用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人in 聖母小學
樓主: QKMA
go

有冇人in 聖母小學 [複製鏈接]

唔講唔知,原來有第二輪架。

請問有冇人知第二輪幾時去交留位費呀

唔知有冇人知依家留位費係唔係都係$1950呢?

原文章由 SandyKL 於 07-11-29 23:06 發表
唔講唔知,原來有第二輪架。  

SANDYKL,

Hi, I am Sandy Twins    "long time no TALK", how are
you and your daughter

原文章由 SandyWu 於 07-11-30 12:37 發表

SANDYKL,

Hi, I am Sandy Twins    "long time no TALK", how are

我頭先上佢的中學WEB, 好似係中中 WOR

原文章由 5I心 於 07-11-30 16:51 發表

你個小朋友係 p 幾呀

原文章由 ada_pmlo 於 07-11-30 16:59 發表

你個小朋友係 p 幾呀

我個小朋友唔係係道讀, 我只係路過... 因為我要找k1, 所以八下有冇直升, 同八下的中學ok唔ok...

原文章由 5I心 於 07-11-30 20:33 發表

我個小朋友唔係係道讀, 我只係路過... 因為我要找k1, 所以八下有冇直升, 同八下的中學ok唔ok...

我都好想知

SandyWu,

真係好耐冇見你 ,你一定好忙。你點呀?有冇幫阿女報第一輪?掂左未?手頭有邊一間。點解你入黎瞄既? 我第一輪憑10分當然衰左啦,只係考左聖母及女拔,暫時係手只有聖母。下個月等女拔放榜,應該都好渺茫。我會參加大抽獎,希望好彩囉。

原文章由 SandyWu 於 07-11-30 12:37 發表

SANDYKL,

我一向知道聖母書院係英中,是否轉為中中,可入下列網址,睇下我有冇睇錯吖!唔該!

http://www.olc.edu.hk/olc_strengths.html

原文章由 5I心 於 07-11-30 16:51 發表

[ 本文章最後由 SandyKL 於 07-12-1 01:07 編輯 ]

原文章由 SandyKL 於 07-12-1 01:00 發表
SandyWu,

真係好耐冇見你 ,你一定好忙。你點呀?有冇幫阿女報第一輪?掂左未?手頭有邊一間。點解你入黎瞄既? 我第一輪憑10分當然衰左啦,只係考左聖母及女拔,暫時係手只有聖母。下個月等女拔放榜,應該都好渺茫。我 ...

SandyKL,

HI,我上兩個月真係超BUSY,因為同阿囡四圍面試LAW,而家正常番D,因為RESULT都出得8899,我入E個TOPIC因為係見到有妳既
我FIRST ROUND得15分衰左啦,BUT DSS同私小我就考左成8間,所以無KUM唔開心,因為FIRST ROUND預左無既LU,而家就KEEP 住香港真光同SFA再諗,DGS同聖母我就無考,因為阿囡唔LIKELY
女校,唔想逼佢。

而家我地大家都係再等LUCKY DRAW,希望大家都GOOD LUCK啦,因為LUCKY DRAW真係睇個天

得閒再傾

Sandy Twins

原文章由 SandyKL 於 07-12-1 01:05 發表
我一向知道聖母書院係英中,是否轉為中中,可入下列網址,睇下我有冇睇錯吖!唔該!

http://www.olc.edu.hk/olc_strengths.html

好似係英中喎

SandyWu,

你手頭果兩間都好好喎,聖芳濟各咁難考,你阿囡都考到,咁你應該開心番好多啦!所以唔需要擔心既,處之泰然,順住條路行,一定掂。

而我好想阿女讀女校,所以非女校唔諗。

我都係寄望下一輪,得就最好,唔得我都有聖母係手,唔會徬徨。

原文章由 SandyWu 於 07-12-1 10:55 發表

SandyKL,

HI,我上兩個月真係超BUSY,因為同阿囡四圍面試LAW,而家正常番D,因為RESULT都出得8899,我入E個TOPIC因為係見到有妳既
我FIRST ROUND得15分衰左啦,BUT DSS同私小我就考左成8間,所以無KUM唔開心, ...

原文章由 SandyKL 於 07-12-1 23:57 發表
SandyWu,

你手頭果兩間都好好喎,聖芳濟各咁難考,你阿囡都考到,咁你應該開心番好多啦!所以唔需要擔心既,處之泰然,順住條路行,一定掂。

而我好想阿女讀女校,所以非女校唔諗。

我都係寄望下一輪,得就最好,唔得我都有聖母係 ...

SANDYKL,

原來妳想囡囡讀女校,KUM聖母都係一個GOOD CHOICE,仲有中學唔駛煩

我而家都睇埋LUCKY DRAW先決定,不過有私校做BACK UP個心就定D,考小一既過程對我黎講真係好辛苦,所以E排成日都係E個
TOPIC出現,問下D選校心得,無咩去"心聲留言"個度

得閒再CHAT下啦

請問聖母小學嘅上學時間, 同lunch time係幾點至幾點呀, 另外我想問吓有冇人知道最近一年聖母小學學生升中派位嘅資料呀
‹ 上一主題|下一主題