用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 ...
樓主: Laputa
go

2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 [複製鏈接]

I think it is a label that already printed the child’s name and then sew or stick to the clothes.
However, I just use ball pen to write on the
嘜頭.

原文章由 Laputa 於 07-8-28 14:39 硐表
What is 洗水嘜?

我訂了 3 打 =$100 ,先付錢,後寄織嘜給我....上網訂10-14天後收到貨,..ok 架 !有Size, 有公仔 !http://www.joinlabel.com

原文章由 Laputa 於 07-8-28 02:39 PM 硐表
What is 洗水嘜?

A question: 3/9 & 4/9, only the children go home by school bus.
Then how can we meet our children?
Or we need to arrange another person to wait for somewhere to pick up the children after leaving the school bus?

原文章由 mannancy 於 07-8-28 16:27 硐表
我訂了 3 打 =$100 ,先付錢,後寄織嘜給我....上網訂10-14天後收到貨,..ok 架 !有Size, 有公仔 !http://www.joinlabel.com

Mannancy

Thank you!就係呢隻呀!

我都係訂Join Label (同事介紹), 不過14號落單, 噚日先至話寄出(足足14天起貨期), 所以落單要快D。

原文章由 mannancy 於 07-8-28 16:27 硐表

[ 本文章最後由 idj 於 07-8-28 22:45 編輯 ]

各位:

首先多謝各位的關心和鼓勵. 今日呀囡覆診時喊到七彩咁, 加上驗眼時又非常唔合作, 有一刻真係想放棄, 諗住唔驗就罷! 將來搞到弱視唔好賴我!
好彩後來我冷靜返, 加上我工人話下次覆診交俾佢處理, 因為呀囡可能有爹d媽咪在場呀囡會特別扭計. 再者, 有咁多媽咪鼓勵我, 我d信心又返番黎啦!
明天後天我要返工, 呀囡會由爹d湊返學, 31/8 我會出現o家啦. 到時見!

3-4/9兩日的安排會工人接送呀囡上落車, 嫲嫲在學校等和陪返學, 如果唔係咁, 工人飛的住返學校接送呀囡上落車兼陪返學都相當"頻撲". 唔知大家會點安排啦?

原文章由 fishkar 於 07-8-28 17:53 硐表
A question: 3/9 & 4/9, only the children go home by school bus.
Then how can we meet our children?
Or we need to arrange another person to wait for somewhere to pick up the children after leaving the  ...

上年就OK 無問題, 任影唔嬲, 老師仲會影o下活動情況, 之後貼出告示版, 讓各家長選購.

原文章由 Laputa 於 07-8-28 13:59 硐表
I want to bring view-cam. . .  not sure if the school/ teacher allow this. . .

3-4/9其實k2 &k3放幾點嫁?如果佢地唔係放2:30, 我地家長可唔可以”痴”車坐?

原文章由 小飛飛syc 於 07-8-28 23:57 硐表
3-4/9兩日的安排會工人接送呀囡上落車, 嫲嫲在學校等和陪返學, 如果唔係咁, 工人飛的住返學校接送呀囡上落車兼陪返學都相當"頻撲". 唔知大家會點安排啦?

報到!!~~~~

一陣就返學啦,, 好開心~~~

原文章由 fishkar 於 07-8-29 08:39 硐表
3-4/9其實k2 &k3放幾點嫁?如果佢地唔係放2:30, 我地家長可唔可以”痴”車坐?

其實我好緊張,仲緊張過個女....

原文章由 rabbit_chan2222 於 07-8-29 08:51 硐表
報到!!~~~~

一陣就返學啦,, 好開心~~~

醒目開學勳章

I want Connie to know she should label her belongings by herself, not just a sticker.

醒目開學勳章

小飛飛syc, Mannancy, Twin312

So will your children wear glasses all the time?

Laputa, 醫生話囡囡視力正常,.所以不需要帶眼鏡,
各位,
今天早上10:30-11:30am 我帶阿囡返学,.佢好 happy,
但可能佢係細女 ( 12月2004年出世) , 尾尾15分鐘 佢想走,
佢話返屋企 ,... 約中午12:00,.上了小巴佢已經好累,...
遲D 希望佢能夠適應到啦!! 你地小朋友上堂ok 嗎??....
我最喜歡同阿囡做匙扣,.好好玩!!:
原文章由 Laputa 於 07-8-29 10:19 AM 硐表
小飛飛syc, Mannancy, Twin312

So will your children wear glasses all the time?

今日陪亞囡返學, 雖然只係唱歌仔, 玩遊戲 & 做手工, 無滑梯同車車, 不過亞囡都好開心, 佢最鍾意就係做焗爐膠片手工 la. 佢托印了一隻小雞:loveliness: , 可以掛係書包到, 幾好 wor   副攪笑眼鏡亞囡仲愛不釋手 tim
Meira's Blog

『耶和華是我的牧者, 我必不至缺乏。』

雖然個女一見到老師就怕醜唔出聲,但我知佢今日好開心

你地有冇留意到自己個小朋友屬邊組呀?本來我都無留意,但一入班房,個女竟然識行去貼有自己相片個位坐低,真神奇

idj,
我個女係蘋果組,同Issac一組,今日亞女都有問我Issac喺邊,我解釋俾佢聽第一個星期我地返唔同時間,遲d就一齊上堂架啦!

原文章由 cy-121 於 07-8-29 14:04 硐表
今日陪亞囡返學, 雖然只係唱歌仔, 玩遊戲 & 做手工, 無滑梯同車車, 不過亞囡都好開心, 佢最鍾意就係做焗爐膠片手工 la. 佢托印了一隻小雞:loveliness: , 可以掛係書包到, 幾好 wor   副攪笑眼鏡亞囡仲愛不 ...

原文章由 ahboo 於 07-8-29 15:19 硐表
雖然個女一見到老師就怕醜唔出聲,但我知佢今日好開心

你地有冇留意到自己個小朋友屬邊組呀?本來我都無留意,但一入班房,個女竟然識行去貼有自己相片個位坐低,真神奇

idj,
我個女係蘋果組,同Issa ...

你們好,

我個女都係一見老師怕醜唔出聲, 平時就好多嘢講, 但最後還是玩一會!!!!但今天校車安排很差, 可能正式會好D卦!!!

原文章由 chingchung 於 07-8-29 04:12 PM 硐表

你們好,

我個女都係一見老師怕醜唔出聲, 平時就好多嘢講, 但最後還是玩一會!!!!但今天校車安排很差, 可能正式會好D卦!!!

我終於都無坐校車, 因為我覺得車程咁短, 收我$390好唔底!
遲d睇吓有無其他校車
Meira's Blog

『耶和華是我的牧者, 我必不至缺乏。』

今朝Isaac六點半起身, 由於佢係梳洗飲食等事上都好合作,所以七點八已經攪掂晒, 佢唔知道要搭(& 等)校車, 跟住成朝拉住爸爸話要搭巴士返學。唔知好嬲定好笑,希望佢以後都鍾意返學。

今日大細b初初都比較被動,可能未見過場面啦!跟著細b都跟老師唱歌跳舞,係大b怕醜小小,但入到課室之後,表現好好多,起碼都肯跟老師!

講開校車, 我哋覺得佢停站頗多, 如果到正式時都係咁, 小朋友會好易遲到。
原文章由 chingchung 於 07-8-29 16:12 硐表

你們好,

‹ 上一主題|下一主題