用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Net. 43 & 45 有關08/09年選小學?
樓主: sandyhoiian
go

Net. 43 & 45 有關08/09年選小學? [複製鏈接]

原文章由 Bone-Bone 於 07-10-2 08:56 硐表
唔會選錯校掛, 睇下第一輪是否會15分過關啫!

Bone Bone

你最後選了那一間呀?而個個都話我奇怪,因為我選了聖博德,而我個女間學校好多人都選了錦泰,不過都係認為小學一定要開開心心才能有心機去學習

: win

kariswinnie :

我選咗嘉諾撒呀! 選聖博德一d都唔奇怪, 其實佢都係我心水, 不過最後選了嘉諾撒, 15分其實邊間都差不多, 徐飛係好冷門嘅學校啦!

祝我o地win win win!

請問真鐸學校又如何?多不多人選此間學校? 我有20分, 機會大不大?

醒目開學勳章

原文章由 cwaisum 於 07-10-3 13:13 硐表
請問真鐸學校又如何?多不多人選此間學校? 我有20分, 機會大不大?

如果我有20分, 一定會揀真鐸。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

如果我有20分, 一定會揀真鐸。

Why?

cwaisum

如果有20分選真鐸的機會大好多啦!因位太少,第一輪只是得30個位,好多人都欣賞真鐸的分流教學法,因可因應每位學生中英數的不同程度而上不同的班,D老師比較有愛心,每班除了有一位班主任外還有一位關顧老師,但我有個朋友囡囡讀緊小一,功課都不少的,有6-7本一日。  因我個囡囡間幼稚園去年有很多人入讀,她們也說口碑幾好。

Win

醒目開學勳章

原文章由 kariswinnie 於 07-10-3 15:34 硐表
cwaisum

如果有20分選真鐸的機會大好多啦!因位太少,第一輪只是得30個位,好多人都欣賞真鐸的分流教學法,因可因應每位學生中英數的不同程度而上不同的班,D老師比較有愛心,每班除了有一位班主任外還有一位關顧老師,但 ...

yes!! 因應一班小朋友於每一科的不同程度而分組上課, 對小朋友真的如"度身定做"般, 好好, 但我只得15分, 沒大可能於第一輪"中獎", 而且一年級只開2班, 就算於第二輪大抽獎時機會亦微, 故放棄了。所以如果我有20分, 一定會選真鐸囉。
講開又講, 知唔知真鐸點解開咁少班嘅?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

Giant:

P.1 have 3 Classes in the coming year.

原文章由 Giant 於 07-10-4 13:30 硐表

yes!! 因應一班小朋友於每一科的不同程度而分組上課, 對小朋友真的如"度身定做"般, 好好, 但我只得15分, 沒大可能於第一輪"中獎", 而且一年級只開2班, 就算於第二輪大抽獎時機會亦微, 故放棄了。所以如果我有20分, ...

謝謝你們的回應, 其實我女兒明年才要選校, 你們的資料幫我很多.
Giant , 最後你選了那間學校?

醒目開學勳章

原文章由 cwaisum 於 07-10-5 10:26 硐表

謝謝你們的回應, 其實我女兒明年才要選校, 你們的資料幫我很多.
Giant , 最後你選了那間學校?

我最終選了聖文德, 其實我心目中只要入到嘉諾撒、真鐸、聖文德是但一間都ok的, 咁聖文德我有20分, 咪揀呢間囉, 機會大dd嘛, 好過下次大抽獎時連呢3間都抽唔中就慘喇。
‹ 上一主題|下一主題