用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 聖若瑟英文小學 (彩石里) 一年級A 班請發言 ...
go

聖若瑟英文小學 (彩石里) 一年級A 班請發言 [複製鏈接]

0    0    0    0
簽名被屏蔽

Andream,

你好呀, 我仔仔上年都係1A, 一樣係Miss Poon做班主任, 我囝囝起初都有同一問題, 注意力唔集中, 家課冊又寫到亂晒籠, 你最好一方面多D同老師溝通 (我估老師都會主動打比你), 另一方面又要鼓勵吓個仔, 話佢知而家同幼稚園唔同, 學校的要求會多D, D. 老師望落好惡, 其實幾有愛心和同理心既, 唔洗怕.

我個仔上年都用咗幾個月來適應, 希望你個仔都一樣會越來越好. 係樓上的一年級加油站有個1A班家長, 如有問題, 上去傾吓, 同人交換吓電話查功課或上課進度都好丫.

原文章由 ANDREAMLEE 於 07-9-10 02:13 PM 硐表
各位家長:

小兒今年是1A班,請多多指教!他學習上好慢(專注力弱小小,玩手指嗰種!),寫手冊更不在話下,請大家幫幫忙!

Andream
Sept 10, 2007

簽名被屏蔽

Andream,

你去錯版啦.....應該去Part 2那個才對...... . 你去的那個是舊版, 薛太上年才是1A, Part 2 - JoyceWong 的囝囝和你兒子同班, 今年都是1A班的新家長. 你可以和她交流吓.

那裏也有高年班的家長教路.......希望幫到你 :loveliness:

原文章由 ANDREAMLEE 於 07-9-11 01:17 PM 硐表
fling,

多謝妳的教路,我現在就找其他家長...

Andream
Sept 11, 2007

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題