用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問中二學生去邊度學英文拼音好??
go

請問中二學生去邊度學英文拼音好?? [複製鏈接]

請問中二學生去邊度學英文拼音好??
   1    0    0    0

你想學邊隻 ?? 點解甘問, 係因為今個暑假我幫阿女報英文拚音(升中一), 我係要攞往本字典識睇個拚音點讀, 點知佢地教 h,n.....個類發音, 呢個我個女響小學已經學晒, 同埋報名前已經問左係咪教國際音標, 佢地話係, 好彩同佢地講左, 上一堂開始轉學國際音標, 所以要睇下你想個女學邊類。

原文章由 BB200200 於 07-8-9 14:38 發表
你想學邊隻 ?? 點解甘問, 係因為今個暑假我幫阿女報英文拚音(升中一), 我係要攞往本字典識睇個拚音點讀, 點知佢地教 h,n.....個類發音, 呢個我個女響小學已經學晒, 同埋報名前已經問左係咪教國際音標, 佢 ...

要學國際音標, 睇字典就要知個字點讀..........

我同事個女之前學過呢間, 佢話O.K. 不過我未報過, 因為而家個女讀緊, http://www.ipa.edu.hk/?lang=zhtc&PHPSESSID=a5db3f3cf4a2117c4d59f6303d679b35 你可以試下。

原文章由 BB200200 於 07-8-9 17:21 發表
我同事個女之前學過呢間, 佢話O.K. 不過我未報過, 因為而家個女讀緊, http://www.ipa.edu.hk/?lang=zhtc&HPSESSID=a5db3f3cf4a2117c4d59f6303d679b35 你可以試下。

thanks a lot
‹ 上一主題|下一主題