用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 樂基幼兒學校(駿景園) 07-08樂基(駿景園)有無上午K1國際班同學仔? ...
樓主: yanni-ma
go

07-08樂基(駿景園)有無上午K1國際班同學仔? [複製鏈接]

ngang

想回應好耐,但沒有時間,我的英及國語係超級有限公司,但唔駛驚的,你可以直接話比個國語班主任知,佢會就你講廣東話的,其實好少時間要你同佢地溝通,除了是家長日,都係三幾分鐘,問題不大
我當日都有你的疑慮,但我更相信,我不可以因自己的限制而影响小朋友的選擇,因我想小朋友在小時有良好的語言根基

放心啦,唔識咪唔識,沒有問題的

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

原文章由 joeykcwu 於 07-9-21 11:45 硐表

呢d野好隨便o者!學校冇乜所謂,你著校服都得!但係小朋友,尤其係女仔就多數想扮到靚靚咁俾人讚啦!好難搵咩?旺角火車站花園街出口咪成條街都係囉!女人街都有好多,得閒去逛下啦! ...

我幫焮焮買左件靚靚中國裙,係秋裝,今年易買好多,焮焮好鐘意,聽日可以著了,我今日醒起未買中國鞋,諗住襯起靚一些,但我又要放夜,焮爸又話沒有此必要,佢唔想買就真

[ 本文章最後由 may123 於 07-9-25 01:18 編輯 ]

係喎,大家有冇參加到個打針計劃呀

原文章由 may123 於 07-9-25 01:16 硐表
我幫焮焮買左件靚靚中國裙,係秋裝,今年易買好多,焮焮好鐘意,聽日可以著了,我今日醒起未買中國鞋,諗住襯起靚一些,但我又要放夜,焮爸又話沒有此必要,佢唔想買就真 ...

可惜我見唔到d小朋友,如果唔係就知邊個係焮焮 ! 我都幫Yanni買了套文初款的衫褲,幾好feel架 ,希望學校快d update 個網頁,可以睇下今年的活動照片。

我有join打針計劃,橫掂都要打ma

原文章由 yanni-ma 於 07-9-27 11:53 硐表

可惜我見唔到d小朋友,如果唔係就知邊個係焮焮 ! 我都幫Yanni買了套文初款的衫褲,幾好feel架 ,希望學校快d update 個網頁,可以睇下今年的活動照片。

我有join打針計劃,橫掂都要打ma ...

最衰我唔識點整相片上來啦

原文章由 may123 於 07-9-27 23:13 硐表

最衰我唔識點整相片上來啦

好易架! 你在回覆時會見到內容個度有條bar,好弘圖形其中一個係輸入圖片,一按入去就見到輸入的空格,你之前就先要把相放上網,再把相片的網址位置copy,然後直接paste上去個空格到,再entre就ok!試下啦! 或者你俾個網上相簿條link/web-site我睇下 !
等我下午有時間再試下整理一下Yanni相先!

簽名被屏蔽

原文章由 joeykcwu 於 07-9-29 01:28 硐表

都係唔好post咁多相嚮度,自己交換email睇啦!

好同意,焮焮的英文班主任好似唔做了,而家由另一老師代住先, 諗住問下發生了咩事,但郭老師放左工,明天再找過,之前都聽過呢個老

.

簽名被屏蔽

原文章由 joeykcwu 於 07-10-6 00:28 硐表

係咪未講完?點解下面睇唔到o既?

個男老師不習慣教咁細個小朋友,真係唔做啦,之前巳經有媽咪話佢唔多笑,我想他真的不習慣

簽名被屏蔽

原文章由 joeykcwu 於 07-10-6 18:12 硐表

係呀!我都覺得如果唔識教就真係唔好留,仲係男人添!希望快d搵到人代啦!Miss Jemma 係咪都冇教o勒?

係呀,冇教啦

係呀,冇教啦 [/quote]

唔怪得我個女話老師去了訓覺無返學啦! 另外係咪Ms "Lacy"代?

The English teacher GC2 was originally Mr. Justin, but he could not stand the pressure (according to another Chinese teacher).  Personally he may not be able to take care of children.  But that's good.  A new teacher has come, but my daughter said she is called Ms Vicki (I'm not sure if she is serious or not).
BTW, Miss Jemma has returned to England to continue her studies.

簽名被屏蔽

原文章由 yanni-ma 於 07-10-9 01:08 硐表
係呀,冇教啦

唔怪得我個女話老師去了訓覺無返學啦! 另外係咪Ms "Lacy"代? [/quote]

,焮焮就老師又病左

原文章由 yanni-ma 於 07-10-9 01:08 硐表
係呀,冇教啦

唔怪得我個女話老師去了訓覺無返學啦! 另外係咪Ms "Lacy"代? [/quote]

係呀,替左一段好少的日子,不過我諗呢個英文主任真係好有經驗及教學生鬼,焮焮有次學佢講英文及做埋動作,(焮焮係好少會學返老師講的說話)令我好難忘,而剛剛請左一個老師,Vicky
不過我未有見過她

Hi joeykcwu,
my daughter is Nok Yan (Gabby).  She started from P2 in HKPS.
‹ 上一主題|下一主題