用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黄埔迦南K2會
go

黄埔迦南K2會 [複製鏈接]

喂!升班啦,轉過嚟啦!
   0    0    0    0

你哋去哂邊呀?

今日幫冬冬報咗課外活動,係毛妹ballet(係黃埔小太陽上堂)及柏斯兒童鋼琴班,我報咗24/8 fri 5:30 - 6:30上第一堂,如有興趣,join 埋一齊。

升班喇~

依個暑假好攰....電腦不停壞,僖僖成日熄機開機整壞左,尋日又down左,老公又整左成晚

梓翀返best concept返得好開心,返4,5,6 3個鐘,9月都會俾佢繼續,所以其他興趣班join唔到~

幾時會有gathering?
今次去annie/謙媽屋企好冇?

買左部新相機,大機黎,canon 400d

梓翀同僖僖成日打架 好煩~

原文章由 pmjleung 於 07-8-22 16:02 發表
升班喇~

依個暑假好攰....電腦不停壞,僖僖成日熄機開機整壞左,尋日又down左,老公又整左成晚

梓翀返best concept返得好開心,返4,5,6 3個鐘,9月都會俾佢繼續,所以其他興趣班join唔到~

幾時會有 ...

HI, 大家好嗎? 我好忙碌....遲D再傾....

謙媽:
最近忙咩?24號嗰日有冇去睇coby dance呀?我嗰日返工冇去度。9月份我都唔唸住比冬冬繼續學coby dance啦!

joyce,
gathering?好呀!不過我宜家踏正weekend返夜班,變咗多數平日放假噃,如果weekend 就要可能等到10月。

我25-28放幾日假,原本想去下旅行,但一見到係14,即刻唔啦!

[quote]原文章由 BNTYA01 於 07-8-25 14:44 硐表

annie, joyce:

好耐無見啦!真係好難至上到"網".講比你哋知我已經resign 咗啦,現在係`全職家庭主婦',原因都係想多d時間照顧謙謙,加上日頭返工唔開心想休息吓,嘗試做全職家庭主的感受,幾個月再檢討自己方向.

gathering?好呀!幾時現在幾都得啦!

原文章由 BNTYA01 於 07-8-25 14:44 硐表
謙媽:
最近忙咩?24號嗰日有冇去睇coby dance呀?我嗰日返工冇去度。9月份我都唔唸住比冬冬繼續學coby dance啦!

joyce,
gathering?好呀!不過我宜家踏正weekend返夜班,變咗多數平日放假噃,如果weekend 就要可能等到10月。

我25 ...

9月份謙謙都唔繼續學coby dance啦!這樣不是我的意思,係謙謙自己話唔學.白費曬我d心機 ....24號表演時候,全場發脾氣唔跳舞....激死我啦

嘩!正噃!唔駛做啦,多啲時間休息同陪謙謙,或者等謙謙上了小學返全日時至算,我諗宜家揾工都好易!

咁你哋就我啦,即係平日gathering都得啦?!我2號和3號都放假,睇下你哋點?

明天開學,唔知可唔可以同一班?

謙媽,

真係歡迎你加入全職媽咪行列 K2依年咁重要,你都係休息一年先再諗諗方向啦

ANNIE,

係咪10月2,3放假?咁我地放左學上你屋企開餐同玩,好冇?而家點呀,重得多唔多?我好耐冇見過你喇:loveliness:

coby dance梓翀都唔學喇,時間夾唔到

梓翀讀LKA班呀,同謙謙一班,咁冬冬呢?今年好似得兩班,不過N1真係好多學生,我都同僖僖交左FORM LU~TANG主任(好似升左職 )話遲D先interview!

我問咗冬冬,有邊個同佢一班,佢話有謙謙、梓翀,Sami、
毛仲欣,依啲都係佢致愛,好彩係讀低A班啫,如果唔係就要讀低B啦
同你哋一班都好,睇怕你哋遲啲要關照我,尤其是謙媽,因冬冬遲啲要做手術,當佢返唔到學時,麻煩你哋話比我知啲功課和課程進展,又或者要麻煩謙媽揍謙謙放學時,順度攞功課等等,......你哋預咗比我麻煩
Ms Tang升咗職?恭喜佢!係咪升咗做副校長呀?
得2班咁少?可能啲人唔鐘意非牟利,怕涵接唔到P1。

我打錯咗日子,其實係9日4號和5號放假,5號wed過來我家好嗎?急唔急得際,你哋應該冇問題啦,日日都要食飯架啦!不過,你哋預咗冇咩嘢食啦,好求其咋!

[quote]原文章由 pmjleung 於 07-9-3 14:58 硐表

joyce,  
多謝你!迎我加入全職媽咪行列,你係前輩請以後多多指教. 聽謙謙講A班班主任係上學期NC 班MS.KWOK,真嗎 你對佢有咩意見,例如: 有無愛心,對學生要求高嗎(因為平日見....佢無嘜笑容.....好cool )

另外,謙謙話明日要帶玩具返學校,真嗎

[quote]原文章由 BNTYA01 於 07-9-3 15:21 硐表

冬冬都係A班真係開心啦!我都有問過謙謙今日有無見到冬冬,佢話無見到,激氣....同班都見唔到.

話比你知啲功課和課程進展,順手攞功課等等....當然無問題啦,舉手之勞,有須要隨便開聲講出嚟,唔洗客氣:  

LK得2班咁少?真係有D意外,迦南唔會唔得掛 轉非牟利真係會差D嗎,怕涵接唔到P1

5號我無問題! 可惜我間屋比較細,如果唔係可以到我屋企玩!

冬冬都話係要帶玩具,佢已經揀咗件擺係書包喥。
我問冬冬,佢都話係ms. kwok同ms. wong,舊班主任對冬冬同梓翀咪好囉,本身已知佢哋啲脾性,k2時可加強訓練。至於謙謙,我認為謙媽要主动啲同老師溝通。

我同謙媽兩個屋企加埋一齊玩,大到嚇C人啦 仲要加埋大堂嗰度噃。

[ 本文章最後由 BNTYA01 於 07-9-3 18:49 編輯 ]

聽日ok la~
唉,我依個做mami好唔掂,梓翀都有提過帶玩具,我冇上心,冇帶到呀

我諗佢分2班,人數可能多左,因梓翀話好多人喎~
ms kwok係唔係以前果個,因好似都有兩個架!?!

我都問梓翀冬冬係咪一班,佢話唔知呀?好彩一班,annie,謙媽,要帶咩記得報料呀....

謙媽,

我覺得ms kwok好好,佢都好了解小朋友,有耐性....你放心la

原文章由 BNTYA01 於 07-9-3 18:48 硐表
冬冬都話係要帶玩具,佢已經揀咗件擺係書包喥。
我問冬冬,佢都話係ms. kwok同ms. wong,舊班主任對冬冬同梓翀咪好囉,本身已知佢哋啲脾性,k2時可加強訓練。至於謙謙,我認為謙媽要主动啲同老師溝通。

我同謙媽兩個屋企加埋一 ...

Annie,

多謝你意見!我有時間就會煩吓ms kwok!

[quote]原文章由 pmjleung 於 07-9-4 10:47 硐表

joyce,

聽咁講ms.kowk 我就放心曬

明天放咗學一齊返我屋企啦,但你哋預咗冇咩嘢招呼你哋架。

謙媽今日做咩咁懶唔去接放學?

唉!今日冬冬本生字簿比芝芝畫花咗,冬冬話会話比Ms Kwok聽噃,唉!識告狀!
另外,冬冬話phonics嗰本練習已教咗D/d,要做噃,我好懷疑,因冇吸日期,anyway,佢都做咗。

ANNIE,

可能冬冬返到學校唔敢講la,佢嚇下芝芝

D/d~梓翀都有做,佢都話要做,我都好懷疑,又係冇印date,不過我嘗試相信佢

我覺得芝芝好乖好可愛

annie,

僖僖頸位又多左粒野,我怕係淋巴瘤,會唔會呢?
‹ 上一主題|下一主題