用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局吳多泰幼稚園 ◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇
樓主: 堯堯豬媽
go

◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇ [複製鏈接]

原文章由 堯堯豬媽 於 07-9-5 11:24 發表

1.「筆順簿」唔係做架,係當老師派寫字簿回家做時,你可以睇番個字既筆順黎寫

2.「學習包」係放係屋企,係家長同小朋友可以一齊係家中學習,作親子學習活動咁架

3.「英文功課」係寫半頁,隔格橫寫,不用畫圖畫
(不過琴日 ...

我要問的你都答左啦, 筆順只係睇,唔係要寫, 琴日已經寫哂個{十}
原來唔洗寫下!!!
學習包唔洗交,英文功課寫半頁,我都想問之前你話一本主題書+一本學習套係for 家長同小朋友一齊學習的,細本留家中, 係咪細本未派, 定係橙色個本就係, 因為2本都係封面寫住{交朋友}
:-)  :-P

原文章由 堯堯豬媽 於 07-9-5 11:45 發表

你唔怕有人告你狀
可能上下晝班根本就係同一個人都唔定

堯堯豬媽,
大人....饒命呀!!
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

原文章由 型男卓培 於 07-9-4 19:04 發表

堯堯豬媽,
不如響佢地個朵咪唔使估估下囉!(he...粗魯左少少)
K2D班主任係陳X儀, 係長頭髮無帶眼鏡架!

型男卓培

呢位都係我同蔚晴個女個班主任, k1 教阿囡時合格啦, 未至於堯堯豬媽講到miss wong 咁至愛喎 蔚晴係咪???????

原文章由 堯堯豬媽 於 07-9-5 11:49 硐表
PIGPIGMA、蔚晴﹕

你地校車跟車EE有無轉到呀
今年我地架車又轉左喎
成鬼日都轉既.....唉
不過好明顯今次呢位好有經驗 ...

堯堯豬媽

個校車個ee 係咪瘦廋地 長長地頭髮嫁, 至於個司機叔叔有d肥肥地,佢個手機係90xxx4x9 係就同一架校車 ,重有你想搵英文班係要問feeloges 我之前問過佢個老師係私人1:1 的,但我最後決定星期6 在我家附近找,唔知阿女暑假活動係咪忙得制,奶奶都慣低左自己揍返算

[ 本文章最後由 PIGPIGMA 於 07-9-5 17:15 編輯 ]

堯堯豬媽,
今年校車司機&姨姨同上年一樣喎!

PIGPIGMA,
MISS CHAN 唔係唔好,不過佢好似冇咩氣勢可以今我嗰位大帝定D,因為我試過同亞囡講,如果你唔合作,我就話俾MISS CHAN知,點知佢話MISS CHAN都唔鬧我喎!真係俾佢激死!可能MISS CHAN太細聲,所以好似比較"林"鬧左都唔知,其實我聽左堯堯豬媽D報告,都幾鍾意C班嗰位MISS WONG,今日亞囡話MISS CHAN叫聽日要攞個廁紙筒但都唔知係咪,事關我呢兩日不停叫佢聽清楚老師叫你要攞D咩返學,記得返黎話俾媽咪聽,例如廁紙筒呢!

原文章由 PIGPIGMA 於 07-9-5 16:22 硐表

堯堯豬媽

個校車個ee 係咪瘦廋地 長長地頭髮嫁, 至於個司機叔叔有d肥肥地,佢個手機係90xxx4x9 係就同一架校車 ,重有你想搵英文班係要問feeloges 我之前問過佢個老師係私人1:1 的,但我最後決定星期6 在我家附近找, ...

堯堯豬媽
我個組連校車個ee、都轉埋比妳地、

瘦廋地 長長地頭髮個校車ee

正是囡囡
這二年來放學的校車ee、
我囡囡非常LIKE她、
她對學生、如同自己的孩子、
妳地有福哪
她是好LIKE小朋友、
人工得好少、但因她自己孩子長大了、
所以才入保記做校車ee、
她好董小朋友的心事、
我有甚麼、攪不掂囡囡的話、
我便告知她、尤其是壞習憒、
不到三天、便OK了、
妳地也可以試試、
我晚上問囡囡、點解5見校車ee、
囡囡對我說:校車ee要轉組了:(:(:(
要照顧 K1的小小朋友、
所以才要轉組了、
連那小小轉組的事情、
她都能解色給小朋友知道、
令小朋友們也明白這一點

原文章由 蔚晴 於 07-9-6 00:14 硐表
堯堯豬媽,

PIGPIGMA,
MISS CHAN 唔係唔好,不過佢好似冇咩氣勢可以今我嗰位大帝定D,因為我試過同亞囡講,如果你唔合作,我就話俾MISS CHAN知,點知佢話MISS CHAN都唔鬧我喎! ...

蔚晴
我舊年的經驗、希望help到妳們、
由第一個月開始、囡囡一放學後、
便不停說要做甚麼
帶甚麼回學校、講一半5講一半、
我聽到一舊雲
便打比老師問、
如是者~~過了一個月、
有時真的不明白囡囡講
我都未行動、囡囡便搶先
5信我、打比老師問啦、
看她的表情、非常之不滿、
唯有、我死死:cry::cry:地信她一次吧!
後來、明天同老師講這事情、
當然囡囡是不知道的、
老師、不要太緊張、
我地叫小朋友回家做的事情、
是很簡單的、重要的在紅色溥內、
如果真的忘記了、也不緊要、
好等小朋友知道、
下一次老師叫她們帶甚麼東西回校
『廁紙筒』這一年來要7至8個、
來做努作、
『O茶盒』『維他奶盒』這一年也是要來做努作、
記住一定要清洗、才可帶回校:):):)

原文章由 蔚晴 於 07-9-6 00:14 硐表
堯堯豬媽,

PIGPIGMA,
MISS CHAN 唔係唔好,不過佢好似冇咩氣勢可以今我嗰位大帝定D,因為我試過同亞囡講,如果你唔合作,我就話俾MISS CHAN知,點知佢話MISS CHAN都唔鬧我喎! ...

蔚晴

我個女唔聽話時,我都會咁講話比miss chan 聽,但我個女就好串咁講佢而家都唔係度,放左工lor 琴日老師打電話來,話阿囡d功課錯左喎,好明顯我比阿女老點左, 蔚晴都好有返來講扲[厠紙筒] 我個女都冇講,所以如果要用,今日冇,睇下老師點話佢

原文章由 joefoon 於 07-9-6 03:38 硐表

堯堯豬媽
我個組連校車個ee、都轉埋比妳地、
瘦廋地 長長地頭髮個校車ee
正是囡囡http://min1101- ...

joefoon,

其實每次接送放學,都好快手前後唔洗一分鍾,你邊有時間同校車ee講咁多野,你係咪去學校時見到佢先傾,呢幾日見到都係早晨,bye bye已經關車門,絕塵而去lor

joefoon,
其實沙田區有邊幾間小學好呢??
你女女諗住考邊間??
[url=http://www.TickerFactory.com/]

原文章由 PIGPIGMA 於 07-9-6 10:05 硐表

joefoon,

其實每次接送放學,都好快手前後唔洗一分鍾,你邊有時間同校車ee講咁多野,你係咪去學校時見到佢先傾,呢幾日見到都係早晨,bye bye已經關車門,絕塵而去lor ...

PIGPIGMA
校車ee、只時負責接放學、
時間有少少、可以停車等候、
通常一開車門、
囡囡便攬住校車ee
我便將我要講的事情告知她、
如有時間的話、
校車ee會對囡囡講二句、
如無時間明天放學坐在車來教、
are you ok

原文章由 rose_carmen 於 07-9-6 21:42 硐表
joefoon,
其實沙田區有邊幾間小學好呢??
你女女諗住考邊間??

rose_carmen
妳回來啦
仲15和16、因囡囡
讀書方向未明朗、
我5想害左佢和自己、唯有慢慢選校
自行多數5得、
大抽奘啦、
網?????
網、89網、91網、都是沙田區、
91網、最多好出名的小學、(屋村名小學)
但都谷谷谷
除私小、直資、老牌名校來講的話、
田區88網、89網、91網、
巳算不錯、
每間升英中都有50%以上、
升中中也是band1頭、至band2頭、
妳有心儀
小學、
妳想囝囝讀那樣小學????
我可以解色給你知、

‹ 上一主題|下一主題