用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局吳多泰幼稚園 ◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇
樓主: 堯堯豬媽
go

◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇ [複製鏈接]

HI:
各靚MA

[ 本文章最後由 joefoon 於 07-8-23 04:08 編輯 ]

原文章由 joefoon 於 07-8-19 03:56 發表 堯堯豬媽:近來的收到快D多多上來吹下水5好成日掛住http://sky-a101.myweb.hinet.net ...

堯堯豬媽:

好掛住妳~~~

成日5上來留言

剩係識上其它留言區裏~~~留言:tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue:

妳這個~~~【媽媽校長】

真底打、、、、

近排多左好多【學生媽媽】加入、

妳知道嗎

我咁懶都上來留一留言

你快快快快快快D

[ 本文章最後由 joefoon 於 07-8-23 04:39 編輯 ]

堯堯豬媽&各位媽咪:
你好呀, 就快放完暑假啦 , 你地d小朋友暑假過得開心嗎??? 過埋呢2日就返學,一切正常返喇  >0< 

原文章由 堯堯豬媽 於 07-8-27 11:38 硐表
joefoon

我都無新料通報,5通上黎hi下就算咩:tongue:
佢地問d問題你仲清楚過我
而且又答埋lu
暑假終於就放完,
班衰豬又可以正常返
堯豬都不知幾想返學,呵呵 ...
:-)  :-P

Hi~~
re:開學
我等到頸都長!

上午班小朋友媽咪,
想問下你地覺得上午班ok嗎, 會唔會樣樣野都要好趕(因為一班多d小朋友)/老師唔夠時間同小朋友溝通? o黎緊我個細仔要考幼稚園,如無意外都會考返呢間,但我想佢讀上午班....

原文章由 PIGPIGMA 於 07-8-29 09:12 硐表
堯堯豬媽&各位媽咪:
你好呀, 就快放完暑假啦 , 你地d小朋友暑假過得開心嗎??? 過埋呢2日就返學,一切正常返喇  >0< 
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

原文章由 堯堯豬媽 於 07-8-30 11:14 硐表
PIGPIGMA

過完呢個暑假,我都寧願日日早起送佢上路好過

yes , 同意返學有小朋友同佢玩根係想返學啦, 不過呢個阿女的第一個暑假真係好充實!!!
9月3日開學日我都唔會同阿囡返,堯堯豬媽,拜託你緊要事項報料!!你係保記K2代言人

原文章由 型男卓培 於 07-8-29 12:46 硐表
Hi~~
re:開學
我等到頸都長!

上午班小朋友媽咪,
想問下你地覺得上午班ok嗎, 會唔會樣樣野都要好趕(因為一班多d小朋友)/老師唔夠時間同小朋友溝通? o黎緊我個細仔要考幼稚園,如無意外都會考返呢間,但我想佢讀 ...

多極都係20個2個老師OK 喎, 但上午班時間好用D,其實睇返自己情況,家人早瞓,好像我奶奶咁成9點幾就上床,咁小朋友都會一齊跟住,上午班梗係要啦

好耐冇見啦各位...

就黎放完假... 我上黎索下料呀!
呢排有咩攪呀??
[url=http://www.TickerFactory.com/]

原文章由 堯堯豬媽 於 07-9-2 17:48 硐表
joefoon

我有野想問你呀
學校8月份咪收左我地學費既,
查實係咪等於比左9月既學費黎架
事關我見琴日1/9剩係過左幾百蚊,
如果學費+校車應該差唔多一千架嘛::" />:" />

另:亞囡 ...

Hi堯堯豬媽
剛剛做完家務~~做到死下死下~~~

“學校8月份係收左我地【9月學費】既”

學費今年是1424元、
扣除每月1000元
學卷、
實交
每月424元學費、

校車費用~~(我的路程是收390元)、
9月份~~校車費用是在::::::9月扣除的、
所以
9月份銀行過數的~~~是
校車費用的幾百蚊,
到10月份的時候、正常了:『學費+校車』差唔多一千架

妳也可以明天9月3日、迎新日回學校、
問老帥取『學費減免』申請表格、
填完之後、在
9月15日前交回老帥、便ok
如果合資
格的話~~~~~~

每月424元
學費也不用交、
到時就和味啦
我囡囡暑假沒有

學英文、
只有

學『珠心算』、

[ 本文章最後由 joefoon 於 07-9-3 05:02 編輯 ]

原文章由 堯堯豬媽 於 07-9-3 14:06 硐表
今日聽完校長一番偉論後(事關同上年一樣 )
入到課室老師好似打摩斯密碼咁講好多教學上既野,
差d抄到我

係時侯報告一下我地低班既事http://www.hk-laufamily.com/_14 ...

re:上午班媽咪意見
thanks!!

堯堯豬媽,
嘩....好詳盡喎!

我幾鍾意小字典, 唔錯唔錯~

請問有無K2D小朋友媽咪呀??
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

hi 咁多位靚太,
我回歸啦!今日上完家長會後好頭痛,第一就係k2原來有好多功課做(咪等於我今年要有好多功課做),第二就係冇左嗰本紅色file提醒我呢d大懵鬼,要由小朋友返黎自己講,我囡囡連講野都未正,而且佢只係掛住玩鬼記得呀!最衰堯堯豬唔係同我個囡同班,如果唔係上黎睇咪得啦!第三就係個班主任又係miss chan,如果換個惡d老師就好,起碼可以震住我囡,第四就又係我的問題,原本一個星期一日要著運動衫我都經常唔記得,而家仲要星期二&五.我係咪好鬼冇用呀!!!!

型男卓培,
我囡囡係k2d班,不過係上午班.

[ 本文章最後由 蔚晴 於 07-9-3 23:50 編輯 ]

HI:
各位靚媽咪:
今曰囡囡和我都5開心
之前我都估到會換老師
但事實似中要面對:cry::cry::cry:
好彩暑假裏、也暗示給囡囡知
妳地估下囡囡講
囡囡話:都好呀、換一個新老師、
不過上一日課好啦、
明天要番Miss梁、ops:" />ops:" />ops:" />
我以為佢會明白、原來自己一箱情願
好彩迎新完後、Miss梁好細心對囡囡講解一齊、
囡囡的心情才好好多
囡囡的新班主任~~~是上年剛升任的『蘇主任』
好後生、在校內任教了10年、

有愛心、耐性、口啤不錯的教學方法和對小朋友、
因有上一界同學也是蘇主任教的、
再前一界同學也是蘇主任教的、
再幾界前的同學也是蘇主任教的、因在暑假裏認識的ma ma講、
唯一不好是上一界同學的ma ma說:
他又做蘇老師、又做蘇主任、
好多地方做得不大協條、和很亂:tongue::tongue::tongue:
我都好
但我都等所有家長走後、
捉住蘇老師問
以上的情形、
我還問一D白痴問題

點解5直情做蘇主任呢、沒有那麼辛苦、
她說:我更愛做小朋友的蘇老師、
有她這一句說話、
我更放心日後囡囡一定喜歡蘇老師、
如同教了囡囡二年的梁老師、
因梁老師是囡囡的學校媽媽、
應該不是
全班同學追問梁老師、
點解5跟住上一樓課室、
我望一望所有同學仔和囡囡的面孔、
都好似是這樣的~~~~~~~

梁老師說:這是學校安排的、
因小朋友一上到小學、
會每一年有5同的老師任、班主任
希望小朋友快些適應、習慣和成長ops:" />ops:" />ops:" />
但、唉
小小年紀、便要悲歡離合、
承受似是而非、似董不董的事情、
小小的心靈上
尤其是我囡囡、
希望過一些日子裏、
囡囡會明白

[ 本文章最後由 joefoon 於 07-9-4 04:45 編輯 ]

Hello,
小女係讀下午班k2D, 你的小朋友是不是下k2D? 她的表姊就讀下k2C, 請問下午班k2D班主任Miss Chan好不好?

原文章由 型男卓培 於 07-9-3 21:09 硐表

re:上午班媽咪意見
thanks!!

堯堯豬媽,
嘩....好詳盡喎!

我幾鍾意小字典, 唔錯唔錯~

請問有無K2D小朋友媽咪呀??

原文章由 堯堯豬媽 於 07-9-3 14:06 硐表
今日聽完校長一番偉論後(事關同上年一樣 )
入到課室老師好似打摩斯密碼咁講好多教學上既野,
差d抄到我

係時侯報告一下我地低班既事http://www.hk-laufamily.com/_14 ...

堯堯豬媽

辛苦哂你, 寫得好暢細, 另要thanks 蔚晴媽,多謝來電報料,因為奶奶去睇醫生,老爺同個囡返學,唔講真係唔知咁鬼多野呀,蔚晴我同你都要多d上來睇堯堯豬媽d報料至得,需然唔同班,但都差唔多,其實往年,k1 的老師係咪都係同d小朋友一齊升,or 今年開始呢???
‹ 上一主題|下一主題