用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 評論GC Phoneix / Noddy / English Time / Disney World ...
go

評論GC Phoneix / Noddy / English Time / Disney World

想揾教材,太多不知如何是好.

有冇用過GC Phoneix / Noddy / English Time / Disney World?

GC Phonics 就係勝在平,但係好悶,我女女19個月給她看了幾天己經喊住說"唔睇....唔睇" ,我都沒有辦法,唯有過一段時間等她再大點試下會不會再肯睇. :(

原文章由 vickylukluk 於 07-9-4 15:29 硐表
想揾教材,太多不知如何是好.

有冇用過GC Phoneix / Noddy / English Time / Disney World?

我都想知呀, 我只接觸了Noddy / English Time / Disney World.

論價錢及優惠, Noddy 比較好, 但公司比較新, 唔知有無問題, 而家佢仲sell緊我呀, 下個星期優惠deadline.  我睇過Demo dvd, 都ok.

我有朋友用緊 English Time, 佢話英文會無Disney 咁深喎.

仲有無用家有多D 意見俾我地呢?

我都睇過3套教材,覺得et or noddy都唔錯,本來都決定俾$,但係有d人feedback唔好,最後冇買到.

而家我都唔會再考慮買,只會同女女參加英文班,有真人互動,比睇電視好.

原文章由 catmame 於 07-9-6 15:31 硐表

我都想知呀, 我只接觸了Noddy / English Time / Disney World.

論價錢及優惠, Noddy 比較好, 但公司比較新, 唔知有無問題, 而家佢仲sell緊我呀, 下個星期優惠deadline.  我睇過Demo dvd, 都ok.

我有朋友用緊 Eng ...

我就覺得gc phonics好好,因為我兩個小朋友都好鍾意,但係又唔同et noddy disney播,大家都唔同,其實可難比,因為係學Phonics,我都有些朋友用d幾套,大家反應都唔同,我都去朋友屋企睇過,真係各有各學d野,我就無咁多錢買,所以就無諗。如果想平又係學英文GC Reader都可以考慮,因為都係1000多d蚊就有20幾本書,有DVD, CD, 同幾百張Flash card,都可以考慮下,不過你地可以先去睇下是否ok, 平平地我覺得係幾好,都有10幾歌仔唱下,不過都係好簡單,我BB就好喜歡。但係真係唔似得disney咁多歌,要我揀的話,如果我有錢買我就會鍾意disney,我朋友借個play along比我睇,我覺得都幾好,我BB都好鍾意d歌仔,我都諗住叫佢淨係讓d部份比我,橫掂佢 BB都成四歲都唔聽。

原文章由 karenlyk 於 07-9-6 17:41 硐表
我都睇過3套教材,覺得et or noddy都唔錯,本來都決定俾$,但係有d人feedback唔好,最後冇買到.

而家我都唔會再考慮買,只會同女女參加英文班,有真人互動,比睇電視好.

...

[ 本文章最後由 mimitam 於 07-9-8 00:20 編輯 ]
我有兩個小魔怪--大哥哥基基7/7/2006出生,重3.4kg妹妹詩詩剛剛31/5/2007年出世了.重3kg

我都覺得GC Phoenix幾好, 都同意與Noddy 和廸士尼是不同種類的教材, Noddy我個囡只當卡通看, 而GC Phoenix是學併音的, 我讀小學時曾學過Phoenix (當時好少學校教, 唔知點解幾十年後會興番), 所以我覺得GC Phoenix個套教材唔錯, 學併音當然較悶啦, 當相比我幾十年前學, GC Phoenix己經有趣得多 !

我都買左GC phoneix不過我阿女一d興趣都冇:tongue:

我俾阿b睇過  Noddy / English Time / Disney World - 的demo, 佢最喜是 disney 的, 會聞歌起舞,  不過我就覺得成套太貴.  又怕佢貨新鮮.   其它碟我阿b的就冇反應.   

disney 我見朋友買左成套, 初初聽說佢小朋友(1歲多些) 係學到唔少英文生字, 不過幾個月之後她小朋友又開始一般般喜歡, 因為其它碟的不是 sing along / play along 般有趣.

phonic 我就買過一個同 gc 差不多的形式的 (平d, 係一般書局買), 又是 repeat repeat phonic,  不過我阿b不看, 他走來走去. 可能我阿b是坐不定的人, 另外一些教生字的也不喜看.  

我想不同的時間性格小朋友喜歡的野都很不相同.

原文章由 maymayin 於 07-9-13 16:43 硐表
我都買左GC phoneix不過我阿女一d興趣都冇:tongue:

有冇媽咪可平讓GC Phonics 比我,因自己都買(考慮緊:-| ),原來有BB係唔聽,咁可唔可以讓比我?

我都聽過有朋友講GC READER係幾好架 但係我O係INTERNET又SEARCH唔到關於佢O既資料 有無媽咪可以話俾我知可以O係邊度買到呀?

原文章由 Yoyolala 於 07-9-21 18:33 硐表
我都聽過有朋友講GC READER係幾好架 但係我O係INTERNET又SEARCH唔到關於佢O既資料 有無媽咪可以話俾我知可以O係邊度買到呀?

呢度  www.gc.hk

when my son see GC Phoneix not interest, just run away,but when he see disney and noddy can stay long and seems very interest!!

請問noddy full set 大約係咩價錢?

醒目開學勳章

蕎蕎好鍾意Noddy, 我買台灣版,千幾有16cd, DVD,書同公仔,好抵,你地有興趣可以pm我,我再比詳細資料你的

請pm我台灣版Noddy,Thank you!

醒目開學勳章

回覆 #1 hawhaw 的文章

sent. pls check pm

原文章由 jl118 於 07-11-15 08:16 硐表
蕎蕎好鍾意Noddy, 我買台灣版,千幾有16cd, DVD,書同公仔,好抵,你地有興趣可以pm我,我再比詳細資料你的

i am very interst about taiwan noddy,would u pm more details to me, thx!!!

Noddy full set $26XXX, so expensive!!

原文章由 ivylan923 於 07-11-17 19:21 硐表

i am very interst about taiwan noddy,would u pm more details to me, thx!!!

yahoo 拍賣那兒有人幫人係台灣買noddy(16dvd/cd/book). 我都有買左 noddy. 不過搭妹妹的朋友買. 計埋運費自己訂唔係平好多.

noddy 買左成大半年 就未開來看.  所以唔知點.

至於english time 同 disney, 我而家就比bb 看 english time. bb 鍾意看english time.  disney 套教材都幾舊. 好似好多年的製作. 我呀b幾個月大時都比playalong/singalong 佢看. 都ok. 但後來開左english time 比bb 看後. 我覺english time 的內容幾好. 由a-z, 跟住就number, 跟住就color, 然後身體各part. 我阿b而家看到第3隻碟.

gc phonics 係幾悶, 不過學併音我覺都重要.所以我都會等bb 大d比佢看. 悶d都要比佢看.

醒目開學勳章

回覆 #3 ivylan923 的文章

台灣版Nobby info sent pls check pm