用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(小西灣) 小西灣迦南~~K2反轉學校篇の1
樓主: haileymama
go

小西灣迦南~~K2反轉學校篇の1 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原文章由 蕭夫人信箱 於 07-9-10 13:06 硐表
今日有又咩蕉積呀 ?

今日無乜喎,又要做中文功課喇

8到了 8到了
原來煲冬+老c 姐阮架 (岩岩賴老c call我 )
APfamily   

醒目開學勳章

原文章由 蕭夫人信箱 於 07-9-10 17:03 硐表
8到了 8到了
原來煲冬+老c 姐阮架 (岩岩賴老c call我 )

佢call你,講咩啊?我今日無電話到喎

彤彤今晚都話叫yuan lao c 喇!

尋日老c call我, 主要問我燒買慣5慣新既學習環境同埋讀得開5開心.  原來佢地e+坐梗既班房(room 6)主要係做活動室, 5係正式上堂既, room 6得2張table架姐, 咁佢地就有多d space走動下, 同埋佢地主要坐地下.  如要上堂就過room 8, 果度佢地有固定既座位架.

原文章由 haileymama 於 07-9-11 00:57 硐表

佢call你,講咩啊?我今日無電話到喎

彤彤今晚都話叫yuan lao c 喇!
APfamily   

醒目開學勳章

原文章由 蕭夫人信箱 於 07-9-11 11:09 硐表
尋日老c call我, 主要問我燒買慣5慣新既學習環境同埋讀得開5開心.  原來佢地e+坐梗既班房(room 6)主要係做活動室, 5係正式上堂既, room 6得2張table架姐, 咁佢地就有多d space走動下, 同埋佢地主要坐地下.  如要上堂 ...

咦,咁可能而家果d分組都係暫時咋喎 好有可能同長長講既一樣,會係車船飛機組喎

今日直擊:
無功課薄,得一張worksheet,寫B/b字

原文章由 haileymama 於 07-9-11 14:32 硐表

咦,咁可能而家果d分組都係暫時咋喎 好有可能同長長講既一樣,會係車船飛機組喎  ==> e樣都未g (aryi ,, 我又5記得問老c 添), but燒買e2晚都話菠蘿組乜, 菠蘿組乜喎 我仲問佢乜5係分飛機車船咩, 佢又好肯定話5係喎, 仲話自己係蘋果組 .....

今日直擊:
無功課薄,得一張worksheet,寫B/b字 ===>咁so
APfamily   

醒目開學勳章

彤彤好似又係Apple組喎,唔知我有無記錯呢

係,今日出奇地so,彤彤都寫得出奇地靚(係學校寫果幾個...)

係學校寫1定靚d架 ........ 返到屋企就
我成日問燒買彤彤係咪同你同班呀, 佢就會答邊個彤彤呀 ? 我都5識佢   不過佢近排識左個女仔 哈哈哈

原文章由 haileymama 於 07-9-11 15:42 硐表
彤彤好似又係Apple組喎,唔知我有無記錯呢

係,今日出奇地so,彤彤都寫得出奇地靚(係學校寫果幾個...)
APfamily   

係呀 又幾好喎!
我個仔又係話食茶時點要過去9號課室架喎

原文章由 蕭夫人信箱 於 07-9-11 11:09 硐表
尋日老c call我, 主要問我燒買慣5慣新既學習環境同埋讀得開5開心.  原來佢地e+坐梗既班房(room 6)主要係做活動室, 5係正式上堂既, room 6得2張table架姐, 咁佢地就有多d space走動下, 同埋佢地主要坐地下.  如要上堂 ...

都幾好既, 係呢, 長長慣5慣呀 ?

原文章由 花仔 於 07-9-11 16:07 硐表
係呀 又幾好喎!
APfamily   

醒目開學勳章

原文章由 蕭夫人信箱 於 07-9-11 16:00 硐表
我成日問燒買彤彤係咪同你同班呀, 佢就會答邊個彤彤呀 ? 我都5識佢   不過佢近排識左個女仔 哈哈哈

...

撻佢全朵會唔會有d印象啊??
之前一齊坐校車,而家又同班,咁都唔記得,抵打啊

醒目開學勳章

原文章由 花仔 於 07-9-11 16:07 硐表
係呀 又幾好喎!

唔知幾時先唔駛走黎走去呢,佢地排下隊,又浪費左時間上堂架喎

醒目開學勳章

原文章由 蕭夫人信箱 於 07-9-11 16:00 硐表
...

咁又係,不過我覺得老師開始放手俾佢地自己做。
早幾日咪寫A字既,一行大楷,一行細階,彤彤係細階果行,竟然寫左個大階A,我就問佢,老師無教你寫咩,佢話無架,我自己做架

彤媽
5好ec ,,, 我都5記得彤彤既全名

我唸'走黎走去'e個學習模式5會係short period, 會5會係成個k2生捱都係咁呢 ?

k2啦, 大個仔/女啦, 都係時候要自己做架啦.
APfamily   

醒目開學勳章

好彩你未走,彤彤話老師要佢搵一張電動玩具既圖片,貼係「會唱歌的書包」既p.7啊

衰婆,你抄我個MSN 要收版權稅架喎!
不過我寫呢段野,有原因架,仲極度搞笑,有機會電聯話你知,唔便係BK講

醒目開學勳章

原文章由 蕭夫人信箱 於 07-9-11 17:16 硐表
彤媽
5好ec ,,, 我都5記得彤彤既全名

我唸'走黎走去'e個學習模式5會係short period, 會5會係成個k2生捱都係咁呢 ?

k2啦, 大個仔/女啦, 都係時候要自己做架啦. ...

鍾曉彤啊,或者老師會叫佢Hailey架咋

佢地個助教Miss Kwok,係彤彤NA果陣既助教黎架

醒目開學勳章

彤彤有complain啊
佢話燒賣唔同佢玩啊,只係同其他女仔玩咋

原文章由 haileymama 於 07-9-11 17:23 硐表
好彩你未走,彤彤話老師要佢搵一張電動玩具既圖片,貼係「會唱歌的書包」既p.7啊   ====> 好好好, 5該哂

衰婆,你抄我個MSN 要收版權稅架喎!
不過我寫呢段野,有原因架,仲極度搞笑,有機會電聯話你知,唔便係BK講 ... ====> 你都5g, 你a句野岩哂我地公司d人呀, 真係冇腦到暈呀, 係樹玩辦公室政治 ....
APfamily   

原文章由 haileymama 於 07-9-11 17:32 硐表
彤彤有complain啊
佢話燒賣唔同佢玩啊,只係同其他女仔玩咋
APfamily   

得得得, 我今晚再問佢

原文章由 haileymama 於 07-9-11 17:26 硐表

鍾曉彤啊,或者老師會叫佢Hailey架咋

佢地個助教Miss Kwok,係彤彤NA果陣既助教黎架
APfamily   
‹ 上一主題|下一主題