用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無BB讀青衣卓思幼稚園?
go

有無BB讀青衣卓思幼稚園? [複製鏈接]

hi我仔仔今年N1pm班
   0    0    0    0
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

原文章由 rizsum 於 07-9-10 12:45 硐表
似乎係同班同學仔喎, 我仔仔都係N1A pm班. 9月中先至正式上堂.

我9月3號有陪仔仔開學, 可能太集中在仔仔身上, 唔多覺各位媽媽, 希望第日可以與各位多多交換心得. ...

係呀
!你仔仔叫咩名
?等我遲d留意下先.我仔仔叫焯楠,班內暫時好小男仔

kakaka: 我有印象啦!

我仔好爛玩加上夜訓所以上堂唔會中眼訓o既,佢開學至今都話鐘意返學,試過夜晚咩住書包,話:哥哥要返學讀書:

原文章由 VENFA 於 07-9-13 11:25 硐表
hello, 我個囡都係讀緊n1 pm 班, 佢so far 都ok, 無咩唔適應.
只係老師話佢比較活躍, 唔係好聽指示. 希望遲d有改善啦.

其實我都心大心細想轉am class, 返am班就下午時間好用d, 佢又可以瞓晏覺.
但係返pm 班我同爸爸 ...

你女女叫咩名呀?
我日日接放學,好多同學仔我都記得,有個男仔開頭日日o咸架!姐姐送佢返學o既,呢2日見佢有進步,但今日見到有個白雪雪個樣好BB好得意的男同學,應該新入學(之前唔見佢),佢扭計話唔返學,我相信第時我女返學都會o咸好耐

我仔仔都比人話佢白淨但你仔仔仲白滑,咁果日我見到的係你?
係咪你帶佢返學?

原文章由 VENFA 於 07-9-18 13:54 硐表
easonkinki,

我個囡叫彤彤, 頭髮有d捲, 葉老師話佢比較活躍, 人地唱歌佢就要跳舞, 講極都唔肯坐定

不過佢真係好鐘意返學, 佢係月亮組架, 下星期二個中秋活動你地去唔去呀? ...

你女係咪大女?幾高大架?姐姐送佢返學?
如果係我日日都有同佢打招呼架!

係呀我見有同學仔流鼻鼻,我仔就無,不過呢幾日打"黑次"多o左,B仔仲話:哥哥病病

今日送b仔返學,見到個個同學仔都扭計,10有8個都o咸緊,唔知點解會咁,之前miss話pm班同學仔好叻,但而家就...
我仔返學雖然無o咸,但明顯講野叻o左,扭計仲叻o左好多tim,佢癲到可以由朝扭到晚,對住佢真係會痴線!

校服方面我比左錢啦!我有買到,但唔知係咪同一件衫bor!我一陣接放學去問miss

原文章由 VENFA 於 07-9-19 14:22 硐表
easonkinki,

係呀, 我個囡係大女, 4月出世, 佢都比較高, 日日都係姐姐送佢返學及返學架.

彤彤好叻女架!佢今日都無o咸,今日連平時唔o咸鐘意返學都話唔返,有d話要爸媽陪先入,有d話驚驚唔入,可能1個o咸就2個o咸,結果就成班都一齊o咸

原文章由 ioi 於 07-9-20 07:58 硐表
請問有冇家長知道, 冬季校服的深藍色冷外套, 是否就是開學前買下的冷氣外套(在未出淺藍色外套前買的)? or冬季的冷外套是另一件?

(之前買的深藍色冷氣外套其實只是厚身的線衫外套. 冬季的冷外套是羊毛造的嗎?) ...

如果開學埋左深藍色厚果件冷衫就唔洗買.,但要買抓毛果件外套

miss話平時唔o咸果d見到人地o咸,佢又扭下計野老師注意o者!
好似我隻仔咁,平時向屋企自己著鞋除鞋無難度,點知早幾日同老師傾計先知,b仔話自己著唔到叫老師幫佢著

最餵食同最曳果個咪焯楠lo
老師成日話佢係最大食(食茶點),不過只係零食而唔係正餐呢

尋日校務署個miss打黎,話我個自動轉賬ok,我順便問全日班d野,佢就話黎緊會派回條問家長讀唔讀k1,讀就比留位費
個個星期d回條都問家長拎錢

哈哈!個日派燈籠坐向你同彤彤右邊o既就係我同焯楠lo
我果日仲有帶埋妹妹去tim

原文章由 rizsum 於 07-9-15 11:45 硐表
easonkinki,

呢個白雪雪個樣好BB好得意的男同學就係我個仔.  佢星期四仲好地地, 唔知點解星期五先至喊.  都唔明白. 但係佢一放學又好開心, 好似個開籠雀咁. ...

佢真係好BB呀!感覺上佢好似係全班最細個咁,(佢個樣似歲幾,可能第時大個個樣都好young)
中秋慶祝會果日係咪爸爸同行行黎呀?
今日你仔仔o咸呀!幾大聲o下

係呀,相信佢係全班最大,佢1月1日出世,遲人1個鐘出世就要比多1年學費
哈哈!b仔返學成日自稱哥哥,d同學仔叫佢做哥哥,好好笑,可能向屋企多數叫佢做哥哥,不過大仔黎講佢講野唔叻,好多女同學講野仲叻

kakaka~
你指哥哥係焯楠嗎?
聽日輪到我可以睇啦!
唔知有無影到佢蝦同學仔
係呢?你地會唔會向到升K1,
同B仔最fd果d都唔向到讀呀

原文章由 rizsum 於 07-10-2 11:45 硐表
嘩, 元旦BB, 有無什麼奶粉優惠呀.
在VCD內的哥哥好活躍, 仲好大食添

唉講起就失望啦!我向聯合生架!無野送
我生緊果時先好笑,助產士叫我努力話出面有記者等緊元旦bb,佢話隨時可能要上鏡,我更係唔想啦!又殘又樣衰(話晒戰鬥完)
生完姑娘話:恭喜你!你係聯合第1個1月1日出世的bb呀!
之後我睇報紙佢講頭3個出世的bb,第3個同我仔相差4分鐘

我都知呀!一開學老師都有講,話個個都叫佢做哥哥,因為向屋企,我會話佢係大哥哥(佢之前成日蝦妹妹),用哥哥妹妹黎稱呼佢地,不過我多數叫焯楠哥哥
今日終於輪到我地睇隻碟啦!
差唔多要接放學lu~
係呢?你地有無網上的bb相簿架?
等我知道你地的bb係邊個嘛
http://www.babyhome.com.tw/bb/63376
‹ 上一主題|下一主題