用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2007聖心K1(菠蘿組)聚集
樓主: irenebaby
go

2007聖心K1(菠蘿組)聚集 [複製鏈接]

原文章由 maggie_tsui 於 08-3-13 14:01 發表

pat614,

我搵左個私人音樂老師接住學, 佢話教過柏斯兒童班, 如果ok到時介紹比你呀~ 放心, miss wu 係一個好老師~

pat614,

我個囝跟呢個私人音樂老師學左8堂啦, 老師對細路超有辦法, 佢令到呀囝有心機練琴, 如有需要就話比我聽啦...

多謝老師

各位媽咪, 你們好!

今日囡囡收到一份白雪公主文具禮物, 又靚又啱晒心水, 所以好開心....... 好開心咁話係陳老師送比佢嫁,在此講聲真係多謝晒!

不過唔知道學校送定老師自掏腰包買既哩?
(成班有成幾十人,加埋條數都幾係嫁,可憐!)
我估應該係老師自費多d喇,因為學校從來都無送個咁好既野比小朋友(FOC), he he he..... 雖然今年聖幼有好多是是非非 ,
不過都有好多家長會繼續咁支持你地嫁 , 如果唔係學校都唔會每年派咁多表格又有咁多人讀喇,所以你地要努力.......加油呀!

EQ 高D, 諗嘢正面d, 人都開心d!       886

[ 本文章最後由 leonakwok 於 08-6-24 22:03 編輯 ]

白雪公主禮品包....我阿女都收到啦.....係因陳老師今日last day所以送給小朋友啦.......我個女好鍾意陳老師......真係有點唔舍得啦... .....大家的小朋友讀了一年....大家有冇咩特別睇法....

我見阿囡都好開心得(每天返學)....學校學的野好似好少..特別係英文真係唔多講....中文比較多......

回覆 #1 TPL 的文章

吓! 陳老師今日last day?????
真係有D突然同唔舍得呀!
不過人各有志, 都希望佢更上一層樓喇!
講真, K1機本上係學習小朋友與人相處之道同紀律, 其他書本上既東西, 就需要家長既努力喇.
小朋友得果3~4歲咁細,做mug野都慢過人, 就算係學校有三個小時, 都會過得特別快, 又要排隊唸經去厠所食茶點,  攪攪下都成兩粒鐘, 你話有幾多時間學習知識呀? 你話係唔係?
由於 K2小朋友對學校已經有基本認識, 行動都比較快, 所以老師對佢地開始有要求, 大家都要有心理準備呀!

K1 可能會原班 升 K2  (唔知今年會唔會呢?)

菠蘿組家長同小朋友, 到K2時再見喇! 886

[ 本文章最後由 leonakwok 於 08-6-24 01:38 編輯 ]

hello

smiletai,

23 JUN (星期一)下午囡囡係希爾頓中心見到恩名同學, 佢回家有無同你講呀?

好掛住陳老師

我囡囡日日都話好掛住陳老師,:(
如果其他老師有機會見到佢,
記得幫我地問候下佢喇!

原文章由 leonakwok 於 08-6-24 22:10 發表
我囡囡日日都話好掛住陳老師,:(
如果其他老師有機會見到佢,
記得幫我地問候下佢喇!

我都係,收倒佢份禮物覺得好感動,唔係因為禮物既價值,係佢對小朋友既心...記得上次學校觀課,佢主動搵我同我講卓軒d野...好有心...好遺憾唔可以同佢道別...希望佢前途似錦,身體健康,快快樂樂!

回覆 #1 leonakwok 的文章

明天記得著運動服(不用帶杯袋及書包)同帶小食比K3小朋友呀!

各位菠蘿組媽媽:

家楠今個星期由於傷風咳所以冇返學,麻煩如果有任何通告請話聲我知,由其是有關下星期的畢業禮.謝謝!

好的!
應該無mug特別, 不過星期二就攞番D做完既功課簿返黎!
我囡囡話會升上K2綿羊組喎, 都唔知係唔係?
你地小朋友有無返黎講呀?

回覆 #1 leonakwok 的文章

剛剛等校車時, 聽到d家長話, 好多(LEMON組)老師做埋今期唔做呀, 真可惜? 因為其實d 老師真係好好人嫁又有經驗.
雖然每年係里個時候都有好多老師同助教唔做(成間學校有幾十個老師),但係都真係有d唔開心,  一個一個咁走 (已有幾年經驗者),
希望其他老師唔好受影響喇,繼續努力!
‹ 上一主題|下一主題