用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 沙田91網
go

沙田91網 [複製鏈接]

醒目開學勳章

請問我心目中這幾間小學ok嗎?

第一城呂明才, 沙呂 and 胡素貞博士紀念學校上午校. 請問半日製有什麼唔好處呢. 另外, 有無其他好介紹?? 謝謝
   0    0    0    0

其他好介紹
朱正賢 ( 我大女今入了小一)
培基 ( 用英文教數學,科學 , 仲小一上學期教下學期d書 , 下學期教小二上學期d書 , 仲有直升中學 )

醒目開學勳章

Thank you so much. Looks like Shatin has many choices.

原文章由 mandee2621 於 07-9-6 10:25 硐表
其他好介紹
朱正賢 ( 我大女今入了小一)
培基 ( 用英文教數學,科學 , 仲小一上學期教下學期d書 , 下學期教小二上學期d書 , 仲有直升中學 )

我仔仔都係入咗朱正賢小學小一,都唔錯,而且都係較多人選佢為第一志願學校。

原文章由 LongRyan 於 07-9-5 11:49 硐表

第一城呂明才, 沙呂 and 胡素貞博士紀念學校上午校. 請問半日製有什麼唔好處呢. 另外, 有無其他好介紹?? 謝謝 ...

半日制令小朋友容易適應小學嘅生活.胡素貞原本以為08年可轉全日,但而家好似話要延遲到09年.即是如果報胡素貞嘅話就要讀一年嘅半日制.下午校會搬到沙角邨嘅校舍.
不過呢幾間都系沙田區的熱門選擇來架.

原文章由 LongRyan 於 07-9-5 11:49 硐表

第一城呂明才, 沙呂 and 胡素貞博士紀念學校上午校. 請問半日製有什麼唔好處呢. 另外, 有無其他好介紹?? 謝謝 ...

[quote]原文章由 duduck 於 07-9-7 00:14 硐表
我仔仔都係入咗朱正賢小學小一,都唔錯,而且都係較多人選佢為第一志願學校。

我女1A班 , 我都係第一志願入朱正賢 !!!!

醒目開學勳章

其實我自已都鍾意半日, 因為始終d小朋友重細. 但係因為我有時一提起胡素貞或其他返半日既學校, 有d媽咪就會話'佢地係半日制左喎', 所以先問下半日有mud野問題呢'. Anyway, thanks for all mummies.
‹ 上一主題|下一主題