用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 是否要帶書
go

是否要帶書 [複製鏈接]

請問是否要帶書 ? 因我的仔仔帶了2本書 (PLAYTIME PHONCIS AND 交朋友) 但有些家長說不用帶 PLAYTIME PHONCIS .
咁要自己係屋企教 ? 點算 ???
   0    0    0    0

原文章由 donald_mok 於 07-9-18 19:59 硐表
請問是否要帶書 ? 因我的仔仔帶了2本書 (PLAYTIME PHONCIS AND 交朋友) 但有些家長說不用帶 PLAYTIME PHONCIS .
咁要自己係屋企教 ? 點算 ???

莫生?莫太?
冷靜d先!  甚麼年級or甚麼班?
我女-上K1A,透明file套內帶了兩本書(PLAYTIME PHONCIS & 天父世界)及1本手冊. 開學時譚主任及老師說的.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

是否要帶書

唔好意思 !! 我係莫太, 你好 !!
我的仔仔是讀下低A班, 他說2本書都要帶 (PLAYTIME PHONCIS AND交朋友) , 是否正確 ?

原文章由 donald_mok 於 07-9-19 11:57 硐表
我的仔仔是讀下低A班, 他說2本書都要帶 (PLAYTIME PHONCIS AND交朋友) , 是否正確 ?

(咁喬天父世界1第一課好似係耶穌是我們的朋友)

低班是否=K2 ?

咁你認該問問2007 K2 家長!  如father j 佢地倆公婆 or JadeCheung等等家長.  
或問問學校最清楚.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

正確 天父世界今年唔需要帶

原文章由 donald_mok 於 07-9-19 11:57 硐表

原文章由 jenjen 於 07-9-19 12:35 硐表
正確 天父世界今年唔需要帶

莫太!  你睇Donald(你個仔o可)幾叻!  記得晒!

如playtime phonics真的不用帶而如你囝囝又連續都有帶回學校,想必到時老師會在家長通訊處主動留言聯絡你的. 你有懷疑亦可主動聯絡學校.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

謝謝!! 我會CHECK 老師 ^^

係呀, 只帶主題書 and playtime phonic, 重要唔好放落工作套喎, 工作套只放手冊, 工課and回條等~~
重有, 今年唔洗帶多套衫啦, 大個仔law~
以上資料係家長日講o~~

謝謝你 !! 因我記得要帶2本, 但有些小朋友話不用......
‹ 上一主題|下一主題