用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

一星期了.... [複製鏈接]

囝囝返咗學一個星期... 班主任打過兩次俾我, 第一次係第一日開學, ok喎...不過第二次就係話我個仔玩到唔記得咗嗌話去廁所, 攪到頼咗尿....點算呢?? 有乜辦法改善呢??
   0    0    0    0

我仔仔都ok, 反而我自己上星期打比班主任, 佢都覺得佢冇問題

Hello!
你地好! 想問下你們的小朋友返學開心嗎?我仔仔出年要報幼稚園, 這是我心儀的幼稚園之一, 老師, 學校和校車等等, 你們覺得怎樣?是否在預期的好或是有些唔好的地方?
謝謝!
Don't worry!Be happy![/color purple]

我覺得各方面都好好, 我仔仔搭校車好開心, 唱住歌落車...日日番去問佢番學開唔開心, 佢都答開心.... 最攪笑係, 星期六日都問我, 今日番唔番學呀?去聖保羅堂番學........

原文章由 chingbb 於 07-9-13 10:56 硐表
Hello!
你地好! 想問下你們的小朋友返學開心嗎?我仔仔出年要報幼稚園, 這是我心儀的幼稚園之一, 老師, 學校和校車等等, 你們覺得怎樣?是否在預期的好或是有些唔好的地方?
謝謝! ...

我都好滿意學校各方面嘅安排尤其是他們很着重家校合作,我囝囝亦好鍾意返學日日放學都好開心,呢間學校很多區內的媽咪都比好高的評價,因我自己在囝囝選校時做了好多資料搜集,當然我覺得最重要是你哋要親身感受一下!
我嘅寶貝Cyrus係2004年10月8日出世架 【煒明光亮天上照•晉爵加官萬人朝】 Cyrus靚仔相

didikoko and CYRUS.ma,
Thank you very much!
是否這幼稚園男仔比女仔多呢?
其實最緊要係小朋友返學開心
Don't worry!Be happy![/color purple]

另外我想問下, 如果想和班主任傾談小朋友的問題, 佢地願意回答嗎?會唔會好難同到老師講電話?

回覆 #5 CYRUS.ma 的文章

Very happy to hear about your kids enjoying this school. I brought my son for interview on 10 Nov. The teachers are very loving and the school environment is quite new and comfortable after renovation.
(1) Do you know about their school programme? Belong to the easy or difficult stream?
(2) What about the standard of English teaching? Any phonics to learn?

原文章由 CYRUS.ma 於 07-9-15 23:18 硐表
我都好滿意學校各方面嘅安排尤其是他們很着重家校合作,我囝囝亦好鍾意返學日日放學都好開心,呢間學校很多區內的媽咪都比好高的評價,因我自己在囝囝選校時做了好多資料搜集,當然我覺得最重要是你哋要親身感受一下! ...

10+ agree !!!

martse

Hi, didikoko
點解我個仔仔唔係咁樣既?
佢話搭校車個個小朋友都唔出聲,
有時佢仲悶到訓左喎....
最開心就係個校車auntie會派一些candy比佢地.
而佢平時就會問我...今日星期幾(縱然係星期一至四),
聽日唔駛返學, 問佢返學開唔開心,
佢就例菜答"開心",唔知真定假.

原文章由 didikoko 於 07-9-15 10:57 硐表
我覺得各方面都好好, 我仔仔搭校車好開心, 唱住歌落車...日日番去問佢番學開唔開心, 佢都答開心.... 最攪笑係, 星期六日都問我, 今日番唔番學呀?去聖保羅堂番學........

...
‹ 上一主題|下一主題