用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有冇搞錯, 無情情deleted左 "Cutie Bear" 個topic ...
go

有冇搞錯, 無情情deleted左 "Cutie Bear" 個topic [複製鏈接]

有冇搞錯, 無情情deleted左 "Cutie Bear" 個topic,其他group order就健在, 唔通見有group order隻字就block, 抹煞大家買平野既權利

請之前開topic個mami再post一次, 個topic唔好有"group order"隻字
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

I remember the deadline for reply is 17 Sept.  But I can't place order today

If chingching 248 reads this, pls count me in.

Mrs Siu - WanChai MTR

係啦~~咁都要deleted:tongue:
chingching248,我本身訂左一套架~~我想訂多一套,麻煩見字請覆我啊~~

原文章由 oiyau2005 於 07-9-14 09:34 硐表
有冇搞錯, 無情情deleted左 "Cutie Bear" 個topic,其他group order就健在, 唔通見有group order隻字就block, 抹煞大家買平野既權利

請之前開topic個mami再post一次, 個topic唔好有"group order"隻 ...

而家係話佢侵權,人地獨家代理,老實講,個媽咪有冇抬高個價,你都未必知,表面話group order,實際同販賣一樣,其實唔使$600,佢都食唔少...

咁又係喎!而家人係獨家代理咁佢d貨你話係邊度嚟嫁?
另外, 而家網上咁行騙個案, 嗰個chingching248 都好似登記咗幾日, 信唔信得過嫁?多口講句啦!大家都係小心d好!

原文章由 cBsing 於 07-9-14 15:01 硐表

而家係話佢侵權,人地獨家代理,老實講,個媽咪有冇抬高個價,你都未必知,表面話group order,實際同販賣一樣,其實唔使$600,佢都食唔少...

佢比人block得正明佢可能真係有問題啦! 如果唔係唔會比人block咗啦! 我諗佢都真係好有問題!

原文章由 labelle 於 07-9-14 10:49 硐表
連 chingching248 個 a/c 都好似 block 左   咁點算呀

As I interpret, Taiwan company only grants an exclusive right to a HK company.

People can still buy the product in Tai Wan without infringing copyright.

HK company has forbidden Tai Wan company from selling to any HK clients direct.

Ching's account is being blocked obviously because of pressure from the HK company.  U know, that company has placed an advertisement on BK.  If BK does not react in this way, the HK company may threaten to withdraw posting the advertisement in the long run.

講真個句大家都係想買平靚正既野, 如果係正途既話, 我地唔須要理會d貨點來, 可能佢直接響台灣買, 再有方法運到香港, 好似水貨咁, 你覺得無問題未買囉.

另外有媽咪話賣家賺好多, 其實大家覺得價錢合理都唔須要理會人地賺幾多, 做生意一定要賺,

總之有比錢bk落廣告就點order都得啦.

其實我係網上check過,係台灣網上買cutie bear都係1980台幣,咁計港幣都係$500,不過佢地唔送貨到香港。咁証明香港代理食水幾深... 又發聲明話低於成本,又話來歷不明。
我覺得買水貨無問題喎!
原文章由 oiyau2005 於 07-9-14 18:17 硐表
講真個句大家都係想買平靚正既野, 如果係正途既話, 我地唔須要理會d貨點來, 可能佢直接響台灣買, 再有方法運到香港, 好似水貨咁, 你覺得無問題未買囉.

另外有媽咪話賣家賺好多, 其實大家覺得價錢合理都唔須要理會 ...

原文章由 oiyau2005 於 07-9-14 18:17 硐表

另外有媽咪話賣家賺好多, 其實大家覺得價錢合理都唔須要理會 ...

如果講明佢係賣比我,比佢賺就真,不過如果話group order又唔同,如果有人話見到平,話幫你買,但自己又抬高個價,你以為佢好人,點之原來一直賺你$,咁妳會點?

原文章由 bu 於 07-9-14 18:57 硐表
其實我係網上check過,係台灣網上買cutie bear都係1980台幣,咁計港幣都係$500,不過佢地唔送貨到香港。咁証明香港代理食水幾深... 又發聲明話低於成本,又話來歷不明。
我覺得買水貨無問題喎!
...

我見到廠商最少要12套,批發價$140套咋
不過如果獨家代理要比版權費,買個專利,保証廠家唔可以賣比香港其他商家,所以咪貴囉.

[ 本文章最後由 granie 於 07-9-14 19:41 編輯 ]

簽名被屏蔽

有冇搞錯...
我唯有搵購友幫我係台灣買. 香港angent食水咁深, 我一定唔會幫襯

$140套咋你點知架?有冇辨法幫我地買到呀?如果你買到嘅話我比係"贊"都冇問題架!?你係入面做架?( 多口問句咋唔好嬲呀)
其實公說公有理婆說婆有理, 唔好再"咬"喇
同係日本~韓國~歐州時裝店買嘢一樣,基本上都係水貸,人家山長水遠幫你係台灣買返嚟再唸辨法攞比人,就算一套佢"贊"幾佰蚊都冇法啦 ,邊個叫自己唔識"隆"路買丫,幫佢買已經平左幾佰蚊,慳左個幾佰蚊夠買多套書比自己d仔女喇!唉~邊個叫我自己咁窮丫 我夠想買行貸咯冇$$丫麻

原文章由 granie 於 07-9-14 19:20 硐表

我見到廠商最少要12套,批發價$140套咋
不過如果獨家代理要比版權費,買個專利,保証廠家唔可以賣比香港其他商家,所以咪貴囉.

[ 本文章最後由 monchui 於 07-9-15 02:36 編輯 ]

我諗日都買過台灣朋友, 佢響網上都搵到2間, 不過1間要ATM付款, 佢無台灣銀行戶口唔得, 一間要批發比公司唔接受私人訂, 另外門市響高雄同佢間好遠, 如果響台灣買唔到, $600都好啦, 好過同香港代理貴咁大.

其實好多教材都係本身唔值呢個價, 呢度加d過度加dcost先咁貴, 好似迪迪尼美語世界, 你話成本點須要5萬8, 佢貴在專利版權費,sales勁高佣金, 廣告宣傳費, 呢d無謂既開支就轉嫁響消貴者身上, , 收咁貴都仲唔拍過晒d DVD, d人樣仲係60年代,你話邊值比咁貴去買佢.

總之一句講晒, 我都一班唔無咩錢既女人仔, 只係想用最平既價錢買d好既野比仔女.就係咁簡單.

原文章由 kenzo 於 07-9-15 00:40 硐表
有冇搞錯...
我唯有搵購友幫我係台灣買. 香港angent食水咁深, 我一定唔會幫襯

我搵到朋友幫我響台灣網買呀, 都係HKD500之嘛,仲托佢幫我寄返hk , 計落真係俾香港代理平好多好多, 部機同hk賣既係一模一樣架!分別只係tw 原廠(1年)保養,  真係慳唔少~

[ 本文章最後由 晴晴小豬 於 07-9-20 23:52 編輯 ]

簽名被屏蔽

Dear Labelle,

replied u already.

原文章由 labelle 於 07-9-21 14:16 硐表
please check PM

有疑問可以pm我

[ 本文章最後由 晴晴小豬 於 07-9-25 01:06 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題