用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黄埔迦南K2會
樓主: BNTYA01
go

黄埔迦南K2會 [複製鏈接]

[quote]原文章由 pmjleung 於 07-9-6 13:08 硐表

我見到你哋咁寫,問謙謙老師教咗phonics ~d 嗎 ,佢話未教...老師無話要做呀!我真係有d懷疑謙謙,梓翀,冬冬都話要做,佢就話無教過,唔通唔同組教d嘢唔同d

另外,謙謙堅持話只做有火箭圖案那板的功課,後面嗰板唔洗做.真嗎

今日佢係學校去小便時侯再次弄濕內褲仔,真係醜死怪:cry:

冬冬返到學校應該唔記得,對ms.kwok 告狀啦!

原文章由 pmjleung 於 07-9-6 13:12 硐表
annie,

僖僖頸位又多左粒野,我怕係淋巴瘤,會唔會呢?

joyce,

唔好估估吓,快d睇醫生問清楚d啦!如果須要找人幫手睇著梓翀,可以call 我.

JOYCE,

你昨天又唔比我睇下,你就咁講我都唔知係咩,趁早就医啦!佢最近有冇發過燒、感冒?有時我哋感冒,啲淋巴胲也会漲起,拿拿声睇医生啦!

JOYCE、謙媽,
我取了9月21日(FRI), 7-9PM,有關小一入學講座門票,現有一張票多,你哋邊個陪我去聽?我哋可以一齊食完飯後去聽,但要飛起自己啲仔女噃。你哋只可其中一个陪我,因我得一張票,除非你買份星島曰報,剪下一至五任一日報頭,以及六或日1个報頭,
TOTAL 2個報頭去美麗華商場換票,參考http://www.edb.gov.hk/parentstalks

原文章由 BNTYA01 於 07-9-6 23:29 硐表

JOYCE、謙媽,
我取了9月21日(FRI), 7-9PM,有關小一入學講座門票,現有一張票多,你哋邊個 ...

ANNIE,

多謝你報料! 我當然有興趣聽講座啦,我老公~公司有睇星島日報,已經通知佢剪報紙換入場卷,希望還有入場卷啦,咁我們可以3人一齊聽啦

謙媽,annie,

其實果2粒係星期三晚先發現,所以俾唔到你睇~我會同佢睇醫生架喇!
僖僖最近都冇發過燒、感冒呀~

如果有得3個去就緊好,有得去就緊去啦,如果得2個,你地去啦,聽完番黎話番我知呀~

我又唔覺得謙謙屙濕好大問題,因梓翀以前係屋企好多時都有呾既情況,我睇過佢一次,因為佢痴住左,所以屙時d尿就向下,沿完隻腳流落去,你試下教謙謙屙既時候整一整....唔知你明唔明我講咩

如果三个一齊去就好啦,我哋三個阿太可以去wet下。 咁今次靠哂謙媽去取飛。

Ms Kwok 有冇call你哋?佢今日call我,話已派的字咭係三星期的範圍,所以有啲唔識係唔出奇。咁我問K2啲課程会唔会淺咗,佢話差唔多,不過功課量会比之前少。
Ms Kwok又比咗粒執筆膠冬冬帶番屋企,等佢執筆好啲,係学校佢都有粒專用膠。

謙媽,

www.imax.com/deepsea/

你睇下有冇興趣,會做到11月,如果今次夾唔啱時間,我地下次可以睇下annie幾時sat放假一齊再去~

今之同梓翀去太空館ok,星期五我仲帶左僖僖去科學館,我地下次都可約埋去!

我問清楚梓翀,原來佢話做家課寫個"大"字,仲畫左個波,而唔係要帶波~

annie,

miss kwok都有call我,我都有問番梓翀學校情況,佢之前都想俾舊膠我,但我話屋企其實有用緊,梓翀都係執筆執得唔好

JOYCE,

舊膠係咪可以係文具舖買呢?因舊膠已經比2個女搶到爛爛地,買多幾舊都好。

我又大傷風,把声沙哂,我得閑又会攞下SICK LEAVE架啦!

http://www.musicfarm.com.hk/index2.htm

以上活動於9月26日,睇下有冇興趣?

ANNIE,

有興趣呀~
你地呢,一齊去玩吖~

原文章由 BNTYA01 於 07-9-10 17:10 硐表
http://www.musicfarm.com.hk/index2.htm

以上活動於9月26日,睇下有冇興趣?

原文章由 TIFFANYC 於 07-9-7 10:33 硐表

ANNIE,

多謝你報料! 我當然有興趣聽講座啦,我老公~公司有睇星島日報,已經通知佢剪報紙換入場卷,希望還有入場卷啦,咁我們可以3人一齊聽啦 ...

annie, joyce:

壞消息! 小一選校講座入場券換完啦! 我換唔都.......對不起.

原文章由 BNTYA01 於 07-9-10 16:28 硐表
JOYCE,

舊膠係咪可以係文具舖買呢?因舊膠已經比2個女搶到爛爛地,買多幾舊都好。

我又大傷風,把声沙哂,我得閑又会攞下SICK LEAVE架啦!

annie, joyce:

到現在都係無收唔都ms.kowk 電話

annie,

保重身體,多d時間留係屋企休息吓!

[quote]原文章由 pmjleung 於 07-9-8 14:58 硐表

joyce,

我明白你的意思,我會提醒謙謙就小便時候唔好心急,要留佢有無
"痴住左", 屙尿時要睇清潔d.好彩這2日都無屙濕褲仔,唔知都是佢真係醒目咗,或是ms.kowk 睇著佢呢

謙媽,

中秋節營你去唔去呀?我和joyce一家都去,現只欠你哋,我想明天報名,所以請你盡快告訴我。

至於小一講座,我對不起就真,因只得一張飛多,咁如果謙媽陪我去,就要對唔住joyce架啦,joyce唔好押醋 最多之後話噃啲堅料你聽。

ANNIE,謙媽,

唔緊要啦你地去啦,記得聽完話我知呀~

原文章由 BNTYA01 於 07-9-11 13:13 硐表
謙媽,

中秋節營你去唔去呀?我和joyce一家都去,現只欠你哋,我想明天報名,所以請你盡快告訴我。

至於小一講座,我對不起就真,因只得一張飛多,咁如果謙媽陪我去,就要對唔住joyce架啦,joyce唔好押醋 最多之後話噃啲堅料你聽。 ...

[quote]原文章由 BNTYA01 於 07-9-11 13:13 硐表
謙媽,

至於小一講座,我對不起就真,因只得一張飛多,咁如果謙媽陪我去,就要對唔住joyce架啦,joyce唔好押醋 最多之後話噃啲堅料你聽。 ... [/quote

ANNIE,

中秋節營我去呀!我細妹都去呀!我一家4口~3大1細,請代報名,唔該曬!

annie,

我都叫左家姐去,因我怕我攪唔掂2隻monkey,遲一個鐘覆你~

[quote]原文章由 pmjleung 於 07-9-12 11:35 硐表
annie,

Annie, Joyce:

小學概覽2007

http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/
2007出左啦!有空睇睇

中秋營由於需買保險(团費已包),所以需要你哋給我所有參加者之全名,中文全名好啲,包括年齡,哎唷!
一係你哋私人傳訊我啦!
‹ 上一主題|下一主題