用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 邊度課外活動多
go

邊度課外活動多 [複製鏈接]

我個仔讀緊K3,較為活躍,住喺藍田,正唸緊揀學校,想佢上堂課程活D,有多D活动玩,有乜嘢選擇?
   0    0    0    0

我個女都是k3呀,今年要選學校,頭都痛.不過老公叫我平常心,每間都有band 1的學生.只要自己個女叻米得law.所以,我依定會著重選一些多元化的學校,如果學校可以提供多d機會比她仲更加好.請問各位藍田街坊有沒有好介紹?

藍田都有幾間學校選既

我個女個間舊年安排左好多活動俾我地報名, 乜都有
搞到我同老公都lum左好耐至決定到
結果同佢報左跳舞啦同英語班
原本仲lum住報埋話劇架, 佢地成日law獎架
不過就太多人報名啦, 唔收呀

今年會再報過, 不過就未收到簡介, 所以未知住

warmummy
請問你個女讀邊間 ?

原文章由 warmummy 於 07-9-20 00:15 硐表
藍田都有幾間學校選既

我個女個間舊年安排左好多活動俾我地報名, 乜都有
搞到我同老公都lum左好耐至決定到
結果同佢報左跳舞啦同英語班
原本仲lum住報埋話劇架, 佢地成日law獎架
不過就太多人報名啦, 唔收呀

...

原文章由 akiwg 於 07-9-21 23:29 硐表
warmummy
請問你個女讀邊間 ?

聖愛德華呀

我所見所聞

聖愛德華活动真係好全面,今日交表格時見有d家長義工服務学校,話有六十几個興趣班,我唸我个仔一定可以好enjoy學校生活。依家d小朋友讀書好辛苦,我真係想个仔開心d.

我也報了聖愛德華

原文章由 sandysycat 於 07-9-28 14:11 硐表
聖愛德華活动真係好全面,今日交表格時見有d家長義工服務学校,話有六十几個興趣班,我唸我个仔一定可以好enjoy學校生活。依家d小朋友讀書好辛苦,我真係想个仔開心d. ...

我都覺得仔女讀書開心很重要,所以跟你一樣報了聖愛德華,希望在多元智能培育方面得到均衡發展。
‹ 上一主題|下一主題