用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局吳多泰幼稚園 ◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇
go

◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇ [複製鏈接]

3    0    0    0

toys,
你小朋友原本讀邊間? 點解轉校?
我幾鍾意吳多泰架, 老師好nice, 有經驗, 又關心學生, 學校環境好不在話下....

jojoalex,
點解你又會由孫方中轉過來呢?
原本我都想轉返上午班, 但聽完老師分析, 都係決定繼續下午班, 下午班小d學生, 好多野無咁趕, 老師可以多d時間同小朋友溝通之類, 小朋友又開心d....但最主要係...我唔想阿仔再適應過...

請問有無K1B升下低D o既媽咪呀?

各位K2 & K3 o既媽咪, 請問K2係咪深好多呀?
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

堯堯豬媽,

你好,有問題想請教你。我知如上午班小朋友想學課後興趣班的話,會在放學後上的。那下午班的小朋友又有冇興趣班可以學?是不是也是放學後上的?麻煩解答

型男卓培,

小女將會比嫲嫲 take care,她是住沙田的,所以轉校比較方便。你的小朋友要不要坐校車呀??

Hi 型男卓培,

其實仔仔在孫方中只喺番幼兒班(N1) , 這裏環境太小及程度 較低並不是我首選讀K1的學校, 其 實之前已報讀九龍塘約克的, 但某些原因才決定轉這校, 我有三個表妹都在這校畢業的 ,  我都喜歡學校夠大, 不過就擔心英文程度較低, 所以都會報出面的英文課程 , 請問有冇好介紹?

型男卓培,
你好嗎 ? 乜你都有上呢個討論區呀 ? 一見卓培就估到係你,
我係藍藍媽咪呀
哈哈

原文章由 堯堯豬媽 於 07-8-16 22:17 發表
入來喇:)

各位靚媽:

[ 本文章最後由 joefoon 於 07-8-19 03:37 編輯 ]

原文章由 堯堯豬媽 於 07-8-16 22:17 發表 入來喇:)
各位靚媽: 我來報到

堯堯豬媽:
近來的
收到
快D多多上來吹下水
5好成日掛住
如果5係我地學校實殺校
實無人來這裏、
到時我實會將妳
哈哈哈哈哈

型男卓培、cky、toys、jojoalex:

歡迎加入我們的大家庭、、、

堯堯豬媽、
無問題
送比妳
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
joefoon

你要我做K2代言人
出幾多錢先

我做得實交足貨

toys,
re:坐校車
yes,我住大圍的

yf
我比卓培讀呢間學校係因為環境好,老師nice,有經驗,學校有宗旨(如不可帶花巧頭飾,掛公仔於書包,做好寫字前準備等),仲有一樣就係校車服務,校車ee會教佢地背詩詞,乖數表咁,阿仔而家都識背木蘭詞,人之初,性本善,至於interview都算易

jojoalex,
其實我都唔知呢間的英文程度, 因為都無乜留意其他學校的課程, 所以無得比較, 不過我大伯個仔今年k3升小學, 伯娘話佢地都唔使點串字, 不過我有時都會試下同卓培串字,我都想搵d英文比阿仔讀,不過都要睇下開學後情況再決定,如果留意到好o既課程記得通知聲喎

cky
e.....原來你都有上o黎, 我都係無意中睇到呢個TOPIC, 好囉,  就o黎開學lu,可以充實d!

joefoon,
你好!
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

型男卓培,
我係成日上o黎睇, 但好少留言, 因為我打得慢同係公司唔係咁方便. 好彩成日睇下, 如果唔係都唔知佢係學校學"左"D乜, 要帶D乜返學校, 因為唔係日日見到佢, 可能一星期返去見佢一次, 睇下D功課, 星期五先帶佢返屋企.乜佢地識背木蘭詞 ? 我都唔知道
今晚要問下個囡先, 但乘數表我就知道佢識背
哈哈

cky,

oh...我仲以為你日日都返去, 咁婆婆會唔會幫手跟下d功課呢? 老師話k2開始加深, 會唔會跟緊d好d呢?  卓培好鬼依賴, 所以我日日都會check下佢個書包架! 不過有時我都會老人痴呆...

yf,

似乎有好多都派去蕭漢森, 不過唔肯定

原文章由 型男卓培 於 07-8-20 23:29 發表
yf,

蕭漢森、、、不嬲講到明、
在吳多泰就讀的小朋友實收硬
蕭漢森轉了校長後、
功課的抄抄寫寫、
已沒有以前那麼多了
因教署之前巳下命令、
不准學校太多功課、
已我所知的學校有『蕭漢森、瀝源主風、路德會梁ㄨㄨ、呂明才』

原文章由 yf 於 07-8-20 10:56 發表
型男卓培,

thanks for your sharing!!!

等你地開左學後, 我會去參觀下

係呢, 請問你地知唔知小朋友多數派去邊間小學架?

今年小朋友派去自行有~~培基、聖心、朱正賢、
是我認識的

原文章由 型男卓培 於 07-8-20 23:29 發表
yf,

蕭漢森有差不多一半升上英中、
好多外來的p2~p3    學生、近年插入蕭漢森讀、
因他上英中有不錯的成績、
就算中中的學校也不錯
好多沙田以外的小朋友、
讀了吳多泰後也選了蕭漢森讀、
蕭漢森用普通話教學(中文)、
等我再問一問、是否全部都是、
才一一話比你地知
蕭漢森每年都有open day、
我想9月份、吳多泰都會叫k3的家長去一去、

[ 本文章最後由 joefoon 於 07-8-21 05:08 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題