用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才08小一家長會
樓主: 中天英
go

優才08小一家長會 [複製鏈接]

beesbees:
原來妳又收到電話通知、恭喜恭喜﹗

beesbees, 恭喜恭喜﹗

beesbees, congratulation!!

你小朋友係咪又係咁叻兩間都收so打俾你選擇ah???
你有冇小朋友讀緊GT???

最遲可能Next week先知,唉心情有排忐忑lar!!

[ 本文章最後由 Bluecat 於 07-8-22 16:50 編輯 ]

醒目開學勳章

原文章由 beesbees 於 07-8-22 09:19 發表
Farm,
昨日收到馮副校長電話,終於放下心頭大石喇!

恭喜晒!

希望繼續能夠聽到有其他家長上嚟報喜。

維尼媽,淡然,情常在,軍生,bluecat,meimeilam,

感謝你們。這個幾月以來都有點坐立不安,因為出年TKO得一班(24個位)。現在總算鬆一口氣。

希望等緊信的都早日收到喜'信'。

軍魁星,

恭喜你。到2009和2011年,我地D小朋友有機會做同學喇。

Farm,

謝謝你,等你好消息。

原文章由 中天英 於 07-8-22 00:09 發表

軍兄,

恭喜你。

雖然係我講兩邊收先至有電話既, 仲要等多幾日先知眞正結果, 但係而且我仲係好緊張, 心裹十五、十六, 好担心細仔入唔倒。

我唸依幾晚都幾難訓得着嘍。

係咁因為你淨係揀 MK,唔使電話通知,直接寄信俾你呀!我就好有信心你細仔會得囉!
維尼媽

原文章由 情常在 於 07-8-22 14:35 發表

其實我都唔知自己是否悲觀、我祗是心想計計數、gt有千幾人爭九十幾個學位、而報讀gt的學生、大多數都是叻仔叻女、唔會差得去邊。自問自己個仔又坐唔定成仔跳跳虎似的、我心想打定叩門信到時真唔收、我 ...

舊年我同老公都係谷底,囝囝同幾位同學一齊 in 培僑,全部好朋友都收,淨係唔收我囝囝,嗰種挫敗感好強烈,不停係咁諗,係咪因為個仔有問題,係咪因為佢唔識字?係咪因為佢脾氣硬?係咪因為佢自我?係咪因為佢普通話唔好?頭痛咗兩日,突然明白咗,嗰個係你生嘅小朋友,無論佢有乜唔好,有乜缺憾,無手無腳都好,我都會堅持對佢不離不棄;in 只係成年人玩嘅遊戲,唔代表我小朋友比其他人弱!我決定更加要揾一間好嘅學校俾佢!

唔好放棄,如果真係唔得,叩門你有乜想問,我知都會盡量答你!唔明我都會幫你問人!

又或者聽日收到信呢!點都唔好放棄呀!
維尼媽

收到信一定上來BK報喜, 大家努力呀:

原文章由 beesbees 於 07-8-22 18:21 發表
維尼媽,淡然,情常在,軍生,bluecat,meimeilam,

感謝你們。這個幾月以來都有點坐立不安,因為出年TKO得一班(24個位)。現在總算鬆一口氣。

希望等緊信的都早日收到喜'信'。

軍魁星,

恭喜你。 ...

Corliss
你係咪有一個小朋友已經在 GT 讀緊呢?

原文章由 corliss_yu 於 07-8-22 20:10 發表
軍兄:

恭喜晒呀 !!   唉!! 我仲未有聲氣呀 !!
好 down 呀 !!

It seems there are quite a few 2nd child in this year.  I am waiting with my long neck too because I am looking forward to the reply for my younger son.  Hope I can receive a phone call soon...

原文章由 beesbees 於 07-8-22 18:21 發表

恭喜軍生同beesbees!!

祝各位等通知的BK家長都收到好消息! 以GT行政上安排得咁好應該一兩日内會有消息。

軍生選MK校舍的見解非常獨到,佩服佩服!

簽名被屏蔽

軍生,beesbees
真係恭喜晒 !能收到電話實力非凡 我仲未收到任何音訊:-| 呀女又唔肯講佢考左d物,想估下佢識唔識都唔得,真係令人擔心......希望明天收到好消息啦...否則我要下星期才知結果,因為周五起要離港數天,信呀信,等你等到心痛
軍生:
你囡囡樣子好似你呀,好聰明!想請教下你平時囡囡及仔仔報得多唔多課外活動?
中兄: 你到到了結果嗎?我好緊張呀.....
原文章由 appletony 於 07-8-22 21:36 發表

恭喜軍生同beesbees!!

祝各位等通知的BK家長都收到好消息! 以GT行政上安排得咁好應該一兩日内會有消息。

軍生選MK校舍的見解非常獨到,佩服佩服!

[ 本文章最後由 芷鍛 於 07-8-22 22:40 編輯 ]

原文章由 corliss_yu 於 07-8-22 20:10 發表
軍兄:

恭喜晒呀 !!   唉!! 我仲未有聲氣呀 !!
好 down 呀 !!

唔洗down住, 應該明天才寄出信, 最快明晚收到, 正常應該係 Friday 收倒.

原文章由 芷鍛 於 07-8-22 22:32 發表
軍生,beesbees
真係恭喜晒 !我仲未收到任何音訊:-| 呀女又唔肯講佢考左d物,想估下佢識唔識都唔得,真係令人擔心......
軍生:
你囡囡好似你個呀,好聰明!想請教下你平時囡囡及仔仔 ...

多謝先, 希望我都好快要恭喜你.

我個女好普通嗟, 同其他小朋友無分別, interview 表現好或不好都唔代表佢聰唔聰明.  平時都係學三四樣野, 例如鋼琴, 畫畫, 自黏土等與學術無關的. 佢間幼稚園本身都唔深, 我都擔心佢第時學術方面跟唔跟得上其他名幼稚園升上來的同學.

明天才寄出?我暈啦 .......又要多等一個漫漫長晚,各位有無驚風散...記得留d比我
原文章由 軍魁星 於 07-8-22 22:35 發表

唔洗down住, 應該明天才寄出信, 最快明晚收到, 正常應該係 Friday 收倒.

軍兄:謝謝你的分享,承你貴言!希望能同你囡囡做同學啦.......
原文章由 軍魁星 於 07-8-22 22:42 發表

多謝先, 希望我都好快要恭喜你.

我個女好普通嗟, 同其他小朋友無分別, interview 表現好或不好都唔代表佢聰唔聰明.  平時都係學三四樣野, 例如鋼琴, 畫畫, 自黏土等與學術無關的. 佢間幼稚園本身都唔深 ...

收到信喇......................................................................係煤氣公司.........

之前面試完後、感覺八月二十四日好近好快咁、但現在信一兩日的感覺好似好漫長好難過咁。好了我又要努力做嘢。
‹ 上一主題|下一主題