用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明我幼稚園07-k1入來談談
go

明我幼稚園07-k1入來談談 [複製鏈接]

....囡囡正讀幼E班
   0    0    0    0
我是二零零四年十月十六日出生的BB.
http://www.babyhome.com.tw/bb/37402

what kindergarten??? I can't to listen and can't to see that. Sorry!

醒目開學勳章

hi wykjenny:
妳囡囡是否讀港島校

請問明我幼稚園好嗎?
請問有冇人讀奥運站那边果間?   口碑好嗎?

[ 本文章最後由 AnitaHo 於 07-10-2 22:59 編輯 ]

請問明我幼稚園好嗎?
請問有冇人讀奥運站那边果間?   口碑好嗎?

pls adv, thanks

你囡囡係唔係西灣河分校?

原文章由 wykjenny 於 07-9-19 12:17 硐表
....囡囡正讀幼E班

Rubibu,

請問你知 唔知 明我幼稚園 的口碑, 師資,  学校料呀?
如有, 可否分享下,   謝 !

Hi Jenny

我囡囡都係讀幼E班,不過唔知係咪同一間分校呢?

原文章由 wykjenny 於 07-9-19 12:17 硐表
....囡囡正讀幼E班

我女兒讀港島幼B,一班34人,你地点睇呀?

我女兒讀港島幼B,一班34人,你地点睇呀?

Hi Wendy

我個女讀幼E班15人,一位老師,你囡囡B班34人,有幾多位老師呀 ?

34人,有2位老師

[ 本文章最後由 l.wendy.l 於 07-10-16 10:36 編輯 ]

我個女都讀緊明我 k.1 架, 由於要搬屋, 返埋 11月就唔返啦, 有冇人想要二手冬季及夏季校服呢 ? 有意請 pm, 可以平d架 ~~~

原文章由 Rubibu 於 07-10-15 14:49 硐表
Hi Wendy

我個女讀幼E班15人,一位老師,你囡囡B班34人,有幾多位老師呀 ?
[@@ 兒童智能筷子 @@]

西灣河....你囡囡是否長頭髮?這班很多男生.同埋多數都是全日制..這個冼老師幾好好nice...我睇其他班的先生同家長都好似沒交流的..點解有成30人咁多....haaaaaaaaa

[ 本文章最後由 wykjenny 於 07-10-29 15:09 編輯 ]
http://www.babyhome.com.tw/bb/37402

sally:
你個女今年先讀緊明我 k.1 架, 點解咁快訂了冬季校服呢 ?

wykienny,

冬季校服係 表姐留低架, 都幾新凈, 仲有2件係有個媽咪送架~~~

我都覺冼老師好好, 有咩事都會打電話同我講, 同埋d嬸嬸都好好 , 唔係要搬到咁遠, 我都唔捨得俾佢轉校 ,
我俾我個女睇你個女d相, 佢話佢地係好朋友 ~~~
原文章由 wykjenny 於 07-10-29 19:27 硐表
sally:
你個女今年先讀緊明我 k.1 架, 點解咁快訂了冬季校服呢 ?
[@@ 兒童智能筷子 @@]

Hello Jenny

我囡囡係長頭髮架,啱啱過左膊頭。我都覺得冼老師好好,可能E班得15人,容易照顧到每個小朋友既需要, sally 既囡囡小白兔同我地囡囡都係幼E班架,但可惜小白兔讀埋11月就要退後Lu.:cry:

原文章由 wykjenny 於 07-10-29 14:13 硐表
西灣河....你囡囡是否長頭髮?這班很多男生.同埋多數都是全日制..這個冼老師幾好好nice...我睇其他班的先生同家長都好似沒交流的..點解有成30人咁多....haaaaaaaaa ...

可能我得一天接囡囡放學,,,所以我都未見過你們...哈哈!!你們是否自己接呀?
今天得十多度...囡囡仲要穿短衫短褲上體育堂........訂了冬天校服未給我們....
....

SALLY:
我囡囡有無蝦人呀..她好少說我知的..好硬頸,我問同學叫咩名她都不說我知...身為媽媽的都覺得..唉..佢地係好朋友就好啦!我怕她俾同學仔排斥..

終於今天放學有冬季運動衫同毛外套賣啦

原文章由 Rubibu 於 07-11-1 12:37 硐表
Hello Jenny

我囡囡係長頭髮架,啱啱過左膊頭。我都覺得冼老師好好,可能E班得15人,容易照顧到每個小朋友既需要, sally 既囡囡小白兔同我地囡囡都係幼E班架,但可惜小白兔讀埋11月就要退後Lu.:cry:

...

我都女都係讀明我架,但唔係幼e班,我個女都識小白兔的,因為初初佢同我講小白兔既時候,我都覺得出奇,點解阿女會成日講小白兔呢?
‹ 上一主題|下一主題