用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報幼稚園用證件相可以係邊度影?
go

報幼稚園用證件相可以係邊度影? [複製鏈接]

要報k1啦, 又要留意報名日期, 又要填表, 好多o野做. 但對我來說反而係點樣可以令囝囝坐定定, 影張似樣的正面證件相. 試過去快x美, 未入到門口, 已叫走了.

有無好建議呀?
   0    0    0    0

我女在babyhouse 映,會先同小朋友玩一輪至映,亦有哥哥在攝影師後面 tum小朋友笑,映得幾好,不過要 $150/打,好貴。

原文章由 elfho 於 07-9-14 12:07 硐表
要報k1啦, 又要留意報名日期, 又要填表, 好多o野做. 但對我來說反而係點樣可以令囝囝坐定定, 影張似樣的正面證件相. 試過去快x美, 未入到門口, 已叫走了.

有無好建議呀? ...

我就响屋企用数码相机影,之后拿去相铺度晒, 都OK架.  价钱同响相铺影一样. :tongue:

原文章由 袁太 於 07-9-14 12:37 硐表
我女在babyhouse 映,會先同小朋友玩一輪至映,亦有哥哥在攝影師後面 tum小朋友笑,映得幾好,不過要 $150/打,好貴。

可唔可以pmo的資料俾我?

原文章由 elfho 於 07-9-14 17:28 硐表

可唔可以pmo的資料俾我?

I want to know too. Can u pm the detail to me?

好耐以前,去影bb造型照時,要求順便影埋,影得好好,但唔知係咪俾咗idea個間影樓,佢地現在要額外俾錢.$150,兩打.仲唔知俾唔俾番個file你?
現在bb已經三歲,可以去普通鋪頭影都可以.但當然冇影樓咁好啦.

原文介紹:何不使用數碼攝影拍上數十張個人照片後,才選一張最滿意的打印出來。一張 4" x 6 " 的 4R 相片其實可以放下 8 張 1.5" x 2" 學生相,以一張 4R 相打印 HK1.2 計算,一打學生相打印也不過是 HK 1.8 元,平均一張只需 一毫半!節省高達 70 %。

http://www.openplatform.com.hk/chinese/photodiy.htm

原文章由 elfho 於 07-9-14 12:07 硐表

有無好建議呀? ...

我是自己用數碼拍的.

到書局買大卡紙做背景, 可隨自己喜歡, 籃/紅.
要小朋友坐好, 然後校size, 第一次可影多幾張不同size的, 以後就不用麻煩. 第一次可能浪費幾元, 以後就是$1一張的晒相錢了.

小朋友在家可以照出自然可愛的笑容, 在陌生人面前是很難的.

Dear Moms,

My boy is studying in pre-nursery.  If apply kindergarten, is it good to wear school uniform (pre-nursery) when taking photos?

Many thanks!

原文章由 fatkk 於 07-9-16 07:16 硐表
Dear Moms,

My boy is studying in pre-nursery.  If apply kindergarten, is it good to wear school uniform (pre-nursery) when taking photos?

Many thanks!

no need. I don't do that when I applied the kindergarten. All accept my son!

mmmmm ,

Thanks!

Your son is really smart!

原文章由 Vincent913 於 07-9-14 22:24 硐表
好耐以前,去影bb造型照時,要求順便影埋,影得好好,但唔知係咪俾咗idea個間影樓,佢地現在要額外俾錢.$150,兩打.仲唔知俾唔俾番個file你?
現在bb已經三歲,可以去普通鋪頭影都可以.但當然冇影樓咁好啦. ...

你係唔係講緊觀塘或紅磡那間呀, 我上周六剛去了, 我覺得好ok喎. d攝影師們好俾心機, 三個人合力tum我個仔望鏡頭, 幾經辛苦, 影咗好多張, 終於kan到一張.
‹ 上一主題|下一主題