用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 幼稚園 ge 老師會唔會建議報咩小學嫁 ??? ...
go

幼稚園 ge 老師會唔會建議報咩小學嫁 ??? [複製鏈接]

其實我未有打算, 因為仲有幾年時間, 但請問幼稚園 ge 老師或校長會唔會比意見話個小朋友適合咩小學, 直資 or 宫立之類呢
   0    0    0    0

原文章由 Small_Cloud 於 07-8-28 16:41 硐表
其實我未有打算, 因為仲有幾年時間, 但請問幼稚園 ge 老師或校長會唔會比意見話個小朋友適合咩小學, 直資 or 宫立之類呢

唔知  +  未知.
我女女間幼稚園之前話在9月開學後校方會有個 seminar 講解如何 pick 小一問題, 我都期待緊聽. 聽完話你知.

原文章由 rubymo928 於 07-8-29 16:21 硐表

唔知  +  未知.
我女女間幼稚園之前話在9月開學後校方會有個 seminar 講解如何 pick 小一問題, 我都期待緊聽. 聽完話你知.

rubymo928,

唔該哂

我諗間間幼稚園ge老師都唔同,
我地果間ge班主任自己住埋同區都夠膽死話唔識,唔知架 (佢仲啱啱生左個囡)
聽到我幾興呀,
我朋友同我一區,佢地d老師就好好人,
每間都同佢地分析.
你可以同班主任傾下先,再問下左鄰右舍lor

希望你能入到心儀ge學校啦

原文章由 素兒 於 07-9-3 18:08 硐表
我諗間間幼稚園ge老師都唔同,
我地果間ge班主任自己住埋同區都夠膽死話唔識,唔知架 (佢仲啱啱生左個囡)
聽到我幾興呀,
我朋友同我一區,佢地d老師就好好人,
每間都同佢地分析.
你可以同班主任傾下 ...

我好心急等緊阿女學校安排的講座, 希望佢地比到多 d 有用分析同資料我地家長啦.
God Bless US !

原文章由 Small_Cloud 於 07-8-28 16:41 硐表

Hi!你好:
我的小朋友間幼稚園老師及校長都提供選校資料,
而且仲提供近年本校升學數據,
其實你可以試吓問一問老師.
如果唔答,再問吓你個區其他家長.
一定有方法呀, 不要太担心. 
‹ 上一主題|下一主題