用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 急!弊家伙,小三普通議話朗誦班
go

急!弊家伙,小三普通議話朗誦班 [複製鏈接]

急急

請大家幫手!

我家人以前找間centre 有教小朋友短期普通議話朗誦班,校際朗誦節。唸住今年初次報名,試下,但現在centre話新學年不舉辦此訓練班,佢即刻失預算,全家又無人識朗朗。

請介紹荃灣,葵涌,青衣的centre 有此training.

謝謝幫忙!
   0    0    0    0

請問我個topic無端端多了移動兩個字,請問是什麼一回事?

原文章由 bbmammy 於 07-9-4 22:31 硐表
急急

請大家幫手!

我家人以前找間centre 有教小朋友短期普通議話朗誦班,校際朗誦節。唸住今年初次報名,試下,但現在centre話新學年不舉辦此訓練班,佢即刻失預算,全家又無人識朗朗。

請介紹荃灣,葵涌,青衣的centr ...

[ 本文章最後由 bbmammy 於 07-9-5 10:33 編輯 ]

謝謝回答

因為學校會幫報名,但只訓練集誦,個別的參賽需要自行練習,所以佢要找centre 訓練。

請問有無centre 可推薦?

原文章由 Ivy223 於 07-9-5 15:44 硐表
校際朗誦節 - 學校派你小朋友出賽, 正常應該有老師跟進及訓練, 所以你不用太擔心

朗誦技巧學校老師會教, 你可以先幫你小朋友練好發音, 唔好讀錯字

另外佢係屋企, 每日都比佢係你哋面前朗30min, 等佢可以練多d及習 ...

普通話朗誦
在輕鬆愉快的教學活動中,透過訓練學童個別
或集體學習朗讀古詩詞,現代詩歌及散文,讓
學童認識和掌握普通話的語音、詞彙和語句的
結構運用;培養學童對朗誦和表演藝術的興
趣,進而強化普通話說話水平。
*本課程為有興趣參與<<全港中小學普通話朗誦節>>之學童而設

source: www.vlearn.hk 圓玄軒兒童教育中心

原文章由 bbmammy 於 07-9-5 17:37 硐表
謝謝回答

因為學校會幫報名,但只訓練集誦,個別的參賽需要自行練習,所以佢要找centre 訓練。

請問有無centre 可推薦?

Thank you
但她需要是經驗訓練校際比賽和位於荃灣,葵涌或青衣。

請幫忙。

原文章由 hamichamic 於 07-9-5 17:50 硐表
普通話朗誦
在輕鬆愉快的教學活動中,透過訓練學童個別
或集體學習朗讀古詩詞,現代詩歌及散文,讓
學童認識和掌握普通話的語音、詞彙和語句的
結構運用;培養學童對朗誦和表演藝術的興
趣,進而強化普通話說話水平。
*本課程 ...
‹ 上一主題|下一主題