用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 HELP!!小號三級考試樂譜
go

HELP!!小號三級考試樂譜 [複製鏈接]

A3,B4,C4
要有埋鋼琴伴奏譜.
急急急, 有冇人有呀!!十萬個唔該!!!
   0    0    0    0

有冇人有呀!!唔該!!!

hi bewawa,

sorry, 我幫唔到妳.

我只係想請教妳小朋友幾大開始學, 難唔難??

同長號有咩分別?? (因我仔仔話想學)

tks.

原文章由 IRON 於 07-9-11 17:34 硐表
hi bewawa,

sorry, 我幫唔到妳.

我只係想請教妳小朋友幾大開始學, 難唔難??

同長號有咩分別?? (因我仔仔話想學)

tks.

Hi! Iron,
唔好意思依家至復你::" /> 因真係好忙,好忙 我小朋友小一在學校開始學到依家兩年。難唔難就好難講,不過如果基礎打得好,運氣方法啱都可以話不太難嘅。音統處嘅短期外展課程就要滿八歲才可以報讀。曾經有個Miss就提議最好八歲先至學,因擔心太細個理解唔到運氣方法而〝谷〞壞喔。 至於同長號嘅分別,你可以到下面條line 睇吓,希望幫到你啦。

http://www.lcsd.gov.hk/CE/CulturalService/MusicOffice/MusicTool/indexc.html

[ 本文章最後由 bewawa 於 07-9-16 15:05 編輯 ]

hi bewawa,

請問你小朋友是否每天練習呢?會遇到什麽困難呢?因小女現在學緊鋼琴,而學校又收她學小號,所以很想給她參加,但又怕她應付來!:cry:

原文章由 kellymummy 於 07-9-16 21:19 硐表
hi bewawa,

請問你小朋友是否每天練習呢?會遇到什麽困難呢?因小女現在學緊鋼琴,而學校又收她學小號,所以很想給她參加,但又怕她應付來!:cry:

我仔仔一個星期練五日度啦,如果决定學就一定要練。我仔初初疏於練習,第一年可以話係〝晒〞佐ga。

bewawa,

Thank you!
‹ 上一主題|下一主題