用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2007聖心K1(菠蘿組)聚集
樓主: irenebaby
go

2007聖心K1(菠蘿組)聚集 [複製鏈接]

原文章由 怡兒 於 07-11-30 08:54 發表
你地覺得學校派張卡, 可以上Net , 點樣呀.
一蚊學一個英文字, 貴唔貴? 音好似唔準.
請俾意見.

一蚊學一個英文字是貴左d,但我個女玩得很開心,一開機佢就話我知入邊度唱歌,入邊度玩遊戲,你個小朋友是不是這樣?d音好似真係有少少唔準,但呀女讀時又ok喎,應該是老師讀音唔跟
mels果套讀音.

是呀, 我個女都是好開心玩, 又是教番我如何玩, 當讀bed時,mels 發音為beg, 我話d音唔準的, 她都知話有個"d" 個嗎.
我地好快就扣3分了, 只是玩了a,b,c.
你日後會唔會join?

原文章由 BeBe01 於 07-12-2 02:26 發表

一蚊學一個英文字是貴左d,但我個女玩得很開心,一開機佢就話我知入邊度唱歌,入邊度玩遊戲,你個小朋友是不是這樣?d音好似真係有少少唔準,但呀女讀時又ok喎,應該是老師讀音唔跟
mels果套讀音. ...

大家好,

一蚊一個英文字...我覺得貴阿.....我仍未啟動電腦比我個女玩....我怕佢上隱....咁快就係電腦得樂趣....真係奧腦

WRONG ENTRY

[ 本文章最後由 CarmenYsm 於 07-12-5 08:10 編輯 ]

原文章由 怡兒 於 07-12-2 23:23 發表
是呀, 我個女都是好開心玩, 又是教番我如何玩, 當讀bed時,mels 發音為beg, 我話d音唔準的, 她都知話有個"d" 個嗎.
我地好快就扣3分了, 只是玩了a,b,c.
你日後會唔會join?

...

我都係扣左3分,但我地唔會經常上囉.一來佢玩自己d玩具都唔記得有mels呢回事,我兩公婆唔會提佢,好似 "TPL" 話齋,費事佢上癮,二來要睇家姐功課(聖小2),不過我地都會抽時間同佢睇下英文書同糖冬瓜-我個女發音(普通話),未知將來會唔會join,照現時睇應該唔會,因為項目唔多兼貴左d.

各位媽咪

因為我放聖誕假前一星期已經同我個囝去左旅行,我想confirm下係咪明天開始返學呀?Thanks!

係呀明天開始返學, 3 Jan 2008

Thank you!

原文章由 Jossin 於 08-1-2 13:46 發表
係呀明天開始返學, 3 Jan 2008

各位好,

我係承譽媽咪, 係唔係星期一(14/1)要學寫字啦

大家好,

近排小朋友應該多些功課......寫字就唔算....我諗係認字啦...你們有冇部他做功課.....我放工返到屋企...無午睡就7,8點就訓覺啦,睇睇他功課無得教就訓左羅......你地點呀.....小朋友okay嗎天冷有冇溜鼻涕呢? .....今日遲左出門口....見到其他同學仔"唔記得叫咩名"只記得細細粒戴眼鏡好可愛... "x怡"

原文章由 donnelgirl 於 08-1-15 14:14 發表
各位好,

我係承譽媽咪, 係唔係星期一(14/1)要學寫字啦

承譽媽咪,

雖然我唔認得你同承譽, 但我個囝卓軒成日提承譽個名, 我諗佢地一定係好朋友

回覆 #91 maggie_tsui 的文章

昨日都有聽承譽話卓軒有學琴

原文章由 donnelgirl 於 08-3-3 13:08 發表
昨日都有聽承譽話卓軒有學琴

佢未正式學琴,係柏斯d音樂班咋...諗住用黎培養下佢d專注力...hehe...

柏斯音樂班 where? and how much? Thks.

柏斯音樂班好嗎?會教什麼?我小朋友參加了通利音樂小天地,主要是訓練聽音樂,但我希望他可以學看音符打拍子及簡單五線譜,柏斯有教嗎?

我小朋友係香蕉組,囡囡剛係柏斯上左3堂兒童音樂班,一班4個小朋友,學緊拍子同彈左d簡單歌仔,比佢對音樂有個概念同埋希望佢有興趣學門手藝

原文章由 jt_ct_mami 於 08-3-5 20:45 發表
柏斯音樂班好嗎?會教什麼?我小朋友參加了通利音樂小天地,主要是訓練聽音樂,但我希望他可以學看音符打拍子及簡單五線譜,柏斯有教嗎?
桐桐樂園 PART 3, 有時間歡迎參觀

Hello pat614

你小朋友參加的是“小小莫札特音樂啟蒙班”嗎?會認識簡單音符及五線譜嗎?他們是如何打拍子及彈歌仔的?最重要是小朋友學得開心嗎?

Sorry,好多問題問,因為我希望了解多些,始終一次過要交18堂真係有D怕佢唔肯學。

hi,

囡囡係上兒童綱琴音樂班, 成個course係25堂, 但分兩期比$, 一次係10, 另一次係15, 但我唔記得比10定15先, $98.00/堂, 有學拍子同彈琴, 重有填顏色, 有功課做架, 現在第4堂開始學琴鍵上的擺位. 我見呀囡都開心, 成日同人講自己學琴, 你可以打去問下沙田有冇開班, 我朋友就報左係荷里活4月頭開

原文章由 jt_ct_mami 於 08-3-9 23:20 發表
Hello pat614

你小朋友參加的是“小小莫札特音樂啟蒙班”嗎?會認識簡單音符及五線譜嗎?他們是如何打拍子及彈歌仔的?最重要是小朋友學得開心嗎?

Sorry,好多問題問,因為我希望了解多些,始終一次過要交18堂真係有D怕佢唔肯學。 ...

原文章由 pat614 於 08-3-11 13:50 發表
hi,

囡囡係上兒童綱琴音樂班, 成個course係25堂, 但分兩期比$, 一次係10, 另一次係15, 但我唔記得比10定15先, $98.00/堂, 有學拍子同彈琴, 重有填顏色, 有功課做架, 現在第4堂開始學琴鍵上的擺位. 我見呀囡都開心,  ...

唔好意思, 依家先覆message, 我個囝都係上兒童綱琴音樂班, (之前都有上過"小小莫札特音樂班". 我係又一城branch,老師係miss wu, 我覺得佢教得好好...上埋4月6日就上完la~

我地都係胡老師, 但剛開始4堂咋, 慢慢長路呢. 你會比仔仔學琴嗎 ?

原文章由 maggie_tsui 於 08-3-12 14:19 發表

唔好意思, 依家先覆message, 我個囝都係上兒童綱琴音樂班, (之前都有上過"小小莫札特音樂班". 我係又一城branch,老師係miss wu, 我覺得佢教得好好...上埋4月6日就上完la~ ...
‹ 上一主題|下一主題