用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 劍擊家長交流
go

劍擊家長交流 [複製鏈接]

囝囝學左劍擊一排,希望同其他家長交流一下。
   1    0    0    0

我囡囡學咗接近一年,她玩得好渣但係就好鍾意學。

你囝囝係學校or校外學?  我囡囡係校外學呀。

原文章由 Odin 於 07-9-19 00:34 硐表
囝囝學左劍擊一排,希望同其他家長交流一下。

嗨!beemama!真係好,有人回覆。

我囝囝玩左好短時間咋,今個暑假先開始,而家係康文署度玩緊中班,你囡囡呢?:)

原文章由 beemama 於 2007/9/19 10:08 硐表
我囡囡學咗接近一年,她玩得好渣但係就好鍾意學。

你囝囝係學校or校外學?  我囡囡係校外學呀。

WongCW,

一般出面學劍擊大約HK600~HK$700一個月,全套裝備大約千一、二蚊左右起。但係劍總同康文署每年都會搞d推廣班,初班4堂,中班9堂,都係好平,完左中班就冇高班,不過可以考青苗或者係出面繼續學。:)

原文章由 WongCW 於 2007/9/19 10:30 硐表
Odin,

我想問下你個小朋友學緊劍擊, 係咪好貴呀, 我都想知道下.: :

Odin,

我囡囡係出面學,學緊高班。佢每次同同學打比賽,佢都係輸呀! 。不過佢玩得好開心。

原文章由 Odin 於 07-9-19 12:49 硐表
嗨!beemama!真係好,有人回覆。

我囝囝玩左好短時間咋,今個暑假先開始,而家係康文署度玩緊中班,你囡囡呢?:)

beemama,

我囝囝而家玩花劍,平時冇上堂果時,都冇地方可以練習,一個禮拜先玩得個一、兩個鐘,好似幾難會玩得好。

你囡囡係玩邊隻劍呀?
原文章由 beemama 於 2007/9/19 23:27 硐表
Odin,

我囡囡係出面學,學緊高班。佢每次同同學打比賽,佢都係輸呀! 。不過佢玩得好開心。

入左青苗,有冇其他人都入左呀?

原文章由 Odin 於 07-12-21 00:43 發表
入左青苗,有冇其他人都入左呀?

hi,
你哋 d 小朋友幾大? 我仔明年3月就7歲,佢已經學了年半,最近想轉去其他地方學,因原先學緊的學校搬了,新址對我不大方便.
青苗收唔收6歲的小朋友?在那裡上堂,多唔多攪比賽呢?

thanks!!

「青苗劍擊培訓計劃」係由香港劍擊總會主辦,康文署資助o既一項為期一年o既劍擊培訓計劃,歡迎9-14歲具備基本劍擊技術o既青少年參加,計劃會進行甄選測試,只接受有一定水準的學員。每年年尾會進行第一期培訓甄選測試,今年甄選已完,2008年會有四個中心舉辦培訓課程,分別有兩個係港島、另外兩個就係旺角同青衣。至於比賽,學員係可以參加好多由劍總同唔同劍會攪o既公開比賽。

原文章由 ivyko 於 2007/12/21 00:56 發表

hi,
你哋 d 小朋友幾大? 我仔明年3月就7歲,佢已經學了年半,最近想轉去其他地方學,因原先學緊的學校搬了,新址對我不大方便.
青苗收唔收6歲的小朋友?在那裡上堂,多唔多攪比賽呢?

thanks!!

my son learning in HK fencing school . Just move to Mongkok Park'n Centre from yaumatei !

Will join their Camp this christmas !

請問邊度有Addidas劍擊運鞋售賣?

Odin,

我有一對劍擊運鞋36碼,我兒子現無玩,在Fencing School 買的, 只着一,二次,如有興趣pm 給我。

我還有頭盔,比賽用的制服,電衣,手套等平價出售,適合8-11歲,如有興趣pm 給我。

mscheung

原文章由 Odin 於 07-12-22 23:03 發表
請問邊度有Addidas劍擊運鞋售賣?

Dear naughtyboy,

How long has your son learning fencing?  What is your comments about the school?

My son is just 8 years old.  How about your son?

How about the Christmas Camp?  Please share your comments.

Thank you very much in advance.

原文章由 naughtyboy 於 07-12-22 22:00 發表
my son learning in HK fencing school . Just move to Mongkok Park'n Centre from yaumatei !

Will join their Camp this christmas !

回覆 #2 mscheung 的文章

dear mscheung,
could u tell me the sale price now and the original price, place for exchange etc, many tks.

我想問最細多少歲可以學?

我想問最細多少歲可以學?
‹ 上一主題|下一主題