用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 樂基幼兒學校(駿景園) 07-08樂基(駿景園)有無上午K1國際班同學仔? ...
go

07-08樂基(駿景園)有無上午K1國際班同學仔? [複製鏈接]

My daughter studies GC2 am, any other classmates or      schoolmates in BK?
Her class teachers are Ms kwok and Mr Justin. They are very nice.

[ 本文章最後由 yanni-ma 於 07-9-5 11:39 編輯 ]
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

原文章由 joeykcwu 於 07-9-7 10:50 硐表

Hi yanni-ma, nice to meet you again. 我個女原本就諗住讀GC2,但依家去左上海讀囉!都有幾個同學仔升GC2,等我叫下佢地先!(係咪有d八? )

joeykcwu,
你好嗎? 你囡囡去左上海,咁你呢?在香港or上海發展? 你真好仲咁有心上黎指教下地d新人! 你call下d同學仔上黎傾下偈, 熱鬧d,交流下,今年係Ms Kwok & Mr. Justin(新人)做班主任, 你大有無被她教過? 似乎她很溫柔 !

收到收到,組長叫到,緊係第一時間過來呢邊啦

我個囡都係GC2,同你囡囡同一班,家長日那天你會否去呀,不過那天我要返工,唔去得

焮焮由下午班轉左上晏班,呢個星期叫佢起真係好難,我見到佢都好辛苦,再加上我放得夜,真係好慘

係呢組長,今年下午班中英文班得七個學生,點解會咁少人,往年係唔係都係咁,仲有呀,而家接待那位職員係新同事,咩都執到正,唔似以前咁

焮焮睇親你囡囡的相,都話要去上海,比佢笑死

今年有好多新面孔,尤其是外籍老師,而郭老師我都覺得佢好友善

簽名被屏蔽

原文章由 joeykcwu 於 07-9-9 22:51 硐表

年年都有d新人o架喇!Miss Kwok & Mr Justin 都應該係新o既。外籍老師因為有好多都係過境性質,有時係老公或其他屋企人嚮香港做野而冇野做就黎教下幼稚園,有d就黎學下野,所以有時會做得好短時間。都幾難請!

好似除左May姐 ...

係呀,而家都真係冇人會過來呢邊度吹下水,以前活躍那一班都轉左校,好在仲有你

原文章由 joys 於 07-9-10 16:50 硐表
Hi, 組長, yanni-ma & May,

您好呀!
等我都來這裡報到啦!

係呀, Betty話Chun Yu個班得7個人, 真係好低咁呀!因同一學費, 但2個老師對7個學生呀! 同埋對大人來講, d時間好似好用d, 不過汶汶就不太合適, 因她是很早起 ...

今日焮焮坐唔到校巴,因佢實在太累了,要由焮爸同佢返學,再係咁,我估我會同佢轉返下午班,但都同意,早睡早起是要從小培養的
我都好同意,兩個老師對七個學生,真的好正,攪到我都心郁郁

joys

你幾時放完假呀,汶汶適應家中有個細佬仔未呀

係呢,問下大家,大家會否報學校的興趣呀

Delete: : : : : :

[ 本文章最後由 yanni-ma 於 07-9-10 23:52 編輯 ]

各位好!
組長:你的威力好厲害!即時人氣標升!

May: 3/9那天我有出席,但佢分兩個時段, 坐埋一齊90%都是男 仔,很少女孩子! 老師話GC2共23人, 可能個課室細,坐不到咁多人, 不過人小小仲好。至於Ms Kwok, 她表示在這裡教了數年。

joys:  另外,我幫囡囡報了爵士舞及Yip's musical class, any comment?

原文章由 yanni-ma 於 07-9-10 23:49 硐表
各位好!
組長:你的威力好厲害!即時人氣標升!

May: 3/9那天我有出席,但佢分兩個時段, 坐埋一齊90%都是男 仔,很少女孩子! 老師話GC2共23人, 可能個課室細,坐不到咁多人, 不過人小小仲好。至於Ms Kwok, 她表示在這裡教 ...

我都報左爵士舞 至於葉氏我就沒有報,因我唔太了解此間音樂我諗我會報栢斯,而我就係一年前報左通利,但到呢一刻都沒有回音,

Ms Kwok呢,我個囡係上年坐校巴時,回程那一程好多時都會是她跟車的,所以佢認得我囡囡,而我都肯定佢唔係新來的

簽名被屏蔽

今日係第一日焮焮自動起床 準時八點,係佢叫醒我同焮爸,今日焮焮咁好自己起身,都係要多謝焮焮的咳咳,佢係咳醒的

原文章由 joys 於 07-9-11 10:51 硐表
組長,

您唔係度, 我地都冇mug飯局呀! 今週五生曰會呀!
您們最喜歡生曰會就去tea!而家都冇lu!

冇左組長係度,真係少左好多聚會,睇下組長而家仲要越洋作出呼籲就知佢用心良苦啦
‹ 上一主題|下一主題