用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才08小一家長會
樓主: 中天英
go

優才08小一家長會 [複製鏈接]

大家好呀~ 記得我嗎!!
好辛苦wait o左好耐終於入到啦~~   

我都係TKO 1 D班o架! 以後請多多指教.

好耐無上BK, BK o既網頁最近好似比較難應付,
留過言o既文章, 搵極都搵唔番!
耶和華所賜的福、使人富足、並不 加上憂慮 。 箴言10:22

恭喜妳呀野野芄! 我都話守得雲開啦, 努力係會有回報的~
你仔仔叫咩名呀, 我想update下08小一的list! Thanks!

原帖由 野野芄 於 08-9-3 09:40 發表

留過言o既文章, 搵極都搵唔番! mouth:" />mouth:" /> ...

留過言o既文章, 搵極都搵唔番! mouth:" /> ...

恭喜!  歡迎!

留過言o既文章, 搵極都搵唔番! mouth:" /> ...

野野芄,
恭喜! 我地同班,有機會相認吧!

多謝大家啊, 終於可以加入GT 哩個大家庭~~~  

musemuse,

我仔叫 Takumi.

beesbees,

真係好啦~ 唔知我o地有無碰過面呢, 哩兩日我都有接送~~
耶和華所賜的福、使人富足、並不 加上憂慮 。 箴言10:22

野野芄:
恭喜晒
原帖由 野野芄 於 08-9-3 11:28 發表

musemuse,

我仔叫 Takumi.

beesbees,

真係好啦~ 唔知我o地有無碰過面呢, 哩兩日我都有接送~~ ...

我見回條有圍棋,所以報左圍棋做第一選擇喎!不過我個女未學過,只在坊間試過一堂.但她說喜歡

原帖由 Ivy.CL 於 08-8-31 01:00 發表
all.....

ref. 才華班

我見附頁有注明 for 幾年級報讀的, 甘我地班G1仔仔/囡囡咪只可選擇果D班報呀 ??

例如圍棋...附頁寫住 2-4年級, 甘咪唔報得

如果2/sep前巳交回电子通告, 返學當日仲使唔使再交 ha ...

野野芄,

歡迎你 。

我細仔同令郎同班, 多多指教。

原帖由 野野芄 於 08-9-3 11:28 發表

musemuse,

我仔叫 Takumi.

beesbees,

真係好啦~ 唔知我o地有無碰過面呢, 哩兩日我都有接送~~ ...

小童軍

原帖由 balltsang 於 08-8-27 17:26 發表

可以查詢下負責人仲有無得申請,我pm個聯絡方法比你

Does anyone know how do they select the kids to join 小童軍?

唔洗緊張, 童軍領袖只係問些簡單問題, 認識下家長同小朋友咁, 通常都收晒.

原帖由 chunshing 於 08-9-5 13:22 發表

Does anyone know how do they select the kids to join 小童軍?

請問是小朋友自己見,還是要家長一起見?

原帖由 Farm 於 08-9-5 13:54 發表
唔洗緊張, 童軍領袖只係問些簡單問題, 認識下家長同小朋友咁, 通常都收晒.

是一齊見的

原帖由 phchan 於 08-9-5 13:57 發表
請問是小朋友自己見,還是要家長一起見?

唔該晒,好在到此望望,原本我打算唔去的,因為太早了。

另外,想問有否家長知道,為何11月會有一星期假期?是毎個學期都有一星期假期的嗎?

thx

原帖由 Farm 於 08-9-5 14:03 發表
是一齊見的

GT has term break in Autumn and Spring every year (if you read parent handbook you may notice there is another term break around Easter).  GT parents and students are very excited about these two term breaks and will plan their overseas trip early because cheap and in good season, don't have to go in summer la.

原帖由 phchan 於 08-9-5 14:11 發表
唔該晒,好在到此望望,原本我打算唔去的,因為太早了。

另外,想問有否家長知道,為何11月會有一星期假期?是毎個學期都有一星期假期的嗎?

thx

...

原帖由 Farm 於 08-9-5 13:54 發表

唔該晒,好彩有你哋教路。

才華班

請問分配了的才華班, 是否一直參與直至完成整個G1, 升G2才會重新選過? 有沒有家長要求過轉組呢?

一般都會上堂直至一年班完結, 如果你真係好想轉, 快些聯絡林揚晶主任啦, 她曾經講過有問題要盡早提出的.

原帖由 靚咪媽 於 08-9-22 11:12 發表
請問分配了的才華班, 是否一直參與直至完成整個G1, 升G2才會重新選過? 有沒有家長要求過轉組呢?

如果妳小朋友眞係好唔鐘意, 可以搵林主任傾吓; 雖然學校鼓勵才華班最少上一年先轉, 但係都唔係話一定冇得轉既。

原帖由 靚咪媽 於 08-9-22 11:12 發表

Farm & 中天英,

謝謝你們的回覆.

原帖由 中天英 於 08-9-23 00:52 發表
如果妳小朋友眞係好唔鐘意, 可以搵林主任傾吓; 雖然學校鼓勵才華班最少上一年先轉, 但係都唔係話一定冇得轉既。

課後資優課程包括甚麼東西????
‹ 上一主題|下一主題