遲左無小息.
校長重同班長講如果唔見老師就要去OFFICE搵.
我兩個都OK喎, 我無搭校車包的士7:30開車,
7:50到. 咁佢地何以訓耐D. 不過就早左訓. 昨日中文寫生詞
7行. 但唔知寫乜可能我個仔發緊夢, 放工返到去
寫左3行 , 叫佢寫佢己經一路訓一路寫, 見到佢
咁我有D心痛, 但無辨法.

twinsmama

[ 本文章最後由 twinsmama 於 07-9-11 11:08 編輯 ]

Got a bit worry!! . Need to ask mine to see whether they have come across any similar suitation.
原文章由 200yan 於 07-9-11 01:13 硐表
我想問早幾日響學校買英文書,有無收據?因為囡囡帶現金購買,有D檐心 .重有唔知學梭校個網頁幾時做好,因為我時常擔心囡囡抄錯手冊.你地站時對學校滿意嗎?我個人認為一半滿意,(1)校車安排實在太早太長時間,囡囡每日 ...

原文章由 200yan 於 07-9-11 01:13 硐表
我想問早幾日響學校買英文書,有無收據?因為囡囡帶現金購買,有D檐心 .重有唔知學梭校個網頁幾時做好,因為我時常擔心囡囡抄錯手冊.你地站時對學校滿意嗎?我個人認為一半滿意,(1)校車安排實在太早太長時間,囡囡每日 ...

我地都無收據.

醒目開學勳章

twinsmama

原文章由 虫虫主人 於 07-9-10 21:57 硐表

pls check pm

pls. check pm

Hi 200YAN,

我1個B班, 1個C班. 我個仔係班長仔Marco Mak,
你個女叫咩名等我間下佢. 你可以寫手冊話比老師
等佢留意. 我成日都上黎

twinsmama

原文章由 200yan 於 07-9-11 13:11 硐表
妳個囝囝係唔係1B班?原來係遲到所以無小息,我重以為老師唔知去左邊(因為囡囡講 ).我地小朋友讀同一班,以後可以多D上黎,互通消息,互相照應 重有一件事,好 ,因為囡囡帶眼鏡,所以 ...

原來小一學生的小息要老師帶去廁所或操場

醒目開學勳章

twinsmama

hi 200yan,

係呀今曰無功課, 默書就唔知要等放工返屋企
再問下. 都唔知點解塭佢做班長成曰發夢.
你同我都住得好近, 我住清水灣道.不過無校車,
街車要收$900一個 重唔到門口又要6:45上車.

tiwnsmama

原文章由 200yan 於 07-9-11 18:05 硐表
班長,好叻仔,我囡囡係帶眼鏡架,我估全班得佢一個係帶眼鏡,所以好易認:loveliness: ,囡囡叫Kelly Ng,以後請你囝囝(亞班長)多多照顧 ,因為囡囡比較內向,所以到而家都未識到同學仔小息一齊玩 ,有D擔心,不過以 ...

[ 本文章最後由 twinsmama 於 07-9-11 18:58 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題