用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 珠心算, 香港區, 邊間好?
go

珠心算, 香港區, 邊間好? [複製鏈接]

珠心算去邊一間學好?香港區

請問各位去邊一間學珠心算? 我仔仔五歲學左三個月,發覺不用 算盤很難在腦內x算, 所謂影像算盤怎樣產生?
   0    0    0    0

Hi,

My son learn abacus in 香港珠心算專業教育協會(柴灣).

If interested, you may wish to visit their website for further details - http://www.abacusedu.com/

He is going to primary one this Sep.  He started learning inthis center last summer and just passed level 7 心算 in July certification    .

Cheers

你仔仔是否需要每星期去學兩次?

原文章由 cyf 於 07-8-30 13:30 硐表
Hi,

My son learn abacus in 香港珠心算專業教育協會(柴灣).

If interested, you may wish to visit their website for further details - http://www.abacusedu.com/

He is going to primary one this Sep.   ...

你仔仔是否需要每星期去學兩次? 一班幾多人?返屋企每日要做幾多條數, 現在是否不用算盤可以心算? 不會有錯嗎?家長需唔需要陪仔仔一齊做? 點樣做到唔用算盤唸呢?請指教!

cyf,
個算盤係點?上下各幾多粒珠?
:pint:嬡之星球 :-D 我嬡G女02年9月13日-2:44pm出世, 重3.7kgs; 10個月就識行啦!!!! 4歲啦! 返學好開心呀 ! 媽咪爹o地好錫我嫁! 多謝媽咪爹o地! 大頭相為近日小囡大作

‹ 上一主題|下一主題