用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才08小一家長會
樓主: 中天英
go

優才08小一家長會 [複製鏈接]

原文章由 AFSL2007 於 07-8-23 13:33 發表
Beesbees,

恭喜你 為增加入學機會,我都覺得選Both穩陣啲。

AFSL

第二輪有興趣報讀的家長都係, 因為TKO每輪只收12人, 以六百個報讀人數來計, 成功機會真係好低.  所以選both好d.

原文章由 軍魁星 於 07-8-23 13:41 發表

第二輪有興趣報讀的家長都係, 因為TKO每輪只收12人, 以六百個報讀人數來計, 成功機會真係好低.  所以選both好d.

各位未申請入學的家長

我啱啱上GT網址睇嚟,08-09年度第二輪入學申請已經出咗,有興趣嘅家長可以睇睇:
http://www.gtschool.edu.hk/gts/6263.pdf

祝大家好運!
維尼媽

恭喜晒beesbees 呀!!

軍魁星,

睇完你o地個message.... 我仲驚啊~~~ 我淨係 tick TKO
咋!!

o岩o岩打o左電話去學校.... 得知太多信, 所以會
分批寄出. 大慨24 / 25號會收到. 如果25號後都
仲未收到, 就可以打去學校問問.

希望大家會快o的收到信.

野野芄

原文章由 軍魁星 於 07-8-23 13:41 發表

耶和華所賜的福、使人富足、並不 加上憂慮 。 箴言10:22

原文章由 野野芄 於 07-8-23 15:07 發表
恭喜晒beesbees 呀!!

軍魁星,

睇完你o地個message.... 我仲驚啊~~~ 我淨係 tick TKO
咋!!

o岩o岩打o左電話去學校.... 得知太多信, 所以會
分批寄出. 大慨24 / 25號會收到. 如果25號後都 ...

今日............................................... 都未收倒.

beesbees
多謝晒!我都好希望上黎報喜

今天過了一個魂不附體的一天,先從信箱士空隙"壯"下,看到一個自己筆跡的回郵信封,很疑惑,開了信箱取信一看原來是自己的成績單,成績滿意,但一點喜悅也沒有....始終是有d擔心女女,看來今晚又是風起雲湧的一晚,我個腦可能會打風!!!

kae,
同你一樣,我今早送囡囡上學時,d同學仔家長都話我short左!

文章由 Bluecat 於 07-8-23 11:49 發表
經過兩晚眼光光等天光尋晚終於爆發,唔舒服一早11pm就眠了!!!
等個幾月好似好快,過但呢幾日就度日如年咁!
早兩日都唔係好想出街怕聽唔到電話,但今日決定括出去帶囝囝去下太空館時間仲快過D!!!

今晚上來再大 ... [/quote]

[ 本文章最後由 芷鍛 於 07-8-23 20:17 編輯 ]

王國長老

我囡囡也不起眼的一個, 老師挑表演生時她永遠是配角, 但不要介懷, 平凡也有平凡的福氣, 我相信有父母悉心愛顧,加上好學校栽培, 我們的子女已經很幸福了!

cheer up!

原文章由 corliss_yu 於 07-8-23 20:37 發表
軍兄 : 各位家長 :
唉 !! 仲未收到呀 !! 唉!! 好 down 呀!!
其實,自從樹屋一行,我已覺得小軍女真的好有魅力,與眾不同,好有吸引力。
返到屋企,見到阿女,一團飯咁,她寫字寫到一團糟,我 ...

你過獎喇, 我真係唔覺佢同其他小朋友有咩唔同, 可能你唔熟佢, 俾佢進取既外表迷惑左嗟.

原文章由 軍魁星 於 07-8-23 22:05 發表

你過獎喇, 我真係唔覺佢同其他小朋友有咩唔同, 可能你唔熟佢, 俾佢進取既外表迷惑左嗟.

我都想囝囝"懶"smart既外表響In果日迷惑倒下D校長ah老帥ah咁!
愈睇D數據(12:600)就愈驚真係心臟病發!!
聽日見到信都係返上樓先睇,真係得又癲唔得又癲,費事嚇親人!

唔係喎,樹屋都幾考d小孩的自信心,小軍女好勇敢啊!不過G1學校去時唔好厭悶就好喇.

原文章由 軍魁星 於 07-8-23 22:05 發表

剛才心血來潮問女女,那天考優才識唔識呀?她用肯定的語氣答了兩大隻字"超識!"真係攪笑,希望明天能收到信,唔洗心掛掛...好罷來個了段 信~我等你...

王國長老

忽然諗,聽日唔知會唔會有在職家長叫工人頻頻落樓check信箱,有信就fax去公司第一時間睇...係咪諗得太多

原文章由 edea 於 07-8-23 23:34 發表
忽然諗,聽日唔知會唔會有在職家長叫工人頻頻落樓check信箱,有信就fax去公司第一時間睇...係咪諗得太多

我地聽日全家過澳門, Sunday 返來再睇.

希望到時大家都有好消息.

王國長老

原文章由 軍魁星 於 07-8-23 23:39 發表

我地聽日全家過澳門, Sunday 返來再睇.

希望到時大家都有好消息.

你地唔駛睇都得啦
係咪去慶祝呢? 玩得開心d!
用你既單反鏡影多d靚相返黎分享!
軍仔軍女係咪第一次去澳門?

原文章由 edea 於 07-8-23 23:51 發表

你地唔駛睇都得啦
係咪去慶祝呢? 玩得開心d!
用你既單反鏡影多d靚相返黎分享!
軍仔軍女係咪第一次去澳門?

唔算慶祝, 一早book左咖喇, 都唔係第一次去, 之前都去過, 因為近, 環境又好過大陸, 所以都鍾意去.

講起單反機, 今日 Nikon 一次過出左兩部新型號, 仲係夢想型添, 睇來又要破財喇.

王國長老

原文章由 軍魁星 於 07-8-24 00:06 發表

唔算慶祝, 一早book左咖喇, 都唔係第一次去, 之前都去過, 因為近, 環境又好過大陸, 所以都鍾意去.

講起單反機, 今日 Nikon 一次過出左兩部新型號, 仲係夢想型添, 睇來又要破財喇.

我諗一定過萬 你搬完屋又要買機,真係大破財 (不過破得黎又好開心呢,係咪?)

老公話9月fuji會出一部dream機叫f50fd, 我打算同佢一人一部,因為手上部sony好差,影室內完全唔掂,好粗粒, iso又差.

原文章由 edea 於 07-8-24 00:32 發表

我諗一定過萬 你搬完屋又要買機,真係大破財 (不過破得黎又好開心呢,係咪?)

老公話9月fuji會出一部dream機叫f50fd, 我打算同佢一人一部,因為手上部sony好差,影室內完全唔掂,好粗粒, iso又差.

edea,

妳好, 第一次同妳呢個名交流, 多多指教。

係啊, sony既相机唔係咁好既, 我以前都有用, 早2年已經轉用panasonic既傻瓜机, 覺得幾好, 妳都可以考慮吓既。

原文章由 edea 於 07-8-24 00:32 發表

開心既時光一去不返, 但卻可在相片上永遠停留, , 錢無左可以搵過, 但此刻無價, 以可再生資源換取不可再生的光陰, 所以幾貴都要....

原文章由 維尼媽 於 07-8-23 10:15 發表

中生

你去咗邊呀?點解無咗你消息嘅?好鬼担心你呀!

維尼媽,

多謝関心。

前日聽到軍兄收到电話, 替佢高興之餘, 自己就好失落, 唔知点解, 心中有不祥既預感, 覺得細仔会唔得。

琴日去左上海出差, 今日先返離。

而家心情就好平靜, 覺得入到梗係好, 就算眞係唔得, 都唔係世界末日呢既。

老婆仲話, 大仔細仔分開讀都好既, 咁就唔洗成日將佢地兩個比較啦, 唸落都岩既。
‹ 上一主題|下一主題