用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(小西灣) 小西灣迦南~~K2反轉學校篇の1
樓主: haileymama
go

小西灣迦南~~K2反轉學校篇の1 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原文章由 TSEHANG 於 07-9-5 09:09 硐表
奇趣好似真是沒有新
我仔仔又讀LKC班

唔緊要啦,反正課程都一樣既,你都可以係度吹下水架。

我地上年都係個個唔同班架啦!

好野喎彤媽, 拱都俾你影到:

我屎假時打過返去, d老c 話陳校長冇返, 我都估係咪陳主任升職,,,,,, 邊個陳校長 果然真係......恭喜恭喜

原文章由 haileymama 於 07-9-5 01:18 發表

http://hk.myblog.yahoo.com/pigpig-family/article?mid=440&prev=441&next=435

第一張相,藍衫既,右手邊果個
有無丁點印象?

我都係拱話

原文章由 蕭夫人信箱 於 07-9-5 10:09 發表
彤媽

我唸奇趣袋用番舊果個
我想問佢地係咪每年1個新書包架 ???? 如果係, 咪有成3個
可5可以係雜費到扣書包錢用番舊果個呢 5好哂呀麻, 又冇爛, 又新 ... 第時呀妹讀埋, 又多3個

睇 ...

係呀, 好得意 不過排骨仔果張過膠過得5好, 甩甩地, 我驚返5夠一個月, 成張相甩7黎

原文章由 haileymama 於 07-9-4 14:16 發表
夫人:
有無見佢地書包有張相仔,你估係咪老師自己整落去既呢??
彤彤今年張相終於無咁包喇:

今日出左通告,陳主任升級做校長,徐老師做左主任啊 ...

求證求證.....陳日問阿仔新eng門老c叫咩名, 佢話叫miss an anna(個音係咁) 實情5g係咪拱串, 你地問下d寶貝confirm下

原文章由 花仔 於 07-9-5 13:14 發表
係呀, 好得意 不過排骨仔果張過膠過得5好, 甩甩地, 我驚返5夠一個月, 成張相甩7黎

醒目開學勳章

Miss Anna...等我審下彤彤先!

順便報告,今日有中文功課,後半part深到嚇死你

miss anna .... 我都問下先
我尋晚問過燒買, 佢話咩咩miss chan喎

中文功課,後半part深到嚇死你 ===> 5係化 ............

原文章由 haileymama 於 07-9-5 13:48 硐表
Miss Anna...等我審下彤彤先!

順便報告,今日有中文功課,後半part深到嚇死你
APfamily   

醒目開學勳章

原文章由 蕭夫人信箱 於 07-9-5 16:53 硐表
miss anna .... 我都問下先
我尋晚問過燒買, 佢話咩咩miss chan喎

中文功課,後半part深到嚇死你 ===> 5係化 ............

5係化 ............ >>咩唔係啊,有個「吹」「果」,驚唔驚,我諗彤彤實教到嘔血啊

彤彤既答案都好似係miss Anna喎。今晚再審多次先可以confirm佢既答案似係似唔係咁,亂答一通既
我問佢英文老師係咪miss michelle,佢竟然答我係,激死!

[ 本文章最後由 haileymama 於 07-9-5 17:03 編輯 ]

吹 果 ,,, 吹咩呀
正經先, 要寫ed字呀 你咪嚇我呀

彤彤又冇錯喎, her ex-eng teacher的確係miss michelle喎

原文章由 haileymama 於 07-9-5 17:01 硐表

5係化 ............ >>咩唔係啊,有個「吹」「果」,驚唔驚,我諗彤彤實教到嘔血啊

彤彤既答案都好似係miss Anna喎。今晚再審多次先可以confirm佢既答案似係似唔係咁,亂答一通既
我問佢英文 ...
APfamily   

5係 Miss Anna 拱簡單, 係 Miss ANANNA 呀, 你話吹漲5吹漲

原文章由 蕭夫人信箱 於 07-9-5 17:28 硐表
吹 果 ,,, 吹咩呀

彤彤又冇錯喎, her ex-eng teacher的確係miss michelle喎

...

原文章由 haileymama 於 07-9-5 17:01 硐表

我見到(哥、妹、爸、肉)仲嚇人呀

原來佢地升左班, e+分組係汽車、船同飛機呀, 長長係汽車組

醒目開學勳章

原文章由 蕭夫人信箱 於 07-9-5 17:28 硐表
吹 果 ,,, 吹咩呀

...

相信你而家都見到要寫咩啦 問你死未,今日寫個人字,都嘔血咁滯,彤彤寫到兩條直線

醒目開學勳章

原文章由 花仔 於 07-9-5 23:20 硐表
5係 Miss Anna 拱簡單, 係 Miss ANANNA 呀, 你話吹漲5吹漲

駛唔駛咁難讀啊 我地下次叫佢安安算喇!

醒目開學勳章

原文章由 花仔 於 07-9-5 23:25 硐表

我見到(哥、妹、爸、肉)仲嚇人呀

直頭標冷汗啊

醒目開學勳章

原文章由 花仔 於 07-9-5 23:31 硐表
原來佢地升左班, e+分組係汽車、船同飛機呀, 長長係汽車組

死彤彤又老點我,佢話而家都係西瓜/蘋果,仲有另一樣唔記得係乜

我仔仔都說佢是apple group,
又同我說帶玩具返學
你們有沒有英文書,
是否要做
老師又沒有date chop

彤媽, 花

陳晚終於睇到本野啦, 我睇到眼都突呀 d字咁鬼深, 彤媽, 我唸我都會教到5至噴血, 嘔埋白泡都似.

我都問左燒買個新英文老c 個名啦, 佢好肯定話'Ms Joanna'喎
APfamily   

我地有英文書啦, 尋日派埋2本歌書+1本sound of alphabet (seems like phonics)

你指果本英文書係咪就係sound of alphabet呀 ? 如果係, 就5洗做架.

原文章由 TSEHANG 於 07-9-6 09:52 硐表
又同我說帶玩具返學
你們有沒有英文書,
是否要做
APfamily   

醒目開學勳章

原文章由 TSEHANG 於 07-9-6 09:52 硐表
又同我說帶玩具返學
你們有沒有英文書,
是否要做

咦!彤彤都話要帶個公仔返去啊,佢仲想帶個巨型kitty,tum左幾耐先肯帶個細既
我以為佢呃我架咋,但係又要相信佢喎  跟住返黎我問佢個公仔要黎做乜,佢話要分享,有無人可以求證下啊

我都無做到本eng文啊.....又係同你一樣,唔見date chop,唔敢郁住。
‹ 上一主題|下一主題