用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 水壺--邊種好? 最好唔係made in China.
go

水壺--邊種好? 最好唔係made in China. [複製鏈接]

thanks!
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

我自己就好憎啜啜下果d水壺, 因為小朋友唔識, 成日食食下野又飲, d食物渣滓就痴晒落去, 最弊果舊野又開唔到黎洗......你自己想像下.......我試過頂唔順拆爛黎睇, 就真係接受唔到!
所以而家我一定買有隻杯果d水壺, 我買象印lor! 冬天裝熱野都得

原文章由 eemay 於 07-9-7 10:22 AM 硐表
thanks!

最緊要唔好有膠味呀, sanrio 有made in japan架, 慢慢搵吓啦.

会唔会比較重/難開蓋飲水呢? 幾多$$ 可以揹起身嗎?

原文章由 Charlotte_mom 於 07-9-7 10:31 硐表
我自己就好憎啜啜下果d水壺, 因為小朋友唔識, 成日食食下野又飲, d食物渣滓就痴晒落去, 最弊果舊野又開唔到黎洗......你自己想像下.......我試過頂唔順拆爛黎睇, 就真係接受唔到!
所以而家我一定買有隻杯 ...

醒目開學勳章 王國長老

唔重, stainless steel架, 亦唔難開, 你可以自己去睇下, 各大百貨公司都有, 有條帶可以揹住, 如果無公仔既, 百零蚊都有交易
原文章由 bbqueen 於 07-9-7 11:10 AM 硐表
会唔会比較重/難開蓋飲水呢? 幾多$$ 可以揹起身嗎?

醒目開學勳章 王國長老

我買果個係咁;
http://www.zojirushi.co.jp/syohin/character/princess_bttle1.html
可能呢個model有公主公仔, 加上made in japan, 所以會貴d, 你見佢重量都只係350g, ok呀!

原文章由 Charlotte_mom 於 07-9-7 12:07 硐表
我買果個係咁;
http://www.zojirushi.co.jp/syohin/character/princess_bttle1.html
可能呢個model有公主公仔, 加上made in japan, 所以會貴d, 你見佢重量都只係350g, ok呀!

嘩, 好令呀, 我見5040yen, 係咪都要"4舊水"呀.

我只是買了sanrio的, 佰零蚊咋.

醒目開學勳章 王國長老

咁緊係等大減價至買啦 我買左個spare擺定出年用tim呀!
我唔知sanrio好唔好用呢? 不過印象中好似無杯杯既係嗎? 我之前試過好多水壺呀........名牌都有, 好多漏水既, 激死我!
原文章由 YanYan0116 於 07-9-7 12:32 PM 硐表
嘩, 好令呀, 我見5040yen, 係咪都要"4舊水"呀.
我只是買了sanrio的, 佰零蚊咋.

咁.....我都係等有大減價個時至買 lor, 亞囡仲細又大意, 一個月都可能唔見幾個.....

原文章由 Charlotte_mom 於 07-9-7 13:03 硐表
咁緊係等大減價至買啦 我買左個spare擺定出年用tim呀!
我唔知sanrio好唔好用呢? 不過印象中好似無杯杯既係嗎? 我之前試過好多水壺呀........名牌都有, 好多漏水既, 激死我!
...

原文章由 Charlotte_mom 於 07-9-7 10:31 硐表
所以而家我一定買有隻杯 ...

:
Me, too 好憎啜啜下果d水壺, 洗唔到!

但是$, 因此只買條水壺, 自己飲d 礦泉水瓶, 就可用番 (cool條水壺繩上去就可!)水壺.
礦泉水價廉, 個個星期換瓶都得la!

我都係想買"杯"型,但係在運動舖買左果個原來made in China.唔知有無d好d係選擇?
‹ 上一主題|下一主題