用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 ...
樓主: Laputa
go

2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 [複製鏈接]

唉!!,... 柔柔今天在樓下大堂已經 緊,,....扭計吾肯上班房,...又抱又"冧"佢,....一路"拎"頭,.一路 ,...... ......一出lift,就見到ahboo & rabbit Chan,...rabbit chan 仲眼濕濕,...同囡囡放好書包& 手冊,我就想離開,...( 我個囡喊到    )....攪到我都眼濕濕,...曾老師一抱住佢,.我即沖去後樓梯,..我又聽到老師話佢嘔,..嬸嬸叫佢你吾好 ,..咪又嘔,...我只聽到阿柔柔"飲泣",
因要返工所以走咗,....唉! 但一路行去搭車,我個心都好吾安樂!!

原文章由 twins312 於 07-9-7 00:40 硐表

LongBMa 你好呀!我地都係和平班呢!唔知有無同你撞過面?朗朗係邊個組別呀?唔知會唔會同大細b一齊坐?

朗朗好叻叻喎!可以講到比你知,我問佢地最叻係話茶點食cake同餅,今日就講多左樣,就係話有個同學仔整濕左套校 ...

Hello,

Twins312
我諗我地未見過面,遊戲週我冇見到有twins出現,你係未10:30am果段返架? 和平班只係同小飛飛相應咗咋.
朗朗話尋日有外籍老師.拿了個小提琴(唔知佢有冇認錯)入課室同佢地唱the wheel on the bus round & round....喎

我都係掙扎咗好耐先決定唔返工湊女,因為做家庭主婦真係好辛苦好悶呀,但可以時刻陪住個女成長,係好難忘的經驗,依家每朝同佢 say bye 果刻,係我唔捨得佢多過佢唔捨得我,呢段時間好掛住佢呀!

至於起床問題,我個女都係要叫幾次先肯醒,依家我會比原定時間預早d叫定佢,佢醒醒地又再同佢講,佢諗諗吓就會自己彈起身.

原文章由 idj 於 07-9-6 23:57 硐表
好羨慕你可以同Alison朝夕相對, 有深入分享的機會。我地放工返到屋企真係無乜時間同傾吓偈。

Isaac兩晚都話俾我地知佢返學有陳老師帶佢同其他小朋友一齊玩,Mr.Gai帶做動作,又話有旦糕(噚日)同餅乾(今日)食;問佢返學好唔好, ...

我都見到柔柔眼紅紅呀,你一定好心痛,不如試吓問老師你係屋企可以做d乜嘢令柔柔容易d接受返學ar

原文章由 mannancy 於 07-9-7 09:38 硐表
唉!!,... 柔柔今天在樓下大堂已經 緊,,....扭計吾肯上班房,...又抱又"冧"佢,....一路"拎"頭,.一路 ,...... ......一出lift,就見到ahboo & rabbit Chan,...rabbit chan 仲眼濕濕,...同囡囡放好書包& 手冊 ...

puipui04,
原來係你ar? 哈,咁我地都見過好多次la, 由返學第一日開始就見過你! 你囡囡都好叻ar, 一次都冇喊過, 仲有, 佢畫畫仲好有心機ar!!......另, 今朝多謝你比紙巾我ar! 真係失禮哂! 見到阿仔喊得咁悽涼, 我忍唔到眼淚添......

原文章由 puipui04 於 07-9-6 18:10 硐表
HI!!我係著白色衫架,戴紅色眼鏡,我先生著黑色衫!!我同你傾左兩句既呢!!記得嗎??有機會再相認丫!!不要太擔心呀!!

你個女又係好容易嘔嫁,我個女又係,一係就唔嘔,一嘔就所有嘢嘔哂出嚟!我一見阿女嘔,我就心痛死啦!
你個女可能還未適應,又或未揾到friend仔,所以先會咁,試吓放工後或飯後帶阿女同附近啲同學仔玩吓,friend咗就冇嘢嫁啦!
原文章由 mannancy 於 07-9-7 09:38 硐表
唉!!,... 柔柔今天在樓下大堂已經 緊,,....扭計吾肯上班房,...又抱又"冧"佢,....一路"拎"頭,.一路 ,...... ......一出lift,就見到ahboo & rabbit Chan,...rabbit chan 仲眼濕濕,...同囡囡放好書包& 手冊 ...

all,
我問個仔返學做D咩, 佢一樣都講唔出黎, 睇返你地D post先知佢地果日做左D咩, 等我今晚返去誘導下佢講D比我聽先得! 尋日發現仔仔的書包有兩支三角筆同筆刨, 可能係學校比的, 問囝囝又唔肯講, 你地係咪都有ar? 會唔會有功課用黎做的呢?

ahboo, mannancy,
唉, 今朝himson一早就醒左(6:45) 平時佢訓到8:00架, 跟住因為唔夠訓就發脾四...同佢著校服果陣就叫我唔好返工, 仲係咁問"媽咪唔好返工得唔得ar?" 一路問一路喊, 同佢行返學果陣仲一味話唔返學...直到返到學校又叫我唔好返工...放低佢走果陣我都係怕喊埋一份先拿拿聲走的...我都係忍唔住, 真係冇鬼用...出左班房見到柔柔又係眼紅紅咁, 希望大家小朋友快D適應la!

mannancy,
睇你講返尋日himson 咁快收聲, 真係唔該哂! 我真係幾擔心佢係老師面前發脾四...好彩你講佢咁快冇事...等我都安樂返D...
柔柔喊會嘔, 我個仔都係咁, 喊得勁會嘔, 我媽咪話係入風所以咁, 不過我諗, 喊一個星期應該差唔多la, 我地都要加油ar!

原文章由 rabbit_chan2222 於 07-9-7 11:00 硐表
all,
我問個仔返學做D咩, 佢一樣都講唔出黎, 睇返你地D post先知佢地果日做左D咩, 等我今晚返去誘導下佢講D比我聽先得! 尋日發現仔仔的書包有兩支三角筆同筆刨, 可能係學校比的, 問囝囝又唔肯講, 你地係咪都有ar? 會 ...

rabbit_chan
朗朗都有筆,係學校派架

佢話今日食橙同飲水喎.又有外籍老師入佢地課室喎

hi!!唔駛多謝喎!一張紙巾之嘛!!相信你仔仔好快會適應!
我個女適應力都好差架,雖然佢無喊,陳老師話佢今日先開始同同學仔傾下計!!
下星期二我放完大假要返工喇!無得日日陪個囡返學!!

原文章由 rabbit_chan2222 於 07-9-7 10:36 硐表
puipui04,
原來係你ar? 哈,咁我地都見過好多次la, 由返學第一日開始就見過你! 你囡囡都好叻ar, 一次都冇喊過, 仲有, 佢畫畫仲好有心機ar!!......另, 今朝多謝你比紙巾我ar! 真係失禮哂! 見到阿仔喊得咁悽 ...

hi!!唔駛多謝喎!一張紙巾之嘛!!相信你仔仔好快會適應!
我個女適應力都好差架,雖然佢無喊,陳老師話佢今日先開始同同學仔傾下計!!
下星期二我放完大假要返工喇!無得日日陪個囡返學!!

原文章由 rabbit_chan2222 於 07-9-7 10:36 硐表
puipui04,
原來係你ar? 哈,咁我地都見過好多次la, 由返學第一日開始就見過你! 你囡囡都好叻ar, 一次都冇喊過, 仲有, 佢畫畫仲好有心機ar!!......另, 今朝多謝你比紙巾我ar! 真係失禮哂! 見到阿仔喊得咁悽 ...

puipui04,
你要返工架? 咁到時囡囡邊個湊返放學ar?

all,
想問下各位知唔知交左學券仲可唔可以申請減免架?

我都要返工架!專登攞大假陪佢咋,下星期我先生放大假,之後如果儘可能都希望就到我地兩公婆湊佢(我同老公都係on shift),但無辦法下都要老爺奶奶間中幫下我地囉!

至於申請減免果方面不如你問下學校丫!

原文章由 rabbit_chan2222 於 07-9-7 12:07 硐表
puipui04,
你要返工架? 咁到時囡囡邊個湊返放學ar?

all,
想問下各位知唔知交左學券仲可唔可以申請減免架?

Puipui04,..
你囡囡思喬好叻!! 一D 都無喊!! 自己响到玩,... 我果位千金,.... ...就喊到 七彩 ..... 唉!! :( ,今天又嘔 ....

Hi!rabbit_Chan,
唉!... 你仔仔同我囡囡簡直好似情侶拍擋 ( 成日喊 ),..攪到我同你都眼濕濕,...今早印印接阿囡放學見到佢又換左衫,...但就只着住內褲仔 ,.一定又係 到嘔! ...(因昨天嘔左換了褲,.今早又吾記得放返條褲响書包到).....你地想像下柔柔個樣 :D :loveliness:
原文章由 rabbit_chan2222 於 07-9-7 11:00 AM 硐表
mannancy,
睇你講返尋日himson 咁快收聲, 真係唔該哂! 我真係幾擔心佢係老師面前發脾四...好彩你講佢咁快冇事...等我都安樂返D...
柔柔喊會嘔, 我個仔都係咁, 喊得勁會嘔, 我媽咪話係入風所以咁, 不過我諗, 喊一個星期應該差唔多la, 我地都要加油ar

失禮曬! 整濕左套校服果個就係小女--韻呈, 好彩我有放套後備衫褲在書包.  

LongBma,

上次遊戲週情況立立亂, 都無時間同你交流吓添. 希望將來有機會同多d媽咪都交流吓.

原文章由 twins312 於 07-9-7 00:40 硐表

LongBMa 你好呀!我地都係和平班呢!唔知有無同你撞過面?朗朗係邊個組別呀?唔知會唔會同大細b一齊坐?

朗朗好叻叻喎!可以講到比你知,我問佢地最叻係話茶點食cake同餅,今日就講多左樣,就係話有個同學仔整濕左套校 ...

Hi! all ,
大家有冇留意到班房門口,..有post 左每日小朋友茶點食D 乜 !!
今日好似係食生果,... (我個囡因這兩天都 得好厲害,...回到家中 Lunch time 食好多野

Mannancy,

尋日放學果陣見柔柔仲有笑容,今日見佢唔係好開心,仲摟到你個工人實一實,我諗佢自己都覺得辛苦,好彩跟住兩日唔使返學,等佢差夠電先算.

原文章由 mannancy 於 07-9-7 13:40 硐表
唉!... 你仔仔同我囡囡簡直好似情侶拍擋 ( 成日喊 ),..攪到我同你都眼濕濕,...今早印印接阿囡放學見到佢又換左衫,...但就只着住內褲仔 ,.一定又係 到嘔! ...(因昨天嘔左換了褲,.今早又 ...

我諗你囡囡好快可以適應架喇!!
佢有無同你講返學嘅情況呀?!思喬就唔係好識講!!

原文章由 mannancy 於 07-9-7 13:31 硐表
Puipui04,..
你囡囡思喬好叻!! 一D 都無喊!! 自己响到玩,... 我果位千金,.... ...就喊到 七彩 ..... 唉!! :( ,今天又嘔 ....

ahboo,
Thanks !! ,.... 吾多開心我諗佢可能覺得自己醜怪 只着住內褲仔(無褲着)
我希望下星期,..佢吾會話吾返學就好喇!(因格兩日)
吾該晒你
原文章由 ahboo 於 07-9-7 02:00 PM 硐表
Mannancy,
尋日放學果陣見柔柔仲有笑容,今日見佢唔係好開心,仲摟到你個工人實一實,我諗佢自己都覺得辛苦,好彩跟住兩日唔使返學,等佢差夠電先算.

[ 本文章最後由 mannancy 於 07-9-7 14:57 編輯 ]

mannancy,
情侶擋<----------- 日日拍苦情戲添...

原文章由 mannancy 於 07-9-7 13:40 硐表
唉!... 你仔仔同我囡囡簡直好似情侶拍擋 ( 成日喊 ),..攪到我同你都眼濕濕,...今早印印接阿囡放學見到佢又換左衫,...但就只着住內褲仔 ,.一定又係 到嘔! ...(因昨天嘔左換了褲,.今早又 ...
‹ 上一主題|下一主題